Je kan op veel plekken in Nederland jouw tweedehands kleding aan ons doneren, bijvoorbeeld bij onze ReShare Stores* of in een van onze textielcontainers. Help ons om de textiel en kleding zo goed mogelijk te hergebruiken door van tevoren te controleren wat we kunnen gebruiken en hoe je het kan doneren.
Draagbare kleding kunt u gratis wegbrengen naar een kringloopwinkel. De meeste kringloopbedrijven halen ook spullen bij u aan huis op.
Oude kleding, schoenen en tassen kun je nu een tweede leven geven via Cash4YourFashion. Consumenten kunnen hun spullen in een doos of vuilniszak stoppen en naar de inzameldepots van Cash4YourFashion brengen. Voor elke kilo krijg je 0,65 euro.
Als je een kledingstuk echt niet meer gaat dragen, wat kun je er dan het beste mee doen? 'Je kunt het in een bak van het Leger des Heils of Sympany doen. Alles wat je daarin gooit, wordt verkocht aan bedrijven.
Kleding en schoenen die je zelf niet meer draagt, kun je inleveren in een textielbak of kledingzak. Ook versleten en gescheurde stoffen mogen in de textielbak. De kringloopwinkel of tweedehandszaak is blij met kleding, schoenen en accessoires die nog goed zijn.
H&M heeft recycle-boxen in alle winkels wereldwijd. Breng huishoudtextiel en kleding die je niet meer wilt naar een H&M-winkel en je krijgt van ons als dank een kortingsbon. Alle textiel is welkom - van alle merken en in elke conditie.
Alle ingezamelde textiel gaat naar een van onze sorteercentra in Nederland. Hier wordt het restafval tussen de kleding uitgehaald, en sorteren we het op soort en kwaliteit. Vervolgens krijgt de textiel een nieuwe bestemming.
Waar kan ik de kleding inleveren? In de meeste gemeenten staan textielcontainers waar je kleding, schoenen en huishoudtextiel kunt inleveren. Als die er niet zijn, kun je het naar de milieustraat brengen. Je kunt deze spullen ook naar de kringloopwinkel brengen.
Leg de kledingstukken op je bed en begin met uitzoeken. Vieze kleding mag gelijk de wasmand in. Vervolgens maak je drie stapels: “houden”, “twijfel” en “weg”. De “houden” stapel is voor je favoriete items die je regelmatig draagt, deze kleding mag direct weer terug in de kast.
De winkelvoorraad kleding opkoper koopt graag merkkleding, designermerken, sportskleding, werkkleding en schoenen. Biedt maar aan wat u heeft en wilt verkopen. De winkelvoorraad kleding opkoper komt snel bij u langs zodat u weer snel ruimte op de plank en in uw magazijn heeft én extra geld voor uw nieuwe voorraad.
€0,40 per kilo. We zamelen kleding en schoenen in die u zelf niet meer draagt, maar nog wel zo mooi, netjes en modieus is dat we er nog iemand een plezier mee kunnen doen. Dit wordt bij ons gewogen en ingenomen en u krijgt het aantal kilo's dat hieraan voldoet direct contant of per bank uitbetaald!
Spullen doneren voor vluchtelingen kan via het platform van VluchtelingenWerk Nederland. Hier vindt u een overzicht van initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen. En informatie over het doneren van spullen. Ook kunt u er een eigen initiatief aanmelden.
Kan ik gebruikte kleding en textiel recyclen in de winkel? Ja, je kunt je kleding kwijt in de recycle-boxen in onze winkels. Breng huishoudtextiel en kleding die je niet meer wilt naar een H&M-winkel en je krijgt van ons als dank een kortingsbon. Alle textiel is welkom - van alle merken en in elke conditie.
Het COA adviseert mensen die goederen of geld willen doneren het volgende: U kunt terecht bij de Welkom Winkels van het Rode Kruis in de buurt van asielzoekerscentra. Kijk voor de inzamelpunten op www.hulpvoorvluchtelingen.nl . Ook kunt u terecht bij het Leger des Heils.
Tips om zelf je kleding online te verkopen:
Wees eerlijk of kleding 'nieuw', 'zo goed als nieuw' of 'gebruikt' is. Maak meerdere foto's van het item in verschillende outfits. Spreid je kansen door het kledingstuk op meerdere platformen aan te bieden. Wees reëel in het vaststellen van de prijs.
Zolang uw omzet lager is dan 25.000 euro, hoeft u geen btw aan te rekenen. Om te bepalen of een bijverdienste 'regelmatig' is, kijken de fiscus en de sociale zekerheid naar verschillende criteria, zoals het aantal keren dat u iets bijverdient en hoe snel die bijverdiensten elkaar opvolgen.
Hoewel de meeste kopers en verkopers op Vinted net zulke goede intenties zullen hebben als jij, kan het zeker geen kwaad om even een dubbel check te doen voor je met iemand in zee gaat. Er zijn namelijk genoeg verhalen van Vinted gebruikers die opgelicht zijn door andere gebruikers.
Schoenen, beddengoed, knuffels, broeken, dekbedovertrekken, dekens, gordijnen, hemden, jassen, lakens, onderkleding, riemen, rokken, sokken, washandjes, zwemkleding, kousen, het mag allemaal in de kledingcontainer.
Ook wordt het meeste ondergoed na 1 draagbeurt gewassen. Dit intensieve gebruik en gewas maakt dat ondergoed over het algemeen sneller slijt dan andere kleding en daarom ook eerder vervangen moet worden. Over het algemeen is het beste er na 1 jaar er wel vanaf.
Staat er geen container van o.a. Sympany of ReShare (Leger des Heils) in jouw buurt? Ook bij het afvalinzamelbedrijf van je gemeente kun je je textiel inleveren. Charitatieve organisaties houden overigens in veel gemeenten nog steeds een paar keer per jaar de aloude huis-aan-huis-inzamelingsacties.
Textielcontainers zijn geen afvalcontainers!
Sterk bevuilde textiel, bijvoorbeeld met verf- en olievlekken. Nat textiel. Vloerbedekking. Snijafval (kleine lappen stof)
Textielcontainers | De Kringloopwinkel. Voor het schenken van herbruikbare kledij kan je terecht bij de ongeveer 145 textielcontainers. Je vindt ze in je gemeente langs straten, op pleinen en op een aantal recyclageparken.
We hanteren een zero-tolerance beleid voor zowel dwangarbeid als kinderarbeid. Alle leveranciers die voor ons werken, moeten ons strikte beleid ter bestrijding van dwangarbeid en kinderarbeid ondertekenen en naleven. In 2020 hebben we 0 gevallen van kinderarbeid vastgesteld.