Wat na elektronisch toezicht?

De justitieassistent nodigt u uit voor een gesprek. Hij verstrekt informatie over het elektronisch toezicht en bespreekt met u de voorwaarden die u moet naleven. Hij brengt verslag uit bij de gevangenisdirecteur. Na afloop van het elektronisch toezicht komt u in aanmerking voor voorlopige invrijheidstelling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op advo-recht.be

Hoe lang duurt elektronisch toezicht?

Hoelang het elektronisch toezicht duurt, bepaalt de rechter. Het minimum is 1 maand, het maximum 1 jaar. U komt alleen in aanmerking voor het elektronisch toezicht als u aan alle voorwaarden voldoet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Hoelang krijg je een enkelband?

De rechter bepaalt hoelang u de enkelband draagt: minimaal 1 maand, maximaal 1 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Waar mag je heen met enkelband?

Met een enkelband mag een verdachte of gedetineerde ergens niet komen. Of moet deze juist thuisblijven. Medewerkers van de meldkamer zien op een beeldscherm waar iemand zich bevindt. En of de persoon op de juiste plek is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kan je werken met enkelband?

Een voordeel van de elektronische enkelband is dat een gedetineerde gewoon naar het werk kan blijven gaan en zijn of haar partner en kinderen kan blijven zien. Een ander voordeel is dat een gedetineerde met een enkelband gewoon naar het werk kan blijven gaan en zijn of haar partner en kinderen kan blijven zien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nemokennislink.nl

Elektronisch Toezicht - Justitiehuizen

35 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel kost elektronisch toezicht?

De gemiddelde kostprijs van het elektronisch toezicht bedraagt voor de staat 38,65 euro per dag per veroordeelde. De kostprijs van een gevangene, berekend volgens een gemiddelde van 10.000 gedetineerden, bedraagt 126,02 euro per dag, wat ruim drie keer meer is dan het enkelbandsysteem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op demorgen.be

Wat voor straf krijg je?

De belangrijkste straffen zijn een boete, een taakstraf en gevangenisstraf. De rechter kan ook maatregelen opleggen. Daaronder valt bijvoorbeeld ontneming van geld dat door het misdrijf is verkregen, het betalen van schadevergoeding of – de meest ingrijpende – tbs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rechtspraak.nl

Hoe lang duurt reclassering?

Dat hangt er van af. Meestal legt de rechter een toezicht op voor twee jaar. Maar er zijn ook andere varianten van toezicht die korter kunnen duren zoals bijvoorbeeld een penitentiair programma of een schorsingstoezicht. Het toezicht bij een voorwaardelijke invrijheidstelling kan langer duren dan twee jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reclassering.nl

Hoe lang duurt oproep gevangenisstraf?

De termijn van zeven dagen is hard. Bij overschrijding van dit termijn, zonder goede reden, wordt het verzoek tot uitstel niet in behandeling genomen en niet-ontvankelijk verklaard. Uitstel is dan niet meer mogelijk en de zelfmelder dient zich te melden bij de gevangenis op de melddatum die in de oproepbrief staat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dji.nl

Wie komt in aanmerking voor elektronisch toezicht?

Als een gedetineerde voor elektronisch toezicht in aanmerking wil komen, moet hij/zij beschikken over een vaste woon- of verblijfplaats. Bovendien moet hij/zij een zinvolle dagbesteding hebben, zoals werk of opleiding. Deelname is geheel vrijwillig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gedeco.nl

Kun je een gevangenisstraf afkopen?

Kun je je straf afkopen? In bepaalde gevallen kunnen de politie en de officier van justitie de zaak zelf afhandelen. De officier van justitie kan bijvoorbeeld iemand een transactie aanbieden. Gaat de verdachte hierop in, dan betaalt hij een bepaald geldbedrag en is hij van de zaak af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwwet.nl

Waar krijg je 3 jaar celstraf voor?

Dit kan als er sprake is van: een samenloop van strafbare feiten. terroristische misdrijven. recidive (herhaling van strafbare feiten)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op judex.nl

Wat kost een enkelband?

De gemiddelde kostprijs van het elektronisch toezicht bedraagt voor de staat 38,65 euro per dag per veroordeelde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hln.be

Hoeveel van je straf moet je uitzitten?

Door de nieuwe Wet straffen en bescherming komen gevangenen niet meer vrij nadat zij twee derde van hun celstraf hebben uitgezeten. De maximale periode van de zogeheten voorwaardelijke invrijheidstelling is nu 2 jaar. Van der G. zou nu dus minimaal 16 jaar moeten zitten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trouw.nl

Wie beslist over elektronisch toezicht?

Elektronisch toezicht als autonome straf

Hoe lang iemand een enkelband moet dragen, wordt bepaald door de rechter, dit is minimum 1 maand en maximum 1 jaar. U hebt dus een misdrijf gepleegd en de rechter oordeelt dat u voldoet aan de wettelijke voorwaarden voor elektronisch toezicht als autonome straf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op advocaatvaneecke.be

Wat betekent 2 jaar met uitstel?

Een straf met uitstel betekent dat de rechter weliswaar een veroordeling uitspreekt en een straf oplegt, maar tegelijkertijd zegt dat de straf voor een bepaalde termijn geheel of gedeeltelijk niet zal worden uitgevoerd. De termijn waaraan dit gekoppeld wordt heet de proeftermijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op peterfreundlaw.be

Hoe weet ik of ik een strafblad heb?

Een strafblad heet officieel 'uittreksel justitiële documentatie'. U kunt uw strafblad inzien. Daarvoor dient u een verzoek in bij de Justitiële Informatiedienst. Dit kan schriftelijk of per e-mail.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoeveel jaar kan er van je straf af?

Hoe lang duurt de v.i.? De v.i. geldt voor onvoorwaardelijke en onherroepelijke gevangenisstraffen van meer dan één jaar. Bij gevangenisstraffen tussen de één en twee jaar komt de veroordeelde in aanmerking voor v.i. Dat kan nadat één jaar en een derde van het overige deel van de gevangenisstraf is ondergaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op om.nl

Wat gebeurt er na detentie?

Aan het eind van uw gevangenisstraf kunt u in aanmerking komen voor een Penitentiair Programma (PP), waarbij u buiten de gevangenis verblijft. Een PP richt zich op een goede terugkeer in de samenleving. Tijdens dit programma kunt u bijvoorbeeld werken, maar ook een opleiding of een behandeling volgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reclassering.nl

Waar kijkt reclassering naar?

Reclassering Nederland voert uw toezicht uit in opdracht van justitie. Doel van het toezicht is voorkomen dat u een strafbaar feit pleegt. De meest voorkomende vorm van reclasseringstoezicht is toezicht opgelegd door de rechter in een vonnis. U krijgt dan een voorwaardelijk strafdeel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reclassering.nl

Kan taakstraf omgezet worden in geldboete?

In het bezwaarschrift en ter terechtzitting kan de advocaat namens de veroordeelde pleiten voor een omzetting van de taakstraf naar een geldboete.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 01-strafrecht-advocaat.nl

Heb je een strafblad als je een taakstraf krijgt?

Ook alle veroordelingen door de kantonrechter tot een hechtenis (m.u.w. vervangende hechtenis), taakstraf, bijkomende straf (bijv. ontzegging van de rijbevoegdheid) of geldboete van meer dan € 100,00 worden geregistreerd op het strafblad.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 01-strafrecht-advocaat.nl

Kan je van een strafblad afkomen?

30 jaar na de einduitspraak of 30 jaar na het volledig voldoen van de strafbeschikking tenzij de duur van de gevangenisstraf of vrijheidsbenemende maatregel (bijvoorbeeld TBS) langer is dan 20 jaar, dan wordt de termijn van 30 jaar verlengd met 20 jaar (dus verwijdering na 50 jaar).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op justid.nl

Hoe kom je van een strafblad af?

Bij overtredingen blijven de gegevens 5 jaar bewaard (als er een taakstraf of vrijheidsstrafvoor is opgelegd blijven ze 10 jaar bewaard). Voor misdrijven blijft het 20 jaar; of 30 jaar bewaard (als de maximale straf van het strafbare feit 6 jaar of meer is) en. Bij zedenmisdrijven blijft het 80 jaar bewaard.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Hoe lang blijft boete op strafblad?

Een veroordeling blijft in principe voor altijd opgenomen in het strafregister. Na 3 jaar krijgt u wel de kans om eerherstel aan te vragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intolaw.be

Populaire vragen

  Vorige artikel
Wat is nul op de meter?