Broccoli is al heerlijk met alleen wat peper en zout. Wil je wat extra kruiden toevoegen? Ga dan voor oregano, laurier, koriander, tijm, basilicum, dragon of natuurlijke smaakmakers zoals knoflook.
Het is absoluut moeilijk om een specerij of kruid te vinden dat niet werkt met broccoli of broccolini. Elke combinatie van knoflook, zout, peper en alle klassieke kruiden (basilicum, rozemarijn, salie, peterselie, dragon, tijm, etc.) is een zekere manier om deze groenten goed te behandelen.
Het is niet voor niets dat broccoli in zoveel verschillende wereldkeukens terug te vinden is. Zo kun je broccoli goed combineren met knoflook en ui.Je kunt er ook Mediterraans tintje aan geven met de smaken tijm, rozemarijn of citroensap toe te voegen.
Broccoli. Combineer broccoli met bieslook, knoflook, marjolein, nootmuskaat, oregano, salie, rozemarijn en tijm .
Een veelzijdige groente, onze kleine vriend heeft een persoonlijke voorkeur voor zoute ingrediënten; denk aan blauwe kaas, sojasaus en zwarte bonen. Het is ook bijzonder goed te combineren met pinda's, spek, ansjovis en chili .
Snijd de broccoli in roosjes en spoel af. Verhit een (wok)pan en doe er een scheutje olie in. Voeg de broccoli toe, bak in 7 tot 8 minuten gaar terwijl je blijft roeren.Breng de broccoli na het wokken op smaak met peper, zout en eventueel andere kruiden en smaakmakers, zoals sojasaus.
Vezel, vitamines en mineralen: broccoli bevat ze allemaal en nog behoorlijk wat ook. Gezond groenvoer dus en ideaal om een heerlijke soep van te maken. Broccoli gaat goed samen met veel verschillende kruiden: basilicum, bieslook, dragon, salie.
Breng de broccoli stamppot op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Broccoli is een gezonde groente, zoals zovele andere. In gezonde eet- en leefgewoonten hoort broccoli zeker thuis, maar het de gezondste groente noemen lijkt toch wat overdreven. Een goede gezondheid hangt nooit af van één product. Bovendien is het gezond om voldoende te variëren.
Meestal eet ik gestoomde broccoli als een gezond bijgerecht. Voordat ik het serveer, meng ik het met zout, peper, olijfolie en een flinke scheut citroensap zodat het lekker fris is. Het smaakt ook fantastisch met citroenvinaigrette, veganistische ranch, honingmosterddressing of romescosaus .
De aanwezigheid van isothiocyanaten, en meer in het bijzonder van sulforafanen, in broccoli, verleent deze groente van de Brassicaceae-familie antioxiderende, ontstekingsremmende en celbeschermende eigenschappen.
Welke kruiden doe je op bloemkool? Kruiden die goed bij bloemkool passen zijn paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en knoflookpoeder. Deze kruiden vind je terug in ons recept. Als alternatief kan je eventueel experimenteren met uienpoeder, kerrie, tijm, dragon, peterselie en nootmuskaat.
Snij 1 broccoli in kleine roosjes en laat de steeltjes er zoveel mogelijk aan. Leg de stukjes in een ovenschaal en strooi er parmezaan over. Sprenkel er nog olijfolie over en gaar 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Lekker als krokante groente bij vis of vlees.
Broccoli is al heerlijk met alleen wat peper en zout. Wil je wat extra kruiden toevoegen? Ga dan voor oregano, laurier, koriander, tijm, basilicum, dragon of natuurlijke smaakmakers zoals knoflook.
Kookroom, crème fraîche of sojaroom zorgt voor een dikkere soep én een romige smaak. Twee vliegen in één klap! Voeg de room toe als de soep warm is en roer goed door.
Verwarm de airfryer voor en leg de broccoli in één laag in het mandje, zodat ze gelijkmatig worden gegaard en allemaal knapperig worden. De sleutel tot knapperigheid is dus om te voorkomen dat je er te veel in een keer in doet.
Vul een kookpot voor driekwart met water en breng aan de kook.Leg de broccoli dan pas in het water en gaar de groente 4 à 5 minuten. Langer is niet nodig, tenzij je heel grote stukken broccoli aan het garen bent. Check of de broccoli voldoende gaar is door met een vork of mes in een dik stuk te prikken.
Gestoomde broccoli smaakt zalig in combinatie met een scheutje sojasaus en sesamzaadjes of -olie. Maak het geheel iets pittiger door een fijn gesneden rode peper toe te voegen of een teentje knoflook.
Kook de broccoli op hoog vuur in circa 10 minuten gaar.
Broccoli bevat vitamine A, C, B2, B6, K en mineralen zoals kalium, calcium, ijzer en magnesium. Heel groen fastfood dus, want in 3 tot 5 minuten koken is broccoli al beetgaar. Blijft de pan langer op het vuur staan, dan wordt de groente al snel te zacht en verandert de textuur en smaak.
Broccoli is rijk aan vezels, vitamine C, ijzer en bètacaroteen. Hoe donkerder de kleur, hoe hoger het gehalte aan bètacaroteen. Deze stof wordt in je lichaam omgezet tot vitamine A en is net als vitamine A goed voor je immuunsysteem. Ook bevat broccoli het gezonde foliumzuur en kalium.
Groene kruiden zoals tijm, oregano, peterselie, dragon en rozemarijn. Groene kruiden zoals tijm, oregano, peterselie, dragon en rozemarijn zijn over het algemeen ook vergevingsgezind en passen perfect bij courgette.