Als je Gmail gebruikt, heb je al een Google-account. Met een Google-account heb je kosteloos toegang tot Google-producten, zoals Drive, Documenten, Agenda en meer. Inloggen op je Google-account (of bij een Google-product): Ga naar de inlogpagina van het product (voor Google-accounts is dit myaccount.google.com).
Om te kijken welke apps gekoppeld zijn, ga je naar de Mijn account-pagina van Google. Onder het kopje 'Inloggen en beveiligen' klik je op 'Gekoppelde apps en sites'.
Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account. Voor een lijst van accounts met opgeslagen wachtwoorden ga je naar passwords.google.com of bekijk je je wachtwoorden in Chrome. Als je wachtwoorden wilt bekijken, moet je opnieuw inloggen. Verwijderen.
Let op: Gmail is een dienst van Google. Wijzigt u het wachtwoord, dan gebeurt dat ook voor alle andere Google-diensten. Het kan dus zijn dat u dan ook op uw Android-smartphone of -tablet het nieuwe wachtwoord moet invullen.
Engelse term voor 'rekening' of 'abonnement'. Een account is op internet een combinatie van een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u toegang tot een bepaalde afgeschermde dienst krijgt. U kunt bijvoorbeeld een webmailaccount hebben of een account bij een webwinkel.
Of het nu gaat om Google Analytics, of Adwords, je hebt gewoon een Google account nodig om te kunnen inloggen op een of meerdere van de (gratis) Google diensten. Met dit Google account wat je zo gaat aanmaken heb je straks met 1 inlogaccount toegang tot vrijwel alle Google apps en diensten.
Een rekening per e-mail versturen is relatief onveilig, daarom plaatsen wij de rekening op een account waar alleen u toegang tot heeft. Dit account staat in een beveiligde omgeving. U kunt alleen inloggen met uw gebruikersnaam, wachtwoord én een SMS-code die u op uw mobiele telefoonnummer ontvangt.
Back-ups van WhatsApp zijn gekoppeld aan het telefoonnummer en de Google-account waarmee ze gemaakt zijn.
Met een Google – account kunt u bijvoorbeeld het volgende doen: Applicaties downloaden en installeren vanaf Google Play. Uw e-mail, contacten en agenda synchroniseren met behulp van Gmail. U kunt een back-up maken van uw gegevens, deze herstellen en ze kopiëren van een oud apparaat naar een nieuw apparaat.
Iedereen met een e-mailadres dat eindigt op @gmail.com heeft automatisch een Google-account.
Iedereen met een smartphone met Android als besturingssysteem heeft een Google account nodig. Als er dan een foto is gemaakt wordt deze automatisch bij Google Foto's opgeslagen. Google Foto's is vanaf ieder punt te benaderen na het inloggen met het e-mail adres en wachtwoord van dat account.
Ga naar accounts.google.com/signup Hier kun je een account aanmaken. Dit kan met een Gmail adres, maar je kunt ook een ander bestaand e-mailadres gebruiken. Kies daarvoor 'mijn huidige e-mailadres' gebruiken.
Alle apps die je aankoopt in een Google account kun je gebruiken op alle apparaten waarmee je bent aangemeld met dat Google account bij die Play Store.
Met een Samsung account heb je toegang tot allerlei Samsung diensten, zoals de MySamsung community, diverse apps via de Galaxy Apps store en andere Samsung diensten zoals het updaten van je toestel. Heb je al een Samsung account, stel deze dan in via het Instellingen menu.
Naam voor toegang
Om toegang te krijgen tot veel afgeschermde diensten op het internet, zoals Facebook, internetbankieren en webmail, heeft de gebruiker een account nodig. Een account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord.
Een wachtwoord kan bestaan uit letters, hoofdletters en cijfers. De bedoeling is dat dit wachtwoord moeilijk te raden is voor iemand anders, maar toch eenvoudig is voor u om te onthouden. Een gebruikersnaam of schuilnaam zijn ook synoniemen van elkaar. Een gebruikersnaam is een naam die u zelf kan kiezen.
Probeer is naar: http://gmail.com te gaan en op 'wachtwoord vergeten' of 'gegevens vergeten' te klikken. Onder het aanmeld veld. Kies vervolgens voor de optie 'Ik weet mijn gebruikersnaam niet meer'.