Zo kun je bij bouillons of lichte soepen het beste kiezen voor een frisse witte wijn, zoals bijvoorbeeld de Plage Du Sud Blanc. Zware vettige witte wijnen matchen beter bij wat zwaardere soepen, zoals tomatensoep, uiensoep, champignonsoep of erwtensoep.
Een rode wijn met niet te veel tannine werkt goed . Roomsoepen zijn zacht en rijk. Je hebt wijnen met een hoog zuurgehalte nodig om door de rijkdom heen te snijden, wit, tenzij het een tomatenroomsoep is. Zoveel soepen bevatten eiwitten in de vorm van peulvruchten, vlees of vis.
Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zoals de Sauvignon Blanc van Palena. Wil je liever het aperitief door blijven schenken? De Vin Mousseux Brut past ook goed bij deze voorgerechten! Bij een vissoep als voorgerecht past een verfrissende chardonnay of rosé.
Bij een romige soep, zoals een tomatensoep of goulashsoep, kunt u het best een kruidige rode wijn schenken. Druivenrassen met hoge zuren vullen de soep goed aan. Rode wijnen van de Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon of Cabernet Franc druif zijn een uitstekende begeleider bij dit gerecht.
Maar wij vinden dat een smaak volle soep vraagt naar een smaak volle wijn. Niet alleen balans is belangrijk met soep, soms vraagt een soep ook om een contrast. Zoals een soep op basis van bouillon. Een bouillon vraagt om een wijn met een zuurtje zodat de wijn door het vettige laagje heen kan snijden.
Zo kun je bij bouillons of lichte soepen het beste kiezen voor een frisse witte wijn, zoals bijvoorbeeld de Plage Du Sud Blanc. Zware vettige witte wijnen matchen beter bij wat zwaardere soepen, zoals tomatensoep, uiensoep, champignonsoep of erwtensoep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Manoir Grignon Chardonnay.
Ja, de meeste recepten voor stoofschotels, soepen, stoofschotels en jus vragen om wijn toe te voegen aan het begin van het kookproces , zodat de meeste, zo niet alle, alcohol kan verdampen.
Meestal nuttig je soep – al dan niet aan tafel – met behulp van een lepel uit een (diep) bord of een soepkom. Drinken wordt in de regel gebruikt als je een vloeistof tot je neemt uit iets wat je aan je mond zet (zoals een glas, een beker of een kopje).
Harmonie bereik je met een volle, soepele witte wijn, eventueel met wat houtrijping. Denk aan Mâcon, Chardonnay vanuit de hele wereld, Chenin uit Zuid-Afrika, droge Muscat, blends from anywhere. Comfort food! Wordt het je allemaal te rijk en rijp, kies dan een ronde wijn met frissere zuren die het geheel lichter maakt.
Wodka lijkt de voor de hand liggende keuze om te combineren met tomaten, omdat het de meest neutrale van alle dranken is.Gin is een goede partner, net als witte rum en Pisco.Oh, en tequila en mezcal . Deze agavedranken houden van tomaten.
De smaak van pastinaaksoep is namelijk best wel uitgesproken en zoetig. Een stevige witte wijn past dan goed. Ga voor de Bio Ortiga Blanco of de Greg & Juju Sauvignon Blanc.
Een digestief is een drankje dat je na de maaltijd neemt. Dit kan zowel aan de tafel waar de gasten hebben gedineerd of juist op een lekker (lounge) bank of aan de bar. Het kan gecombineerd worden bij de koffie of juist gewoon lekker puur gedronken worden.
Wijncombinaties om u op weg te helpen
Kippennoedelsoep zou goed passen bij een Pinot Noir of misschien een Chenin Blanc . Room van kippensoep zou daarentegen waarschijnlijk de voorkeur geven aan een Sauvignon Blanc of Viognier. Als u voor Gumbo gaat, overweeg dan een Pinot Noir.
Soep zit vol vitamines, mineralen en vezels
Wat voor ons in ieder geval duidelijk is, is dat soep gezond is. En dan vooral soep die je zelf maakt van pure ingrediënten en lekker veel groenten. Tijdens het koken van groenten in de soep gaan er wel wat vitamines verloren, zoals vitamine C.
Overwegingen voor het combineren van tomatensoep zijn onder andere het in balans brengen van de pittige en hartige smaken met wijnen die deze elementen aanvullen en contrasteren. Aanbevolen wijnen zijn Chianti Classico, Sonoma Sauvignon Blanc, Barbera en Grignolino .
Beide versies van de geschiedenis wijzen naar witte wijn als de klassieke keuze voor Franse uiensoep. Witte wijn is over het algemeen zoet, zuur en delicaat, en geeft een heldere, pittige aanvulling op de rijke gekarameliseerde zoetheid van de uien.
Traditioneel wordt deze soep geserveerd met een sneetje geroosterd brood dat je belegt met wat geraspte kaas (gruyère bijvoorbeeld) en dan nog even onder de grill legt. Schep de soep in kommen of borden en leg het kaasbroodje er midden op.
Welke wijn bij een bloemkoolsoep? Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij bloemkoolsoep. Rode wijn kan ook, zoals een lichte Pinot Noir of een fruitige Merlot.
ANTWOORD VAN CALLIE: Als je klaar bent, moet je de lepel opzij op de kom of het kopje leggen, meestal op het bord eronder , om de bediening te laten zien dat je klaar bent.
Normaal gesproken eet je soep wanneer je een maaltijd in een restaurant of thuis nuttigt. Soep wordt beschouwd als voedsel, niet als drank. Soep wordt geserveerd in een kom en gegeten met een lepel.
Houd de soeplepel vast door het uiteinde van de steel op uw middelvinger te laten rusten, met uw duim erbovenop. Doop de lepel zijwaarts in de soep aan de rand van de kom en schep dan van de voorkant van de kom naar achteren. Neem een slokje van de zijkant van de lepel, vermijd slechte tafelmanieren en slurp niet.
De zuurtegraad van wijn helpt ook om delicatere ingrediënten mals en sappig te houden in recepten die sneller klaar zijn , zoals gepocheerde groenten of gestoomde vis. Als wijn kookt, wordt de smaak geconcentreerd, dus het geeft ook hartigheid of zoetheid aan een gerecht.
Door boter toe te voegen of er wat room aan toe te voegen, verdwijnt niet alleen de sterke alcoholische smaak, maar kan de wijnsmaak ook naar een heel nieuw niveau worden getild (op een goede manier).