Was de spijkerbroek met azijn, door azijn in een wasbolletje te doen en deze samen met de spijkerbroek in de wasmachine te stoppen. Wees niet bang dat de azijn slecht is voor je wasmachine, want dit is juist goed. De azijn zorgt ervoor dat de kalkaanslag verdwijnt en voorkomt.
Geeft je jeans nog steeds af na een eerste wasbeurt? Probeer je jeans dan eens te wassen met azijn. Door de azijn hecht de kleurstof zich beter aan de spijkerstof, waardoor de broek minder snel zal afgeven. Een handig trucje!
Als je niet wilt dat kleren in de was afgeven dan moet je ze eerst afzonderlijk wassen in de wasmachine. Na meerdere keren wassen kan de kleding bijna niet meer afgeven. Als de kleding heel donker is kan je ze best ook even laten weken in een emmer water met azijn.
Hoeveel azijn doe je bij de spijkerbroek? Een half kopje azijn in je wasmachine of handwasje is genoeg.
Azijn zorgt dat kleuren minder uitlopen. Perfect dus voor de bonte was! Leg je felgekleurde kleding een nachtje in koud water gemengd met een kopje azijn om die mooie kleuren te behouden.
In principe kunt u alles wat u met schoonmaakazijn kunt reinigen, ook schoonmaken met natuurazijn. Het verschil tussen de 2 is dat natuurazijn iets minder zuur is, waardoor het veiliger is om met deze azijnsoort de wasmachine te reinigen. Daarnaast kunt u het ook als basis voor sladressings gebruiken, bijvoorbeeld.
Ruikt je was juist heel muf? Dan kun je je kleding laten weken in koud water, gemengd met een kopje baking soda. Dit zuiveringszout helpt bij het vrijgeven van alle geurtjes die in de stof zitten. Vergeet niet om eerst even te kijken of je kleding tegen baking soda kan, door het op een stukje binnenin te testen.
Kleur behouden
Voor dit kleur behoud kun je net als het voorkomen van afgeven, de broek met azijn wassen of laten weken. Dit zorgt ervoor dat de kleur niet zal vervagen. Ook kan je de broek voordat je hem gaat wassen inspuiten met haarlak. Klinkt misschien heel raar, maar het werkt echt!
Door azijn te gebruiken bij het wassen van je spijkerbroeken verwijdert het azijn de kalk uit het water waardoor het water zachter wordt. Met een zachtere jeans en minder kalkaanslag in je wasmachine als gevolg. Bij het wassen van je jeans kan je zowel schoonmaakazijn als natuurazijn of wasverzachter gebruiken.
Geen schoonmaakazijn! Die vraag krijg ik nog steeds regelmatig. Maar echt, schoonmaakazijn is heel slecht voor je machine én voor je was omdat het agressief is en chemisch samengesteld. Gewone natuurazijn die je ook voor de salade gebruikt is de azijn die je moet gebruiken.
Geef je kleding en ander textiel kleur met Dylon Jeans Blue Machinewas Textielverf. Deze gebruiksklare textielverf is makkelijk in gebruik en biedt een intense kleur. Je garderobe is pas compleet met een klassieke, goed zittende jeans. Blaas je jeans nieuw leven in en fris de kleur op met Jeans Blue.
Azijn. Ook azijn helpt om de verkleuring van je was weer terug te draaien. Voeg aan 4 liter water ongeveer 60 milliliter azijn toe en week je verkleurde was hier een half uur in. Daarna spoel je het wasgoed met koud water na en laat je het opnieuw in de wasmachine draaien.
Sommige ketens zetten die aanwijzing zelfs op de verpakking van het product. Na drie keer wassen, zou de stof geen kleur meer mogen afgeven. Donkeren kleuren stop je zelfs best in een emmer water met azijn. Dat is de beste manier om thuis je kleuren te fixeren.
In principe geldt: hoe minder je je jeans wast, hoe langer hij mooi blijft. Was je jeans dus niet al na één dag dragen. Als je je jeans te vaak wast, slijt de denimstof sneller. Het is voldoende om de broek na vier tot vijf keer dragen te wassen.
Textiel kan kleurstof afgeven tijdens het wassen. Dit wordt ook wel het bloeden van wasgoed genoemd. De vrijgekomen kleurstof kan zich hechten aan ander wasgoed. Een berucht voorbeeld is de rode sok die per ongeluk in de witte was belandt, zodat je witte was met een roze tintje uit de wasmachine komt.
Je spijkerbroek wassen: tips & tricks
Was zoveel mogelijk dezelfde kleuren tegelijk; blauw bij blauw, zwart bij zwart. Was een witte jeans nooit met zwarte of bonte kleding samen. Draai je jeans binnenstebuiten om de kleur te behouden. Denim verdraagt geen hoge temperaturen.
Laat kleding met nare geurtjes een nacht in een emmer met koud water en een scheutje azijn weken. Na een wasbeurt zijn de geuren verdwenen! De kleur van je nieuwe kleding blijft na een nachtje weken in koud water en azijn in tact.
Hoeveel azijn je nodig hebt, hangt af van de hardheid van je water. Hebben jullie eerder zacht water, dan is een klein scheutje al voldoende. Bij hard water mag je rekenen op een kopje. Omdat het dienst doet als vervanger voor wasverzachter, giet je azijn in het vakje voor wasverzachter.
Giet een flinke scheut azijn in de wasmiddellade en draai een kookwas. Door de hoge temperatuur in combinatie met azijn lossen vet, vuil en kalk snel op. Voilá, je wasmachine is weer blinkend schoon.
Spijkerbroek, beetje afhankelijk van hoe dik de stof is, maar duurt echt wel langer dan half uur. Ik had zelf denk ik de kleren gewoon aangehouden, dan maar nat de auto in. Broek uit en gaan. In het ergste geval zien ze een paar billen.
Een donkere broek staat altijd elegant en stijlvol. Kies je voor zwarte jeans? Combineer het dan met veterlaarsjes of draag er juist pumps onder in een opvallende kleur. Voor je werk is een zwarte pantalon een goede keuze, met bijvoorbeeld een zijden blouse in een pasteltint.
Grootmoeders tip! leg hem na aankoop in een emmer koud water en giet daar een klein beetje azijn bij. Waarom azijn?? Azijn zorgt ervoor dat de blauwe kleur van je spijkerbroek ook echt blauw blijft en niet vaal wordt.
Het enige wat je nodig hebt om je was weer heerlijk te laten ruiken, is een beetje gedistilleerde witte azijn. Doe hier een klein beetje van in de vakje waar je normaal je wasverzachter doet. Je gebruikt het dus in plaats van je wasverzachter. Je was zal vervolgens heerlijk ruikend uit de trommel komen.
Week je kleding een nachtje in azijn en vergeet hem daarna niet te wassen. Tada: je kleding ruikt weer fris. Let op: gebruik geen azijn én soda op hetzelfde kledingstuk.
Als je het belangrijk vindt dat je was een lekkere geur heeft, kijk dan of er parfum in je waspoeder zit. Wij vinden overigens Omo Wit Waspoeder heerlijk ruiken. Dit is voor ons het waspoeder dat het lekkerst ruikt.