Snacks uit de oven of de frituur vallen goed in de smaak: denk aan bitterballen, kaasstengels of minipizza's.Ook stokbrood met dips kun je altijd op tafel zetten. Als je voor voldoende afwisseling zorgt, is er voor iedereen iets lekkers om te pakken.
Maar soms mag het ook iets meer zijn. Dan reken je op drie hapjes per persoon gedurende het eerste uur en daarna twee hapjes per persoon per uur. Have fun en laat het smaken! Als je op zeker wil spelen, dan geef je het feest uit handen en kies je voor onze all-in formule.
Een richtlijn, gebaseerd op een gemiddeld aantal hapjes per persoon : - serveer het eerste uur ca. 4 hapjes per persoon en bouw dit aantal langzaam af. - dus in het tweede uur drie hapjes en in het derde en evt. vierde uur steeds twee hapjes per persoon.
Geen zin of tijd om zelf iets te bereiden? Snacks uit de oven of de frituur vallen goed in de smaak: denk aan bitterballen, kaasstengels of minipizza's. Ook stokbrood met dips kun je altijd op tafel zetten. Als je voor voldoende afwisseling zorgt, is er voor iedereen iets lekkers om te pakken.
Een halve standaard zak chips per persoon.
Maar het is ook niet de bedoeling dat de gasten geen pap meer kunnen zeggen voor ze aan tafel gaan. Overdrijf dus niet met de hapjes. 5 à 6 stuks per persoon – en daar rekenen we ook chips en blokjes kaas bij – is ruim voldoende.
Bittergarnituur is zeker iets wat er wel ingaat bij iedereen. Bamihap, een lekkere Nederlandse bitterbal, mini frikandel en noem de rest allemaal maar op. Als je last minute nog even wat hapjes wilt maken is er geen reden tot paniek, hierbij een paar smakelijke hapjes die makkelijk te bereiden zijn.
"Frituur (180°C): frituur niet meer dan 10 mini snacks tegelijk ca. 4 minuten. Bij voorkeur niet ontdooien voor gebruik.
- Tijdens een diner drinken de gasten per gang gemiddeld 1 glas wijn. Het hoofdgerecht is goed voor gemiddeld 1,5 glas. Bij een dinertje met 4 gangen, wordt dus gemiddeld 4,5 glas per persoon gedronken. En tijdens een feestje dat 3 uur duurt, moet je rekenen op 7 drankjes per persoon.
Borrel I. Arrangement 'Borrel I' is een uitgebreide borrel met een combinatie van een rondgang van koude en warme hapjes. Op tafel presenteren wij brood met huisgemaakte smeersels. Rondgang met combinatie van wraps; vis, vlees en vegetarisch.
Tapas zijn Spaanse voorgerechtjes die je zowel warm al koud kan opdienen. In Spanje kan je ze in de meeste bars krijgen. Bij ons komen ze meer en meer voor... ook als hapje om thuis te eten.
Naast dat ik het altijd weer leuk vind om iets lekker samen te stellen is het ook ideaal omdat je er naar ieders smaak wat op kunt leggen. Ook kun je het makkelijk van tevoren voorbereiden hoef je die dag of avond zelf niet lang in de keuken te staan.
Het advies is 25 gram per dag voor mannen tot en met 69 jaar en vrouwen tot en met 50 jaar. Dat is dus een klein handje vol. Voor iedereen die ouder is, is 15 gram noten per dag voldoende. Dus overdrijf het niet want er zitten veel calorieën in noten.
Je vrienden zijn niet vies van een biertje, dus je schat de gemiddelde bierconsumptie op 8 biertjes per persoon (punt 2). Het bier wordt gedronken uit glazen van 0,2 liter, waardoor je dus 5 glazen kunt schenken van 1 liter bier (punt 3).
Bittergarnituur of amuses
Drie hapjes per persoon per uur is redelijk, afhankelijk van de grootte van de hapjes. Laat vlak voor het diner alleen wat zoute koekjes en nootjes neerzetten of laat één of twee amuses serveren.
het tuinfeest zelfst. naamw. Verbuigingen: tuinfeestenVerbuigingen: tuinfeestje bijeenkomst met vermaak voor gasten, die buiten een huis wordt gehouden, in de regel om een belangrijke gebeurtenis te vieren Voorbeeld: `Toen in Duitsland de nazi's aan h...