Negeer het plasje en maak de plek zo goed mogelijk schoon. Beloon je hond als hij zijn behoefte wel op de juiste plaats doet. Heb tijd en geduld, maak je hond zelfzeker en laat hem vaak buiten. Geleidelijk aan zal het jullie lukken om de onzindelijkheid te laten verdwijnen.
Houd je pup binnen op je arm, aan een riempje, of in de bench totdat je weer naar buiten gaat. Hoe vaker je pup de kans krijgt om binnen te plassen, hoe meer het een gewoonte wordt. Wat je ook kan doen, is een plasje binnen opdeppen met een stuk keukenrol.
De meeste pups doen hun plas netjes buiten als ze 12-13 weken oud zijn. Zo kun je helpen: Laat je pup in het begin iedere 2 uur uit. Ga naar buiten voor en na iedere maaltijd, voor en na het slapen en na het spelen.
Laat je pup elke twee uur uit en ga voor én na iedere maaltijd, voor én na het slapen gaan en direct na het spelen buiten. Hoe ouder je pup wordt, hoe meer hij zijn blaas ontwikkelt. In het schema kun je zien hoe lang je pup zijn plas op kan houden en hoe vaak hij naar buiten moet.
Sommige pups zijn al bijna zindelijk als je ze in huis neemt, maar meestal duurt het wat langer. Omdat de hond controle moet leren krijgen over de spieren die zijn behoeften reguleren duurt het vaak zo'n 7 tot 8 maanden voor je pup volledig zindelijk is.
Veel pups vocaliseren (huilen, piepen, etc.) de eerste nachten. Het beste kun je de puppy de eerste tijd een plekje in de slaapkamer geven. Dit kan bijvoorbeeld in een bench of hondenmand. Het is onzin dat je hiermee je hond zou 'verwennen', of dat hij dan niet meer kan leren alleen te slapen.
Dit kan helpen om ongelukjes, 's nachts of wanneer je weg bent, te voorkomen. Als algemene richtlijn wordt aanbevolen om een puppy ongeveer 2 uur voor het slapengaan of voordat je hem alleen thuis laat geen water meer te geven.
Je kunt hierbij denken aan blaasproblemen (zoals blaasontsteking), suikerziekte of nierproblemen. In deze gevallen zal de hond ook veel meer drinken en heel vaak plassen. Een andere oorzaak zou kunnen zijn dat de hond last heeft van incontinentie.
12 weken – de pup kan zijn behoeftes ongeveer 3 tot 4 uur ophouden, dit betekend dat je ongeveer 6 tot 8 keer per dag naar buiten gaat. 16 weken – de pup houdt zijn behoeftes ongeveer 4 tot 5 uur op, dit betekend dat je 5 tot 6 keer per dag naar buiten gaat.
Hondenurine uit kleding of dekens halen
Wassen op 60 graden doodt niet alleen de in de urine aanwezige bacteriën, maar verwijdert ook de onaangename geur. Als de dekens of kledingstukken met urinevlekken niet geschikt zijn voor deze temperaturen, kun je enzymatisch wasmiddel toevoegen.
Puppy's moeten ongeveer elke 30-60 minuten plassen en na het eten en spelen zullen ze vaak moeten poepen. Wanneer je de eetmomenten strikt inplant, weet je ongeveer hoe lang de pup zijn ontlasting vast kan houden, dit kun je dan gaan rekken.
Jonge pups (van 2 t/m 8 maanden) Een jonge pup mag 4-5 x daags wandelen. De duur van de wandeling mag 10 minuten per wandeling per maand leeftijd zijn. Dat betekent dat een pup van 3 maanden leeftijd, tot 30 minuten per wandeling mag lopen.
Vaak plassen en drinken zijn veelvoorkomende symptomen bij honden en kunnen het gevolg zijn van verschillende ziekten. Te denken valt aan onder andere: urineweginfectie, diabetes, baarmoederontsteking en nierproblemen.
Door je pup op vaste plekken te laten plassen of poepen, weet hij wat er van hem verwacht wordt. Kies voor meer dan één plek om te voorkomen dat hij later slechts op één plek zijn behoefte doet. Blijf tijdens een wandeling wat langer bij deze plekken staan. Op een gegeven moment zal je hond de plekken herkennen.
Honden houden niet van de geur van azijn en elke hond zal rechtsomkeert maken als hij of zij deze indringende geur ruikt. Azijn is daarom een handig middeltje om een natuurlijke barrière te vormen tegen honden. Verdun de azijn niet met water en spray het alleen op de tuintegels of op de tuinaarde.
Een hond met stress kan de volgende tekenen vertonen: Veel hijgen en gapen. Veel likken aan zichzelf en/of bek.Hoog keffen of blaffen.
Symptomen ongelukkige hond
Het dier is teruggetrokken en lusteloos, heeft geen zin meer in spelletjes en andere bezigheden die hem of haar normaal gesproken wel enthousiast maken. Veel meer of juist minder eten dan normaal kan ook een teken zijn.
Constipatie door onvoldoende beweging
Wanneer je hond te weinig lichaamsbeweging krijgt, bewegen ook zijn darmen minder wat kan leiden tot een slechte stoelgang en obstipatie. Laat je hond daarom regelmatig uit en maak op z'n minst een keer per dag een echt lange wandeling om de kans op verstopping te minimaliseren.
Puppy plast of poept niet tijdens uitlaten
Wanneer een pup in huis plast na het uitlaten komt dit vaak niet door een trauma maar omdat de pup zich buiten nog niet veilig genoeg voelt. Omdat de meeste pups zich eerst op hun gemak leren voelen binnenshuis zullen ze eerder hier gaan plassen dan tijdens de wandeling.
Je verwacht het misschien niet, maar een puppy wassen of jouw hond in bad doen hoeft echt niet elke week. Sterker nog: aan drie tot vier grondige wasbeurten per jaar – een duik in een vieze sloot daargelaten natuurlijk – heeft jouw hond al meer dan genoeg. Honden hebben namelijk van nature een beschermlaag op de huid.
HOE LANG MOET JE EEN PUP BIJ JE LATEN SLAPEN? Hoe lang je een pup bij je laat slapen is afhankelijk van de pup en zijn gedrag, maar meestal is een paar nachten voldoende. Belangrijk is dat je pup rustiger is en doorslaapt. Dit zal per nacht steeds beter gaan.
Als een hond er niet graag in wil, kan het wel eens zijn dat die te krap is en het hondenlichaam daardoor pijn bezorgt! Je kunt een laken of deken over de kennel hangen om het idee van een lekker 'hol' te creëren. In de bench hoort een comfortabel kleed.
Het allerbeste wat je kunt doen wanneer een puppy 's nachts jankt is zorgen voor een veilige hechting: wees aanwezig bij de pup.Zorg dat de pup niet in paniek raakt en zorg voor vertrouwen.Zorg dat hij vertrouwt raakt met zijn omgeving en met jou. Een puppy zal nooit gaan janken om jou te pesten of te manipuleren.
Wanneer uw puppy begint te janken is het belangrijk dat u onthoudt hem in geen geval aandacht te geven. Wanneer u dit wel doet beloont u onbedoeld dit gedrag. Maak in plaats daarvan een geluid dat hij met ongewenst gedrag associeert, zoals “tsst”.