Vul aan met olijven, kaasjes en worstjes. Laat de chips achterwege, het zout zorgt ervoor dat je de smaken van het bier minder goed proeft. Zet bij de laatste biertjes de frituurpan aan en bereid bitterballen, een bittergarnituurtje of frikandellen (snijd deze in stukjes om als hapje op tafel te zetten).
Bij een High Beer horen natuurlijk bijpassende hapjes. Bij de lichte smaak van Weizen bier past een zoute smaak. Zo gaan vissnacks, nacho's of borrelnootjes goed in combinatie met lichte biertjes. Bij een IPA biertje kun je kiezen voor vleessoorten, zoals Iberische Ham of een pittige worst.
BRUIN BIER & ETEN
De zoete toffee en nootachtige smaken van bruin bier gaan goed samen met hartig eten. Denk aan oude kaas, geroosterd vlees, gegrilde vis of herfstgroenten.
Nootjes zoals walnoten, amandelen. Zorg ervoor dat ze niet te zout zijn. Hierdoor komt de smaak van het bier niet goed tot zijn recht. Ook niet te vette noten zoals pinda's.
De koffie & donkere nootjes passen goed bij de bittere donkerbruine tot zwarte Stout bieren en de pinda's met citrussmaak doen het goed bij de verschillende hopsoorten in IPA's.
Bovengistende bieren op fles kunnen het beste geschonken worden in schone droge glazen. Op deze manier blijft het schuim langer staan en de smaak van het bier langer behouden. Bij een nat glas zit er een klein laagje water tussen het bier en het glas, wat nadelig is voor het bier en zijn smaak.
Quadrupel. Ook dit bier heeft weer een zoete volle smaak. Hierbij kun je het beste pittige snacks combineren. Denk bijvoorbeeld aan chilipeper chips of vlammetjes.
150 Watt van Stadsbrouwerij Eindhoven werd in 2020 gekozen tot 'Beste bier van Nederland 2020'. Dit bier won de gouden medaille in de categorie 'zwaar donker' en was van alle gouden medailles het bier met de meeste punten. Hier volgt een overzicht van de beste bieren van Nederland in 2021.
Dubbel bier & eten
Kortom, wat eten we bij dubbel bier? Vlees, en dan hebben we het over veel én gegrild vlees. Denk bijvoorbeeld aan Mexicaanse of Argentijnse stukken vlees. Geitenkaas is ook heel goed te combineren met een dubbel bier.
Tripel is aan te raden als u gegrilde kip, tonijn of geroosterde groenten op het menu heeft staan. Karamelachtig bier, zoals een donker bockbier en amber, is smaakvol in combinatie met gegrilde zalm. Herfstbock gaat perfect samen met een stoofschotel met veel uien, deze combi versterkt de smaak.
Je kunt allemaal verschillende bieren nemen, bijvoorbeeld een blond, een dubbel, een tripel. Je leert dan veel over de verschillende bierstijlen. Je kunt er ook voor kiezen om allemaal dezelfde soorten bier te nemen. Zo ervaar je de verschillen.
Gebakken of gegrild ð Bier met gebrande mout
Dat is dus niet zo, en eigenlijk zou je bij een simpele saté dus (naast een simpel pilsje) ook prima een porter of stout kunnen serveren. De stevige smaak van het bier zorgt ervoor dat de smaak van je gegrilde stuk vlees omhoog wordt gehaald.
Een High Wine is eigenlijk een alcoholische versie van de High Tea. De thee wordt vervangen door wijn en de zoete hapjes worden vooral hartige hapjes. Dit is dé luxe manier van borrelen. In de meeste gevallen krijg je bij elke ronde hapjes een ander wijntje.
Schultenbräu Pilsener
Het bier is gebrouwen met onder meer maltose, dat ervoor zorgt dat de totale productietijd wordt verkort. Een goedkoop ingrediënt, dat je niet direct verwacht in een 'Premium Pilsener', zoals op het blik staat.
Heineken als winnaar uit de test
Volgens de deskundigen is dit een mooi pils met een goede bittere smaak die lang blijft hangen en uitnodigt tot de volgende slok. Hertog Jan is volgens de mensen thuis het lekkerste biertje met een 7,7, gevolgd door Grolsch (7,2) en Jupiler (6,7).
1. Snow (101,2 miljoen hectoliter) Het Chinese Snow is met afstand het populairste bier ter wereld. Ze verkopen meer dan twee keer zoveel als Budweiser.
De schotse brouwerij Brewmeister is er opnieuw in geslaagd om het sterkste bier ter wereld te produceren. Na recordbier Armageddon (65% alcohol) is nu Snake Venom met 67,5% alcohol de nieuwe nummer één.
De houdbaarheidsdatum op een fles Hertog Jan Grand Prestige is twee jaar na het bottelen.
Voor een Enkel bier wordt het minste mout gebruikt, een Dubbel krijgt iets meer mout en in de Tripel wordt weer meer gebruikt dan de Dubbel. De hoeveelheid mout is in deze volgorde bij een Quadrupel dan weer het grootst. Uiteindelijk geldt hier dus: hoe meer mout, hoe meer suiker en hoe hoger het alcoholpercentage.
Bierglazen kunnen het best met de hand afgewassen worden. Zo heb je minder kalkaanslag, blijft het glas langer mooi en behoudt het bier beter zijn schuimkraag. Gebruik het best warm water (met een beetje soda) en een afwasborstel om ervoor te zorgen dat alle onzuiverheden zoals bierresten en (huid)vetten verdwijnen.
Wanneer je het bier schuin en traag in het glas schenkt, komt er niet veel schuim vrij. Eigenlijk is dat wat we willen. Maar dat betekent dat al die koolzuur die normaal schuim zou worden nu nog bier is.
Vóór het bier inschenken
Dat bezinksel is gist. Alhoewel niet iedereen het er over eens is, hoor je de gist niet te drinken. En het hoort daarom ook niet in je glas terecht te komen. Ligt er iets op de bodem, dan moet je een beetje beheerst schenken.