Kapotte apparaten (alles met een stekker of batterijen) kun je gratis inleveren als je een nieuw, vergelijkbaar, apparaat koopt. Kleine apparaten en smartphones kun je ook kwijt in bakken bij winkels en bouwmarkten.
Alle elektrische apparaten die werken op stroom, batterijen of een accu kunnen worden ingeleverd voor recycling. Grote elektrische apparaten halen we bij je thuis op. Denk hierbij aan wasmachines, televisies, koelkasten, drogers en vaatwassers.
Grote elektrische apparaten kunt u ook laten ophalen als grofvuil. U maakt hiervoor een aparte grofvuilafspraak. De apparaten worden dan misschien niet allemaal gerecycled.
Wist je dat je je oude apparaat kan inruilen bij MediaMarkt, zowel in de winkel als online? Zo kunnen wij ervoor zorgen dat jouw apparaat correct gerecycleerd wordt. Ga naar de Smartbar in de winkel of ruil online je oude apparaat in.
Oude apparaten inleveren bij gemeenten
Er zijn 3 mogelijkheden: U kunt de apparaten inleveren bij een gemeentelijke verzamelplaats; U kunt de apparaten op de stoep zetten bij het huisvuil; U kunt een afspraak maken met de gemeentelijke ophaaldienst (voor grofvuil).
Let op: tijdens de bezorging is hét moment om je oude product mee te geven. Staat hij niet klaar of wil je 'm nog wat langer gebruiken? Dan kunnen we voor € 50,- terugkomen op een andere dag. Wij nemen het oude product mee vanaf de plek waar jij het apparaat in huis gebruikte.
Puin, bielzen, hout en bouwmaterialen is geen grof huishoudelijk afval maar bouw- en sloopafval. Dit brengt u naar de milieustraat.
Recupel heeft een uitgebreid en gratis inzamelnetwerk. Je bent altijd welkom met je kapotte elektronische toestellen en lampen in het recyclagepark. Die parken worden beheerd door zogenaamde 'intercommunales', overkoepelende organisaties waarin meerdere gemeenten hun afvalbeleid bundelen.
Afval dat u zelf moet wegbrengen naar een afvalbrengstation. Voorbeelden zijn klein chemisch afval (kca) zoals spaarlampen, batterijen, verfresten en gootsteenontstopper, accu's, bielzen, gasflessen, brandblussers, graszoden of steen. Deze soorten afval mag u niet als grofvuil aanbieden.
Nadat je de doos hebt geopend, leg je een kleed over een ruime tafel of bank om de tv op te leggen. Haal de tv er vervolgens met z'n tweeën uit, zorg hierbij dat je een handen aan de onderkant houdt. Pak de TV niet vast bij het scherm, maar gebruik de tweede hand om het scherm te begeleiden zonder het aan te raken.
Wil je led- en spaarlampen, batterijen, tl-buizen en kleine elektrische apparaten inleveren? Dat kan in onze recyclestraat in de GAMMA bouwmarkt. Wij zorgen ervoor dat de grondstoffen van deze producten weer worden gebruikt. Je kunt je apparaten natuurlijk ook naar de gemeentelijke milieustraat brengen.
Wil je puin, steen, glas, grond, autobanden, asbest, klein chemisch afval of elektrische apparaten direct kwijt? Leen gratis een aanhangwagen en breng het naar een afvalbrengstation bij jou in de buurt.
Bij lcd televisies is in 80% van de gevallen een reparatie mogelijk tussen de 80-135 euro.Bij LED televisies 50% 100-150 euro, 25% 150-200 euro en 25% valt hoger uit. Dit is en globale indicatie, uiteraard wanneer wij een sluitende diagnose voor u hebben, wordt u vooraf eerst gebeld om met u te overleggen.
Onder de inboedel vallen alle losse spullen die je zo kunt verhuizen zonder iets aan je woning stuk te maken. Bijvoorbeeld meubels, je laptop, apparatuur (zoals je tv en fotocamera) en kleding.
De minimale levensduur ligt bij gemiddeld gebruik van ongeveer 24 uur per week tussen de 3 en 6 jaar. Hierbij geldt dat de duurdere modellen meestal langer mee kunnen omdat ze onderdelen bevatten die van hogere kwaliteit zijn. Deze levensduur gaat over het toestel als we het hebben over hoe lang tv's mee gaan.
De invoerders en producenten, aangesloten bij Recupel, betalen een Recupel-bijdrage ter financiering van de activiteiten van Recupel. In de meeste gevallen moeten zij deze Recupel-bijdrage doorrekenen aan hun klanten, waardoor de invoerders en producenten uiteindelijk niet de kost van de Recupel-bijdrage zelf dragen.
In tegenstelling tot 'professionele' apparatuur, vallen toestellen zoals laptops, koffiezetapparaten, gewone koelkasten of vaatwasmachines die ook voor huishoudelijke doeleinden kunnen worden gebruikt, onder de Recupel-bijdrage die in de aankoopprijs is inbegrepen.
De Recupel-bijdrage is het bedrag dat toegevoegd wordt aan de prijs van een nieuw elektrisch of elektronisch apparaat. Dat is bij wet verplicht.
De boete voor het niet op de voorgeschreven manier aanbieden van afval bedraagt in Nederland € 95,-.
U kunt grofvuil laten ophalen door uw gemeente.Of het afval zelf wegbrengen naar de milieustraat of het milieustation van uw gemeente.
Grote huishoudelijke apparaten kunt u inleveren bij grofvuil. Kleine huishoudelijke apparaten (dat zijn apparaten die in een boodschappentas passen) kunt u niet opgeven voor grofvuil. Deze kunt u bij vervanging inleveren in de winkel of zelf wegbrengen naar de milieustraat.
Kleine elektrische apparaten kun je inleveren in inzamelbakken bij diverse bouwmarkten, elektronicawinkels en supermarkten. Je kunt ze ook wegbrengen naar de milieustraat. Alle onderdelen van een elektrisch apparaat hoor je in te leveren als elektrisch afval, ongeacht het materiaal waar het van is gemaakt.
Kleine elektrische apparaten en spaarlampen (tl-buis, föhn, broodrooster, tosti-apparaat, elektrische tandenborstel, e-sigaret/vaper, oplader en andere spullen met een batterij, accu of stekker) kunt u gratis inleveren bij winkels die deze producten verkopen. Ook als u daar geen nieuw apparaat koopt.
Hot werd cool en orange werd blue. Pieters studentenkamer in Kralingen is vanaf dat moment het kantoor, magazijn én de winkel van Coolblue. Later verhuizen ze naar de Oostzeedijk, vervolgens naar Capelle aan den IJssel en in 2007 gaat Coolblue zelfs internationaal: naar België.