Een enchilada is een opgerolde en gevulde maïstortilla. Deze maak je door de gevulde en opgerolde tortilla's te overgieten met een pittige tomaten- of chilisaus, te bestrooien met kaas en te gratineren in de oven. Enchilada komt dan ook van het Spaanse werkwoord enchilar, dat 'decoreren met chilipeper' betekent.
De enchilada is een maistortilla die je vult met, meestal kip, kalkoen of rundvlees.De tortilla rol je op en serveer je met salsa, room en kaas. Vaak zet je hem nog even in de oven zodat de kaas lekker smelt!
Een enchilada is een traditioneel Mexicaans deeggerecht, dat bestaat uit maïstortilla, die wordt bedekt met een saus van tomaat en rode peper. Een enchilada wordt doorgaans gevuld met een combinatie van vlees, kaas, bonen, aardappelen en groenten, en wordt traditioneel geserveerd met guacamole of salsa-saus.
Het gerecht voor enchiladas komt van oorsprong uit Mexico. Maistortilla's worden gevuld en in een ovenschotel overgegoten met een rode pikante saus dat gemaakt is van tomaat en rode peper.
Fajita is net als een burrito een gevulde wrap, maar hierbij worden opgewarmde tortilla's en de vulling los geserveerd aan tafel. Zo kan iedereen zijn eigen wrap samenstellen en opvouwen tot een envelopje. Tot populaire vullingen behoren reepjes gekruid en gebakken kippenvlees, paprika en ui.
Een Mexicaans tortilla wordt in de Hollandse volksmond ook wel een wrap genoemd. Een wrap is eigenlijk een opgerolde tortilla. De tortilla is een plat brood dat gemaakt wordt van mais- of tarwemeel.
De term wrap komt van Noord-Amerika en betekent inpakken. Eigenlijk gaat het gewoon over tortilla's, maar dan vooral de grotere versies. Taco's zijn ook tortilla's, maar dan de kleinere soort. Ze zijn dichtgevouwen zodat het handig is om uit het vuistje te eten.
Een tortilla is een platte broodvariant op basis van maïs. Deze worden taco's genoemd wanneer ze gebakken en gevouwen zijn en opgevuld met verschillende ingrediënten. Wanneer ze opgerold en gevuld worden, zijn het burrito's. Gevuld met kaas noemen ze dan weer quesadilla's.
Wat zijn quesadilla's? De quesadilla is een Mexicaanse snack, gemaakt van maïs- of bloemtortilla's. Letterlijk betekent het woord 'kaasdingetje'. De tortilla wordt dus gevuld met kaas, maar je kunt er eigenlijk alles in kwijt wat je lekker vindt: kip, ham, chorizo, groenten zoals maïs of champignons.
Je kan enchilada's 2 dagen bewaren in de koelkast als je ze goed afdekt. Warm ze vervolgens ongeveer 8 minuten op in een voorverwarmde oven op 180 °C. Het is niet aan te raden om een enchilada in z'n geheel in te vriezen, omdat de tortilla dan papperig wordt na het ontdooien.
Warm 's ze avonds afgedekt met wat aluminiumfolie 7 minuten op in een voorverwarmde oven op 175 graden. Bevroren in de oven kan ook, dan duurt het zo'n 20 minuten. Je kunt de enchiladas tot twee maanden in de vriezer bewaren.
Een burrito is een gevulde tortilla wrap die eigenlijk bijna altijd wordt gevuld met vlees, bonen en rijst.Zonder bonen mag het eigenlijk geen burrito heten ;) De wrap wordt gevouwen en wij serveren 'm vaak in folie zodat het makkelijker te eten is.
Een wrap bevat meer calorieën dan twee sneetjes brood. Eén grote wrap bevat ongeveer 220 calorieën, terwijl twee sneetjes brood gelijk staan aan ongeveer 160 calorieën. Een wrap bevat daarnaast veel meer zout dan brood. Let hier mee op.
Je kunt koude wraps eten zoals wraps met kip, maar een goed gevulde wrap als avondeten is ook heerlijk én lekker makkelijk natuurlijk.
De burrito is een gerecht uit de Mexicaanse en de Tex-mexkeuken, die bestaat uit een gevulde, opgerolde tarwetortilla.De vulling bestaat gewoonlijk uit bonen en vlees, meestal gehakt of kip.Soms worden ook kaas of groenten toegevoegd. De naam burrito komt van het Spaanse burro, dat ezel betekent.
De tortilla de patatas of Spaanse tortilla is een gerecht uit de Spaanse keuken.
Quesadilla (spreek uit: 'kee-sa-DIE-ja') betekent letterlijk 'klein kaasding'.
De AH Tortilla wraps volkoren en de Jumbo Tortilla volkoren zijn wat mij betreft de beste keuze. Beide zijn gemaakt van volkoren tarwemeel. Hierdoor bevatten ze voldoende vezels. Ook zijn beide soorten laag in verzadigd vet en is het zout gehalte ook acceptabel.
1. taco's. Laten we beginnen met het meest klassieke en beroemde gerecht uit de Mexicaanse keuken. Taco's komen in alle soorten en maten en worden per regio weer anders klaargemaakt.
Het traditioneel Mexicaans eten bestaat o.a. uit: tortillas, tacos, chilipepers, vers fruit, chocolade, jumiles (kevers) en chapulines (sprinkhanen). Bekende Mexicaanse dranken zijn o.a.: Tequila, Tia Maria, Kahlua, Pina colada, Mezcal en de biermerken Corona en So.
Daarnaast vindt u in Mexico deze typische dranken: tequila, margarita cocktail, pulque, mezcal, Tia Maria, Corona en Sol.
Een fajita is een tortilla die je vouwt als een envelopje. Deze gratineer je niet in de oven, maar hierbij serveer je juist alle ingrediënten los en vul je de tortilla's vervolgens ter plekke aan tafel.
Wat is het verschil tussen een tortilla (wrap) en een taco? Een taco is een zachte tortilla óf een harde tacoschelp, die je vult met een vulling zonder bonen. Tortilla is de naam van de pannenkoek (ook wel bekend als de tortillawrap) waarin, of waarop, je de vulling doet.
De echte taco is een klein, zacht, dun, versgebakken maisplatbroodje met topping, waarin verschillende smaken worden gecombineerd – kruidig vlees, frisse sla, stevige bonen en romige kaas bijvoorbeeld – tot een smakelijk geheel. Het is het ultieme Mexicaanse streetfood.