De meeste mensen hebben een standaard toilet. Bezoek je een standaard toilet, dan reinig je jezelf met toiletpapier na het urineren of ontlasten. Je kunt er echter ook voor kiezen een bidet aan te schaffen. Heb je een bidet, dan heb je geen toiletpapier meer nodig.
Een douche-wc – ook wel Japans toilet, douchetoilet of bidet-wc genoemd – is een wc met een uitschuivend sproeiertje erin dat je billen met warm water schoonspoelt na een bezoek aan het toilet. Hierdoor is het gebruik van wc-papier overbodig. En schoonspoelen met water is ook nog eens veel hygiënischer.
Toen er in het jaar 2020 ineens een run was op wc-papier kwam de bidet weer op het vizier van veel mensen. Een bidet is een goed alternatief voor wc papier. Met een bidet wordt de onderlichaam na het gebruik van de wc schoongespoeld met water.
Voor een grondige reiniging kun je je billen wassen met zeep en water. Gebruik hier wel een erg milde zeep voor. Spoel je billen af en droog ze goed af. Een bidet of douchetoilet.
Rioolservice Breda waarschuwt tegen Indebuurt dan ook voor het doorspoelen van keukenpapier: “Zeker niet doen.Keukenpapier lost totaal niet op en dat heeft veel invloed op je leidingen. Dat is niet zelf op te lossen en dan heb je eigenlijk ons nodig om het op te lossen. Is je toiletpapier op en gebruik je iets anders?
Hoe wordt toiletpapier eigenlijk gemaakt? Toiletpapier wordt vaak gemaakt van oud papier. Maar omdat het oude papier nog hard en stug is, wordt het eerst geweekt in heet water.Vervolgens wordt dat gezeefd en geperst en dan heb je zacht papier om je billen mee te vegen.
Dit komt omdat er een plastic- en aluminiumlaagje in zit. Ook bakpapier, fotopapier, siliconenpapier (de achterkant van stickervellen en pleisters) en keukenpapier mogen niet in de papierbak.
Het schijnt dat de Chinezen in de zesde eeuw na Christus voor het eerst papier gebruiken om hun achterwerk af te vegen. De oude Romeinen gebruikten een spons op een stok voor collectief gebruik. De voorloper van het moderne toiletpapier is voor het eerst op de markt gebracht door de Amerikaan Joseph Gayetty.
Maak de bilspleet voorzichtig schoon met een nat washandje. Maak de huid daarna goed droog. Was de bilspleet niet met zeep. Gebruik geen vochtig toiletpapier met alcohol of parfum erin.
Waar de Romeinen hun achterwerk twee millennia terug al schrobden met een tersorium (een spons op een stok die door toiletgangers werd gedeeld), gebruikten mensen in de rest van Europa alles wat ze konden vinden. Was er water in de buurt, dan maakten mensen hun vingers nat en boenden daarmee hun achterwerk schoon.
Hoe werkt een Japans toilet? Een Japans toilet is in de eerste plaats vooral gericht op comfort en gebruiksgemak. Het toilet merkt via een sensor op dat je dichterbij komt en opent op dat moment automatisch het deksel en warmt de wc-bril op. 's Nachts zorgt een klein lampje ervoor dat je je makkelijk kan oriënteren.
verkouden. Ook wordt het papier heel vaak gebruikt om de wc-bril schoon te maken en voor andere schoonmaakwerkzaamheden. Slim: toiletpapier is een stuk goedkoper dan een keukenrol.
Zij zijn gewend om hun billen na een grote boodschap te cebok, te wassen met water. Dat is hygiënischer dan alleen afvegen en bespaart ook toiletpapier. In de toiletten van veel Indische Nederlanders staat daarom een botol cebok, een fles met water om te cebok.
Een Turkse WC is een closet met een ingebouwde sproeikop (Nozzle). Deze sproeikop is, anders dan bij de meeste DoucheWC's geintegreerd in het keramiek van het toilet aan de achtezijde. De sproeihoek is aan te passen aan de voorkeur van de gebruiker.
Schoonmaakdoekjes en vochtig toiletpapier
De meeste doekjes zijn vast afval en mogen daarom niet in het toilet, ook al staat op de verpakking soms iets anders. Vochtig toiletpapier waar het logo van een toiletpot op staat, mag je wel door de wc spoelen.
Met je linkerhand was je je. Hier heb je zelfs een apart woord voor: cebok. Bij Indische Nederlanders zie je om deze reden naast de wc vaak een fles water staan: de “botol tjebok”.
Plaatselijk douchegel, zeep of schuim gebruiken is het antwoord, maar alleen water is ook goed. Je oksels kun je zonder problemen wassen, maar de rest van je lichaam niet te vaak. Het wordt er droger en gevoeliger van, en ook je huidbarrière heeft eronder te lijden.
Heb je naast anale jeuk ook last van winderigheid? Dan is de kans groot dat je last hebt van een schimmelinfectie, namelijk candida. Zeker als je een verstopping (obstipatie) en buikkrampen hebt, en een opgeblazen gevoel ervaart. Candida kan ernstig zijn als het onbehandeld blijft.
Je kunt de vagina, piemel en anus het beste schoon houden door regelmatig te wassen met alleen water. Tijdens het douchen kun je met de douchekop je vagina en/of anus schoonspoelen. Zeep gebruiken raden we af. Het is niet goed voor de gevoelige huid bij je geslachtsdeel.
Gezellig samen poepen: de Chinezen houden er van. De openbare toiletten zien er in China uit zoals we sommige Franse toiletten kennen: gat in de grond en hurken maar. Het enige verschil met de Franse gaten is dat de Chineze variant zich in een open ruimte bevindt, zonder deuren en muren en vlak naast elkaar.
In Portugal mag je toiletpapier niet doorspoelen vanwege het smalle riool en de kans op verstopping.
De meeste huizen in Rome hadden geen eigen wc. De mensen gingen gewoon naar het openbaar toilet ergens in de straat.Je zat daar samen met anderen op stenen banken met gaten erin.
'We zien ze helaas veel bij het oud papier', laat DAR weten. Dit zorgt volgens de afvalinzamelaar voor extra risico's in de verspreiding van het coronavirus. De gebruikte papieren zakdoekjes moeten daarom bij restafval.
Sinds kort mogen drankenkartons bij de plastic verpakkingen. In het verleden gooiden mensen ze vaak bij het oud papier, maar daar horen ze niet. Drankenkartons zitten erg slim in elkaar en bestaan uit verschillende laagjes en materialen waaronder kunststof. Hierdoor zijn ze waterdicht.
Papiervezels kunnen tot 7 à 8 keer hergebruikt worden! 87% van het papier dat we in Nederland maken komt van gerecycled papier. Vuil papier, zoals zakdoekjes of pizzadozen met vetvlekken, hoort bij het restafval.