Een Sous Chef in Nederland verdient gemiddeld € 2.615 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.225 (laag) tot € 3.010 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Het gemiddelde salaris voor a souschef (m/v) is € 2.670 per maand in Nederland.
Het aanvangssalaris van een Chef-koks bedraag meestal tussen de € 1.713 en € 2.318 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.152 en € 2.909 per maand bij een werkweek van 38 uur.
Uurloon horeca 2022
Vanaf 1 januari 2022 geldt er een hoger wettelijk minimumloon. Er is een stijging van 1,41 procent. Daarmee komt het minimumloon voor volwassenen op 1.725,00 euro bruto per maand. De lonen in de horeca stijgen altijd mee met het wettelijk minimumloon.
Het gemiddelde kok salaris in Nederland is € 28.722 per jaar of € 14,73 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 25.205 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 34.143 per jaar.
Het loon van een restauranteigenaar: 2.500 euro netto.
Gordon Ramsay
Een verstandige keuze, zo blijkt. Volgens Forbes magazine verdiende hij vorig jaar 38 miljoen dollar, dat is ruim 31 miljoen euro. Het grootste deel van zijn inkomen verdiende hij met de televisieseries Hell's Kitchen en Kitchen Nightmares.
Salaris chirurg
Ter indicatie: als beginnend afgestudeerde in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je, conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), per jaar een bruto salaris van ongeveer € 70.000,- voor een 45-urige werkweek. Het salaris kan oplopen tot zo'n € 130.000,-.
Een sous chef heeft een leidinggevende rol in een professionele keuken en is na de chef-kok de hoogst verantwoordelijke op de werkvloer. Hij stuurt het keukenpersoneel aan, overlegt met de chef-kok over samenstelling van de menukaart en is verantwoordelijk voor de bereiding en presentatie van gerechten.
De totale leiding over de keuken berust bij de chef-kok. Een sous-chef (of souschef) is de assistent van de chef-kok van een professionele keukenafdeling. Conform het rangensysteem geeft hij leiding aan de keukenbrigade en vervangt hij de chef-kok bij afwezigheid.
Vanaf 21 jaar verdien je in de horeca minstens € 10,48 per uur. Als voltijds medewerker ligt je minimumloon per maand op minimaal € 1.725.
De sous-chef de cuisine wordt in het Nederlands gewoonlijk de sous-chef genoemd. Sous betekent 'onder' in het Frans. Dat betekent dus dat deze rol de plaatsvervanger van de chef de cuisine is. De sous-chef helpt toezicht te houden op de chefs de partie en assisteert bij managementtaken.
De Chef de partie is verantwoordelijk over een gedeelte van de keuken, bijvoorbeeld de sauzen, of de vis. Elk heeft een specifieke naam, verwijzend naar zijn of haar 'afdeling': Chef-Saucier, voor sauzen, maar vaak ook vlees, gevogelte en wild.
Een chef-kok (chef cuisinier), vaak afgekort tot chef, is het hoofd in een professionele keukenafdeling. Conform het rangensysteem geeft hij leiding aan de keukenbrigade en wordt daarbij bijgestaan cq. vervangen door de sous-chef.
Jan Smit zijn vermogen
Genoeg over wat Smit allemaal doet. Hij heeft met al deze dingen genoeg geld verdiend en we zijn daarom ook niet verbaasd dat deze zanger er meer dan warmpjes bij zit. Zijn vermogen wordt momenteel geschat op een ontzettend hoog bedrag van maar liefst € 13 miljoen.
In totaal zal Joling tot €1.250.000 per jaar verdienen. Tenminste, als hij niet zonder geld komt te zitten door afgelaste shows van de afgelopen jaren. In 2022 zal dat maar liefst € 350.000 zijn. Enkele maanden geleden verhuurde Gerard ook een luxe appartement aan de Zuidas, Amsterdam.
De Spaanse chef-kok Dabiz Muñoz van restaurant Diverxo is uitgeroepen tot de beste chef ter wereld. Hoogst genoteerde Amsterdammer bij The Best Chef 2021 is Joris Bijdendijk van Rijks op plek 46, een stijging van liefst 41 plekken.
Het loon van een pizzabaas: 3.000 euro netto.
De zeer goed betaalde banen voor 2022 zijn voor beroepen die je in het middenhoge tot hoge management tegenkomt, maar ook consultants, technisch specialisten, (para)medisch specialisten en hoge (semi)overheidsfuncties.
Na je opleiding start je op ongeveer 1714 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 1996 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 11,54 euro bruto.
Chef-kok lonen in België
Als Chef-kok mag je je verwachten aan een gemiddeld salaris van 39.500 €. Het gemiddelde loonbereik als Chef-kok ligt tussen 31.300 € en 47.100 €. Voor een job als Chef-kok zijn er heel wat jobaanbiedingen in Brussel, Antwerpen, Gent.
Als je chefkok wilt worden en je hebt een diploma vmbo, havo of vwo op zak, dan kun je direct beginnen met de opleiding tot kok. Heb je niet een van deze diploma's, dan zul je eerst het diploma horeca-assistent moeten scoren. Als je eenmaal basiskok bent, dan kun je een vervolgopleiding tot restaurantkok volgen.