Veel mensen hebben wel eens moeite met slapen door omgevingsgeluiden. Oordopjes tijdens het slapen kunnen daarin een oplossing bieden. Oordoppen onderdrukken hinderlijke geluiden, zoals snurken. Het gesnurk van je kamergenoot kan hinderlijk zijn en je slaap verstoren.
Snurken ontstaat bijna altijd door een vernauwing ergens tussen de neusgaten en stembanden. Als de lucht langs die vernauwing geperst wordt, ontstaat het kenmerkende snurkgeluid. De oorzaak van zo'n vernauwing kan verschillen: bijvoorbeeld een verstopte neus, alcohol of de tong die tijdens de slaap naar achteren zakt.
Snurken gaat vaak hand in hand met op je rug slapen. Op je zij slapen is dus aan te raden. Mocht dit niet lukken omdat je in je slaap automatisch op je rug draait, probeer dan eens de tennisbal-truc. Naai een tennisbal in een oud T-shirt.
Snurkgeluiden variëren in intensiteit van 40 tot meer dan 80 decibel. De maximale toelaatbare grens voor nachtelijk geluid in de woning bedraagt 45 decibel. Luid snurken kan de oorzaak zijn van een gestoord slaappatroon bij de bedpartner of bij de patiënt zelf.
Wie luid en langdurig snurkt, verhoogt dus op lange termijn zijn risico op een beroerte. Slaapapneu en snurken hebben niet alleen een negatieve impact op je lichaam, ook je geest blijft niet gespaard. De (over)vermoeidheid die er mee gepaard gaat, kan leiden tot irritatie, angstgevoelens en depressieve gedachten.
Mannen snurken meer dan vrouwen. 45 procent van de mannen snurkt ten opzichte van 25 procent van de vrouwen. Vrouwen snurken op jongere leeftijd minder, omdat het hormoon oestrogeen het weefsel van de keelholte strak en soepel houdt.
Traagschuim kussens worden vaak aangeraden om snurken tegen te gaan. Deze kussens ondersteunen je nek en hoofd perfect als je op je zij ligt. Zo blijft je ruggengraat in de juiste houding en komt je hele lichaam tot rust. En het snurken wordt ook nog eens minder!
Snoreeze Neusspray is ideaal als het snurken wordt veroorzaakt door een verkoudheid, een allergie of een verstopte neus. De spray zorgt ervoor dat de luchtwegen verder open gaan, zodat de luchtdoorstroming verbetert. Een unieke, time-release formule die de hele nacht werkt.
Beste prijs/kwaliteit: als beste prijs/kwaliteit product is de Anti Snurk Beugel van het merk Lazy Koala uit de test gekomen. Voor slechts €20,- heb je deze kwalitatief goed geteste anti snurk beugel al op Bol.com.
Snurken komt voor op alle leeftijden en neemt toe met de leeftijd, maar op oudere leeftijd snurken meer mensen en is het snurkgeluid harder. Dit komt omdat het slijmvlies van de keelholte bij het ouder worden dikker wordt ten gevolge van ophoping van vetweefsel; de doorsnee van de luchtweg wordt hierdoor kleiner.
Mannen snurken doorgaans meer dan vrouwen. Ongeveer 1 op de 5 mannen snurkt, terwijl maar 1 op de 10 vrouwen er dagelijks last van heeft. Snurken is een slaapprobleem van alle leeftijden, maar naarmate je veroudert, wordt het snurkgeluid vaak harder.
Probeer dan eens een neusdouche. Hiermee maak je jouw neus weer vrij en is de vernauwing van de luchtweg verholpen. Een ander effectief middel is een neusspreider. Door middel van een neusspreider worden je neusvleugels lichtelijk naar buiten geduwt zodat er genoeg ruimte ontstaan om vrij adem te halen.
Leg hem/haar wat hoger. Maak je partner even wakker en duw een extra kussen onder zijn/haar hoofd. Door in een andere hoek te liggen kan het snurken ophouden, vooral als het door overgewicht of een verstopte neus komt. Deze oplossing is vooral effectief als iemand altijd op de rug slaapt en niet op de zij kan slapen.
Neem een groter bed: dit geeft jullie meer ruimte, waardoor je elkaars slaap mogelijk minder verstoort. Ventileer de slaapkamer goed voor voldoende frisse lucht. Draag oordopjes als je wakker ligt door geluiden die je partner maakt.
Het Shiepz Anti-Snurk Spraysysteem voorkomt en vermindert snurken op basis van natuurlijke extracten. Het verbetert de kwaliteit van slapen. De keelspray met pepermuntsmaak werkt direct en effectief en is eenvoudig in gebruik.
Er zijn verschillende manieren om snurken tegen te gaan zoals neusspreiders, keelsprays, neusdouches, orale strips en zelfs repositieapparaten. Je vindt deze allemaal terug aan een voordelige prijs bij 24pharma. Vaak gekocht zijn de Quies Zuigtabletten, de Snoreeze Keelspray en het Quies Repositieapparaat.
Het wordt voor het slapen gaan in de keel gesprayd. Dit zou vibraties van de huig achter in de keel voorkomen of verminderen. Daardoor zou het snurken voorkomen. In de gebruiksaanwijzing van Sleepzz anti-snurk keelspray staat geen waarschuwing dat de vernevelde stof niet ingeademd mag worden.
Een anti snurkbeugel plaatst u zoals gezegd in de mond. Vervolgens zorgt de anti snurkbeugel ervoor dat uw onderkaak niet naar achteren zakt. De onderkaak wordt op deze manier naar voren gehouden. Hierdoor wordt de ruimte in de luchtweg groter, waardoor u makkelijk kunt ademhalen.
De beste slaaphouding. De trechtervormige uitholling in het kussen houdt uw hoofd in de beste positie, zodat het recht en stabiel blijft liggen. Slaap je op je rug, dan word je hoofd iets hoger dan je schouders gehouden. Hierdoor word je halswervel lichtjes gerekt en neemt de spierspanning af.
Wanneer je last hebt van nasaal snurken zijn de neusspreiders van Dr. Breathe Well het ideale anti snurk middel. Daarnaast is het een ideale aanvulling op de hiervoor genoemde snurkbeugel. De anti snurk neusspreider wordt ook wel een neusclip, neusbeugel of simpelweg neusbuisjes genoemd.
Neuspleisters hebben als doel het openhouden van de neusgaten. Hierdoor kost ademhalen via de neus minder moeite. Neuspleisters dienen over de neus geplakt te worden ter hoogte van het midden van de neus, tot net boven de neusvleugels.
Het brein filtert de geluiden die het lichaam zelf maakt. Hierdoor word je wel wakker van externe geluiden (wekker, verkeer etc.) maar niet van je eigen gesnurk. Anders zou je nooit in slaap komen en zou je zelfs wakker kunnen liggen van je eigen ademhaling.
Luid snurken wordt veroorzaakt door de tong. Tijdens de slaap verslappen alle spieren en de tong verslapt dus ook. De tong zakt weg en verkleint de luchtweg. Deze vernauwing zorgt voor trillingen bij het ademhalen: het snurkgeluid.
Snurken is vervelend, vooral ook voor je bedpartner. Maar uit onderzoek blijkt dat het een grotere risicofactor is voor afwijkingen in de kransslagader dan overgewicht, roken of een hoog cholesterol.