De eerste manier is te kijken naar de aderen aan de binnenkant van je pols.Zien ze er blauw uit, heeft je huid een koelere ondertoon.Ogen ze eerder groen, is je ondertoon warm. Bij een neutrale ondertoon zal deze methode wat lastiger zijn, omdat je huid een mix van koele en warme tinten bevat.
Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Heeft jouw huid een warme of neutrale ondertoon, kies dan voor een foundation met een gele ondertoon.Heeft jouw huid een koele ondertoon, kies dan voor een foundation met een roze ondertoon. Natuurlijk is het kiezen van de juiste foundation ook een kwestie van smaak.
Welke kleuren hebben de aderen die je ziet? Wanneer je aderen er blauw of paars uitzien, dan heb je een koele toon. Zien de aderen er groen uit, dan heb je een warme toon. Wanneer je moeite hebt met de kleur bepalen, heb je waarschijnlijk een neutrale toon.
De ondertoon van de huid is de warme, koele of neutrale kleurtint die door je gezichtshuid schijnt. Hoewel de kleur van je gezicht verandert door blootstelling aan de zon of door huidaandoeningen als rosacea of acne, is de ondertoon van je huid altijd hetzelfde.
Koele of warme kleurtypes. Om je kleurtype te bepalen is het belangrijk om naar de ondertoon van je huid te kijken. Daarbij let je niet op hoe bruin je bent, want dat kan het hele jaar door veranderen. De ondertoon van je huid is genetisch aangelegd en zal dan ook nooit veranderen.
Om te beginnen moet je bepalen of je een warme of koele ondertoon hebt. Een van de makkelijkste manieren is door te kijken naar de aderen op de binnenkant van je pols. Als je aderen blauw of paars zijn, ben je een koele ondertoon.Zijn je aderen groen, ben je een warme ondertoon.
Controleer dan in Menu > Systeem > Software > Software versie of de versie op je Toon 2.10 óf 3.2 of hoger is. Als je een andere versie dan 2.10 of een versie lager dan 3.2 hebt, dan moet je Toon updaten. Ga naar Menu > Instellingen > Software.
Je kleurtype bepaal je aan de hand van de ondertoon van je huid. Die ondertoon wordt bepaald door de kleur van de pigmenten en verandert nooit. De boventoon van je huid kan daarentegen wel veranderen door te blozen, roodheid door de kou, bruinen, vermoeidheid, etc.
Toon 1 heeft een wat meer rechthoekige front waarbij de Toon 2 hoeken meer afgerond zijn. Ook rijkt het 'glas' van de Toon 2 bijna tot de rand terwijl bij de Toon 1 er een dikke centimeter tussen het 'glas' en de rand nog zit. De plastic van de Toon 2 is wat witgeel van kleur waarbij de Toon 1 meer wit is.
De eerste manier is te kijken naar de aderen aan de binnenkant van je pols.Zien ze er blauw uit, heeft je huid een koelere ondertoon.Ogen ze eerder groen, is je ondertoon warm. Bij een neutrale ondertoon zal deze methode wat lastiger zijn, omdat je huid een mix van koele en warme tinten bevat.
De beste plaats om je foundation te testen is op je kaaklijn. Zo kun je het best zien of de kleur zowel met je gezicht als met je hals matcht. Dit is vaak het meest neutrale stukje huid. Zet een verticale streep ter hoogte van je kaaklijn en kijk of de kleur zowel met je gezichtshuid als de kleur van je hals matcht.
Neem een kleur die iets donkerder of gelijk is aan jouw natuurlijke huidskleur. Als je een huidskleur hebt met een rozige ondertoon, kies je een beige of beige-roze foundation. Neigt de ondertoon van jouw huid naar geel, dan kies je beter een beige-roze of neutrale kleur om jouw huidskleur wat te verzachten.
Over het algemeen geldt dat als jouw huid een warme ondertoon heeft, je het beste kunt kiezen voor haarkleuren in de warme kleurfamilie, zoals koper, goud of rood. Als jouw huid een koele ondertoon heeft, passen haarkleuren in de koele kleurfamilie het beste bij jou, zoals asblond, platinablond of asbruin.
Koel bruin of beige heeft een roze ondertoon.Warm bruin of beige is een tint met een gelige ondertoon. Heb je een koele ondertoon in je huid dan zal koel bruin (aan de linker kant) je beter staan. Heb je een warme ondertoon dan zal geel bruin je beter staan.
Als jouw teint een blauwtint of diepere lipstickkleur nodig heeft, probeer je een paarse lippenstift. Denk bijvoorbeeld aan de Tokyo Lotus-tint van onze Colour CrushTM-lijn. Zoek je een klassieke rode lipstick? Probeer kleuren met een blauwtint, juist niet de oranjetinten.
wintertype: de kenmerken
Mensen met een winterse uitstraling zijn veelal brunette, maar ook mensen met witblond haar kunnen onder dit kleurtype vallen. Winterse types hebben vaak een porseleinkleurige, bleke of olijfkleurige huid met een gele ondertoon.
Koele kleuren zijn alle kleuren die een blauw tint bevatten. De 3 basiskleuren zijn rood, blauw en geel. Met deze kleuren zijn alle andere kleuren te maken, buiten zwart, wit en grijs.
Harde kleuren in huis
Hoe meer pigment, hoe feller de kleur en dus hoe harder. Een harde kleur heeft dus eigenlijk gewoon véél kleur. Hier kun je mooie accenten mee aanbrengen en goed mee variëren voor een speelse sfeer.
Maar je kunt Toon ook gebruiken als je geen stroom en gas afneemt van Eneco. En je kunt dus ook gewoon het abonnement afsluiten. Omdat we niet precies de tarieven van andere energieleveranciers weten, gebruiken we een gemiddeld tarief om je energiekosten te berekenen.
Beheer jouw totale energieverbruik eenvoudig met Toon. Je krijgt nu de eerste maand helemaal gratis.Daarna betaal je slechts € 4,50 per maand.
Je kunt de Toon app altijd gebruiken samen met Toon, ook als je geen klant bent bij Eneco.
Aders die vlak onder je huid liggen zijn zichtbaar, en ze lijken wel blauw van kleur. Dit heeft te maken met de weerkaatsing van het licht. Kleur is maar schijn. Als jij je verwondt, komt er gewoon rood bloed uit je.
Hoe meer zuurstof de rode bloedcellen bevatten, hoe roder het bloed. Als een rode bloedcel in de haarvaten zuurstof heeft afgestaan stroomt het zuurstofarme bloed via het aderstelsel naar de longen om daar weer zuurstof op te nemen. Het zuurstofarme bloed geeft de aderen onder de huid hun blauwige kleur.
Oppervlakkige beenvaatjes oftewel besenreiser kunnen zich ophopen tot een groepje blauwe adertjes die eruitzien als blauwe plekken. Ook kunnen beenvaatjes eruit zien als rode of paarse spinnetjes. Beenvaatjes zijn geen spataders, maar liggen oppervlakkig.