Wat te drinken bij boerenkool?

Boerenkool is machtig en aards van smaak. Daar past een rode wijn uit de Languedoc heel goed bij. Lekker zwoel en kruidig, met voldoende frisheid om lekker tegenwicht te geven aan de stamppot. Ook een Côtes du Rhône is een uitstekende keus!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Wat drink je bij stamppot?

Een Hollandse klassieker: zuurkoolstamppot

Met frisse appel, zoute spekkies of scherpe piccalilly kun je met het zure van de kool nog alle kanten op. Serveer hierbij een subtiel zure wijn, die zacht uitvalt naast het gerecht. Een riesling zal goed bij de zuurkool passen en kan je altijd serveren bij deze stamppot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op halfes.nl

Welke wijn drink je bij stamppot?

Bijna alle stamppotten hebben gemeenschappelijk een romig mondgevoel. Over het algemeen sluiten fijn aromatische witte wijnen - zoals chardonnay, pinot blanc of pinot gris - met niet te hoge zuren en een licht romig mondgevoel hier goed bij aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op chefsculinar.nl

Wat drink je bij hutspot?

Bij de smeuïge aardappelstamppot met zijn zoetige smaak van gestoofde ui en winterwortel smaakt een geurige witte wijn met milde, opwekkende zuren perfect. Viognier, zonder of met weinig houtrijping, Furmint, droge Pinot Gris, Weissburgunder en Grüner Veltliner zijn aanraders bij de traditionele versie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Wat te drinken bij zuurkool?

Ideaal zijn halfzoete Duitse witte wijnen als Riesling en Weissburgunder, maar ook een intense, fruitige witte wijn als Pinot Grigio is een uitstekende combinatie bij zuurkool. Wilt u iets anders proberen? Ga dan voor een Chenin Blanc; een smaakvolle witte wijn met een licht zuurtje en een sappige afdronk!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnservice.nl

Wat kan je doen tegen maagzuur? (7 Tips!)

29 gerelateerde vragen gevonden

Wat te drinken bij pannenkoeken?

Kies je voor een hartige pannenkoek, met bijvoorbeeld spek en kaas, dan is het belangrijk om voor een volle, elegante, boterige witte wijn te gaan. Schenk bijvoorbeeld een frisse chardonnay. Ook rode wijn past bij een hartige pannenkoek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke wijn past bij rode kool?

Rode kool is een buitenbeentje in de koolfamilie door de vrij zoete smaak. Daar past dan ook een rode wijn bij die tegen deze zoetheid op kan. Suggesties: Amarone uit Italië, primitivo uit Zuid-Italië, shiraz uit Australië, zinfandel uit Californië.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Wat voor wijn bij spruitjes?

Bij een bitter gerecht bijvoorbeeld met witlof of spruitjes, kun je beter een frisse of milde wijn kiezen zoals witte wijnen of een pinot noir. Hartig eten doet de wijn voller en romiger lijken en vermindert de wrangheid en zuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op yanflorijn.nl

Welke wijn bij spruitjes stamppot?

Een middelzware, zachte Chardonnay, met een beetje houtrijping, maakt dit feel-good-gerecht helemaal af. Denk aan een Mâcon Villages, Chardonnay uit de Languedoc of één uit de nieuwe wereld. Ook spruitjes zijn heel geschikt om een Hollandse ovenschotel mee te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oostendorpwijnen.nl

Welke wijn bij hete bliksem?

De ene stamppot is wat rijker en zwaarder dan de andere, maar de meeste zijn lekker smeuïg. Daarbij doen wijnen met een soepele structuur het goed. Een ronde wijn - wit of rood - met milde, opwekkende zuren in de afdronk houdt de maaltijd als geheel in balans.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eduardmol.nl

Welke wijn bij worst?

Medium rode wijn

Hoe robuuster het eten, des te robuuster de wijn. Een medium rode wijn past goed in de Italiaanse en Spaanse keuken. Gerechten met vlees zoals varken, eend, lam, gedroogde ham en worst smaken goed met een medium rode wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uw-slijter.nl

Welke wijn bij spitskool?

De frisse zuren in de spitskool maken de combinatie met de wijn hartig en spannend. De wijn heeft fruit als zwarte bes en gedroogde pruim, verfrissende zuren en een kruidigheid van laurier en munt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op neleman.org

Welke wijn bij raapstelen?

De raapstelen zijn heel subtiel van smaak en hebben een elegante wijn nodig. Geen krachtpatser met veel tannine maar juist een wijn met veel fruit en een soepele afdronk. Net als de gehaktbal moet de wijn sappig zijn. In de nieuwe wijnwereld worden veel van dit soort wijnen gemaakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arivawijnbeleving.nl

Welke wijn drink je bij bloemkool?

Met bloemkool kun je dus veel kanten op. De smaak is zachtzoet, rond met een klein bittertje. Hier passen volle witte wijnen het beste bij. Denk aan Pinot Gris uit de Elzas, Colombard uit Frankrijk of Vermentino.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn drink je bij spinazie?

Kies je voor rood, neem er dan een met fruitige zuren en zo min mogelijk tannine. De tannine versterkt namelijk met het stroeve van de spinazie, waardoor de combinatie bitter wordt. Met rijpe Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland, Chili en Languedoc voorkom je dat probleem. Ook passend en leuk: een volfruitige rosé.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn bij komkommer?

Kies een wijn met een niet al te hoog smaakgehalte, niet te complex en met frisse tonen. Bijvoorbeeld een wijn van Muscadet, Sauvignon Blanc uit de Loire, Muscat, Pinot Blanc o.i.d. Wanneer u naast de komkommer in uw gerecht meer smaakvolle ingrediënten gebruikt mag de wijn ook wat rijker worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op henribloem.nl

Welke witte wijn bij spinazie?

Indien je voor witte wijn kiest, is een krachtig type eerder aangewezen, bijvoorbeeld grüner veltliner "smaragd" uit Oostenrijk, verdicchio of greco di tufo uit Italië, of witte Châteauneuf-du-Pape.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Welke wijn bij paprika?

Rauwe paprika en gestoofde paprika vragen om een ander type van wijn. Bij rauwe paprika lijkt een witte wijn eerder aangewezen, van hetzelfde lichte, frisse type als de groente zelf, zoals sauvignon blanc uit Oostenrijk, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika of Rueda uit Spanje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Wat voor wijn bij groenten?

Gegrilde groente

De smaak van gegrild groente past goed bij zowel witte wijn, rosé als een rode wijn. Heb je bijvoorbeeld wortels, aubergine en paprika op de gril liggen, ga dan voor de volgende wijnen: - Wit: gruner Veltliner of sauvignon blanc. - Rood: Lichte bordeaux, een Bourgondische pinot noir of een sangiovese.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke wijn bij geroosterde bloemkool?

Met een Chardonnay uit Bourgogne of Noord-Italië blijft het geheel licht, met een iets vollere wijn uit Zuid-Afrika, Chili of Californië wordt de smaak rijker. In plaats van Chardonnay zijn wijnen van grenache blanc, marsanne en/of roussanne ook goede keuzes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn past bij witlof?

Bittere slasoorten als witlof, waterkers, rucola of radicchio vragen om witte of rode wijn met bite. Denk aan witte Italiaanse wijnen, zoals Vermentino, Verdicchio, Arneis. Of Nebbiolo, Dolcetto of Sangiovese. Ga je witlof stoven of bakken, kies dan voor rode wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Hoe gezond is raapstelen?

Waarom zijn raapstelen goed voor je gezondheid:

Raapstelen bevatten zowél veel vitamine C als ijzer. Dit is een erg nuttige combinatie, aangezien vitamine C ervoor zorgt dat er meer ijzer uit plantaardige bronnen kan worden opgenomen in je bloed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deverseverleiding.nl

Welke wijn bij kikkererwten?

Kikkererwten zijn voller en aardser van smaak en vragen om een andere wijn, bij voorkeur zuiders rood. Suggesties: Languedoc (Faugères, Corbières), tempranillo, Dao uit Portugal, rode wijn uit Marokko.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Wat is Snijmoes?

Raapstelen, bladmoes of snijmoes zijn een echte voorjaarsgroenten. Deze jonge blaadjes van koolraap, meiknolletjes of Chinese kool worden in het voorjaar in bosjes verkocht. Vanaf maart zie je de bosjes al of niet met de worteltjes er nog aan in de winkels liggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uitdekeukenvan8.nl

Populaire vragen