Lever de snoeren en kabels die je niet meer houdt in bij de milieustraat van jouw gemeente. Dat is voor de recycling van koper en kunststof.
Naast supermarkten staan Wecycle-inleverbakken bij bouwmarkten, elektronicazaken, woonwinkels en tuincentra.
Elk kapot apparaat heeft nog waarde
Daarom lanceert Wecycle twee websites waarop u alle informatie kunt vinden: watismijnapparaatwaard.nl en watismijnlampwaard.nl. Onder andere over de meer dan 10.000 plaatsen in Nederland waar u uw apparaten en lampen kunt inleveren!
Oude gadgets die je niet meer gebruikt, kunnen nog wat geld of inruiltegoed opleveren. Gooi oude ongebruikte apparaten nooit weg in de prullenbak, want dat is slecht voor het milieu. Als oude elektronica niets meer waard is, doneer het dan, of gooi het op de juiste manier weg.
Je gebruikte elektronica eenvoudig en veilig online aan rebuy verkopen. Via onze 'groene website' kun je jouw gebruikte elektronica aan ons verkopen. Hier staan alle producten die wij op dit moment aankopen. Staat jouw device ertussen?
En wie betaalt dat? Alle Recupel-leden (producenten en invoerders) betalen per toestel dat ze op de markt brengen een milieubijdrage, de zogenaamde Recupel-bijdrage. Die zie je trouwens duidelijk vermeld op je kasticket als je een elektroapparaat koopt in de winkel.
Wat recycleert Recupel voor mij? Dat is snel uitgelegd. Elk apparaat dat voorzien is van een stekker, plug of stroomkabel, of dat op batterijen werkt (inclusief kabels en armaturen). We recycleren eveneens spaar-, led- en buislampen.
Deze week is de website www.watismijnlampwaard.nl gelanceerd. Het platform geeft consumenten informatie over wat zij het beste kunnen doen met gebruikte (kapotte) energiezuinige lampen en bijbehorende armaturen.
De overheid zamelt elektrische apparaten in om ze te recyclen en opnieuw te gebruiken. Dit bespaart grondstoffen, zorgt voor minder afval en voorkomt dat gevaarlijke stoffen in het milieu terecht komen. Het verwerkingsbedrijf verwerkt de apparaten op de beste manier.
Kleine Elektrische Apparaten zijn alle elektr(on)ische apparaten in het huishouden met een stekker of op batterijen/accu die qua formaat kleiner zijn dan een inbouwoven. Kleine elektrische apparaten lever je in bij de milieustraat of bij de winkel waar je een nieuw apparaat hebt gekocht.
Koper kabel
Een standaard of gemiddelde PVC kabel moet minimaal 38% koper inhoud hebben.
Handig voor als je niet veel geld wilt uitgeven: rol je kabels niet te strak op en maak ze vast met een tie-wrap of kabelbinder en schuif ze in een wc-rol. De wc-rollen zet je naast elkaar in een lade of kist. Opgeruimd staat netjes!
De transporteurs halen e-waste in opdracht van Wecycle bij gemeenten en winkeliers op. Zij brengen de afgedankte energiezuinige verlichting en armaturen naar overslagcentra en de afgedankte elektrische apparaten naar acht regionale sorteercentra. Daar worden de producten gesorteerd naar recycleproces.
Wit- en bruingoed zijn nu ook bekend als huishoudelijke afgedankte elektrische en elektronische apparaten. Voorbeelden hiervan zijn een koelkast of wasmachine maar ook kleinere apparatuur zoals een föhn, koffiezetapparaat, telefoon of computer.
Denk hierbij aan oude machines, motoren, rioleringsbuizen, remschijven en kachels. Je komt dit ijzer vaak tegen bij bouw- en lasbedrijven. Het zal voornamelijk vrij komen bij de sloopt van gebouwen, bruggen en kranen. Denk hierbij aan o.a. betonijzer, ijzerpijpen en buizen.
De Recupel-bijdrage is het bedrag dat toegevoegd wordt aan de prijs van een nieuw elektrisch of elektronisch apparaat. Dat is bij wet verplicht.
U kunt oude huishoudelijke apparaten inleveren bij de winkel waar u een nieuw, soortgelijk apparaat koopt. Dit is de oud-voor-nieuwregeling. De winkel is verplicht elk soortgelijk apparaat in te nemen. Het maakt dus niet uit om welk merk het gaat, of hoe groot het product is.
Miljoenen bijdragen worden goed besteed
Maar dat geld potten we niet op. Integendeel, we bouwen onze reserves zelfs af. De bijdragen gebruiken we integraal voor inzameling, transport en verwerking van oud elektro en voor de kosten van onze communicatie, audits en controles.
De vuistregel is dat een dergelijk apparaat na vijf jaar nog maar 10% waard is van de oorspronkelijke aanschafwaarde. Maar dat betekent zeker niet dat je je computer bij het grofvuil kunt zetten; een computer is, mits in goede conditie, echt nog prima te verkopen!
Zeer slecht Usedproducts Maasstricht
Usedproducts Maasstricht Een PC online gekocht, heb hier zichttermijn op en gevraagd om een terugbetaling hier reageren ze zeer onprofessioneel, en onvriendelijk op via de mail. ik adviseer om aan de klant geen zaken mee te doen.