Crypto of cryptocurrency's zijn digitale of virtuele munteenheden. Ze bestaan op een blockchain, een netwerk dat dienst doet als een openbaar grootboek. Op de blockchain kun je alle transacties en wallets (bezitters) terugvinden. Zo wordt voorkomen dat valuta (al dan niet per ongeluk) dubbel wordt uitgegeven.
Wanneer de koers stijgt
Als de koers van een cryptocurrency stijgt, is het logisch om te verkopen. Op deze manier maak je winst en je kunt je geld investeren in andere cryptovaluta of in andere beleggingen. Wanneer de koers echter blijft dalen, is het beter om te wachten totdat de koers weer gaat stijgen.
Over het algemeen geldt dat kleine cryptomunten vaak de beste korte termijn crypto vooruitzichten hebben, en de meeste kans geven op snel rijk worden met crypto. Investeren in deze tokens is echter ook risicovoller, omdat ze zich vaak nog moeten bewijzen en het niet zeker is of een project gaat aanslaan.
De toekomst van crypto's is onzeker, maar ze zullen niet verdwijnen. Cryptomarkten veranderen, en de regulering gaat mee met die veranderingen, maar komt altijd later.
Het geld staat dan doorgaans binnen twee uur op uw rekening. Meer info over urgente betalingen. Mocht u op uw transactie-overzicht geen uitbetaaldatum zien staan, dan is uw bitcointransactie waarschijnlijk nog niet bevestigd en kunnen we uw transactie helaas nog niet uitbetalen.
Een bitcoin transactie gebeurt onmiddellijk. Verstuur je bitcoins naar een adres, dan komt het geld al na enkele seconden aan. Er is geen vertraging tussen het verzenden en ontvangen. Wat wél langer duurt, is het verkrijgen van een bevestiging van het netwerk.
De verleiding is groot om je crypto's dan niet op te geven, om te voorkomen dat je een 'oneerlijk' bedrag aan belasting moet betalen. Maar in enkele gevallen weet de Belastingdienst al dat jij crypto's bezit, omdat het handelsplatform waar jij gebruik van maakt dat doorgeeft aan de fiscus.
Risico's voor consumenten, bedrijven en markten
Het wijdverspreide gebruik van crypto-activa zonder wetgeving zou tot financiële instabiliteit, marktmanipulatie en financiële misdaden kunnen leiden. Omdat transacties grotendeels anoniem zijn, worden cryptovaluta regelmatig gebruikt voor criminele activiteiten.
De Autoriteit Financiële Markten raadt consumenten in ieder geval af om te beleggen in bitcoins. Wanneer u toch in bitcoin wil beleggen, is het belangrijk dat u alleen geld inlegt dat u niet nodig heeft.
Ja, theoretisch gezien kan Bitcoin terug naar 0 gaan, maar de kans dat dit gebeurt is heel erg klein. De enige manier waarop dit kan gebeuren is wanneer niemand geïnteresseerd is in de cryptocurrency en de vraag hiernaar totaal wegvalt. Lees hier meer over hoe Bitcoin aan haar waarde komt.
Bitcoin-technologie is redelijk veilig, maar er zijn wel enkele risico's waarmee u rekening moet houden voordat u een investering doet. Bitcoin is niet anoniem, de prijs van cryptovaluta kan sterk fluctueren, het bitcoinsysteem vertrouwt op wachtwoorden en cryptovalutaportemonnees zijn niet immuun voor diefstal.
Bitvavo staat niet op omvallen en zal niet bankroet gaan. Bitvavo zal zelf garant staan voor het verlies en in feite haar klanten compenseren. Klanten die de crypto staking dienst hebben ingeschakeld moeten bewust zijn van de risico´s die dit met zich meebrengt.
Wil je je Bitcoins verkopen en omzetten naar Euro, dan moet je goed letten op waar je dit gaat doen om hoge fees voor de verkoop en uitbetaling te vermijden. Je kunt je Bitcoins het beste verkopen bij een gerenommeerde crypto exchange met lage kosten (zoals Bitvavo). Hiervoor moet je een account bij ze openen.
Heb je crypto staan bij een Nederlandse broker of beurs, dan heb je deze crypto ooit gekocht met geld vanaf je eigen bankrekening. Je kan de coins op het platform zelf verkopen en het geld overmaken.
Belasting over crypto valt, op enkele uitzonderingen na, onder de vermogensheffing in box 3. In 2022 bedroeg het heffingsvrije vermogen 50.650 euro voor alleenstaanden.Ben je in het bezit van een fiscaal partner dan mogen jullie samen 101.300 euro belastingvrij bezitten.
De acceptatie van crypto
Met deze steeds grotere acceptatie van crypto in het dagelijkse leven, neemt de interesse en dus ook de vraag naar crypto toe. Dit leidt tot hogere prijzen, maar omgekeerd zou de prijs van crypto weer zakken, wanneer mensen en bedrijven wereldwijd hun interesse in crypto zouden verliezen.
De beste cryptomunten in 2023 zijn Wall Street Memes, Bitcoin BSC en yPredict. Deze presales staan bovenaan de lijst omdat ze al veel aandacht hebben gegenereerd, maar je toch nog tegen een voordelig tarief in kan stappen.
Bitvavo is zeker een betrouwbare exchange. Zo is Bitvavo één van de snelst groeiende crypto brokers van Europa op dit moment en zijn zij in Nederland de grootste crypto exchange. Dit komt mede door de exchange functionaliteit, de extreem lage handelskosten en de gebruiksvriendelijkheid van het platform.