Begint uw LED-lamp te knipperen terwijl hij het voorheen prima deed? Dan is waarschijnlijk de driver defect, bijvoorbeeld door oververhitting. U moet dan een nieuwe driver installeren. Wanneer de driver in de LED-lamp is ingebouwd, dient u de hele lamp te vervangen.
Als de lampen flikkeren, dan heeft u in de meeste gevallen last van lekspanning. Lekspanning ontstaat doordat de stroomleiding van de LED lampen in de buurt loopt van een andere stroomleiding met een hoge spanning. Omdat LED verlichting nauwelijks stroom nodig heeft, stroomt er een lage spanning door deze leiding.
Wanneer je niet dimbare LED verlichting probeert te dimmen, krijgen de LED lampjes onvoldoende stroom waardoor ze gaan knipperen. Om dit probleem te voorkomen kun je het beste nieuwe - dimbare - LED verlichting aanschaffen, of je kunt ervoor kiezen de dimmer te vervangen voor een gewone schakelaar.
Dit ontstaat wanneer er in uw buurt veel elektriciteit tegelijk wordt gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer mensen 's avonds thuiskomen en tegelijk de elektrische auto opladen. Dit kost een heleboel stroom. U kunt met het opladen van 1 elektrische auto, 8 tot 10 huishoudens op dat moment van stroom voorzien.
Als je een voltmeter hebt, sluit deze dan aan over de pennen van de led; als de spanning in beide gevallen (bijna) hetzelfde is als de batterijspanning, is de led vrijwel zeker kapot. Als de spanning in één geval 1,9 volt bedraagt, gaat het mogelijk om een infrarode led (die dan ook nog gewoon goed kan zijn).
Led lamp is niet dimbaar
Wanneer je niet-dimbare led lampen met een dimmer op dimstand zet, ontvangen de lampjes onvoldoende voeding waardoor deze gaan knipperen. Dit kan een stroboscoopeffect geven. Oplossing: Indien je led wilt dimmen, dien je dimbare led lampen op een led dimmer aan te sluiten.
Het knipperend effect kan ontstaan doordat de LED dermate energiezuinig is dat het minimale wattage van de voeding of dimmer niet wordt behaald. Op alle dimmers staat een dimbereik vermeld, dit bereik ligt vaak tussen de 20 – 100W of 60 – 600W.
Knipperen is een natuurlijke functie van het oog.Om het oog vochtig te houden en te beschermen tegen vuil, wordt het ooglid regelmatig kortdurend gesloten en weer geopend. Het knipperen met het oog gebeurt in een reflex. Een knippering duurt 0,3 à 0,4 seconde.
' 'De flikkering die je waarneemt, is een gevolg van afbuiging van het licht in die turbulente lucht. Warme lucht is ijler dan koude lucht en geeft een lichtjes andere brekingsindex. ' Die ongelijkmatigheid is niet constant waardoor de lichtgolven allemaal net iets anders worden afgebogen.
Re: Knipperlicht knippert snel
Bleek er een te lage wattage in te zitten. Vervangen voor de juiste, en alles doet het weer normaal.
Een led sluit je aan in de juiste oriëntatie. Net zoals een diode zal deze geen stroom geleiden als deze in de verkeerde richting is aangesloten, en dan zal de led geen licht uitstralen. De led gaat niet stuk als je hem verkeerd om aansluit, je kunt makkelijk proberen of het werkt door hem even om te draaien.
Waarom een LED lamp kapot gaat? Een van de belangrijkste oorzaken van het kapot gaan van led lampen is dat LED-technologie een constante spanning nodig heeft; als er op enig moment een stroomstoot wordt veroorzaakt, stijgt de temperatuur van de diodes in de lamp en zal deze in korte tijd kapot gaan of defect raken.
Gloeilampen en halogeen lampen hebben een veel hogere stroomtoevoer nodig dan LED lampen. Zodra je de dimmer van een gloeilamp of halogeenlamp gebruikt voor een LED lamp krijgt de lamp teveel stroomtoevoer waardoor hij kan gaan knipperen. Zorg er dus voor dat je de juiste dimmer hebt voor de juiste lamp.
Dimbare LED lampen zorgen voor een gezellige sfeer. Het dimmen van LED werkt echter net wat anders dan het dimmen van conventionele verlichting. Zo kan LED verlichting bij het gebruik van een verkeerde dimmer gaan flikkeren of een zoemend geluid maken.
Wat is de levensduur van LED verlichting? LED spots gaan gemiddeld 35.000 branduren mee. Dit is natuurlijk niet voor iedere lamp hetzelfde, dus u kunt ervan uitgaan dat de minimale levensduur van LED ongeveer 20.000 branduren is, en de maximale levensduur ongeveer 60.000 branduren.
De dimmer schakelt wel, maar de LED dimmer dimt niet. Als u de aansluiting heeft gecontroleerd en de LED dimmer werkt niet, dan is de dimmer defect. U kunt dan de dimmer terug sturen met vermelding van deze klacht. De lampen blijven branden na uitschakelen.
Dit is de zogenaamde lekstroom of inductiespanning. Eenmaal de spanning voldoende is, wordt deze ineens ontladen wat resulteert in kort nagloeien van de lamp. Dit is niet gevaarlijk en leidt niet tot een vermindering van de levensduur van de lamp maar het kan wel vervelend zijn.
Verlichting op defecten controleren
Het kan namelijk zijn dat een elektriciteitsdraad, die naar de lamp toeloopt, beschadigd is geraakt en kortsluiting maakt. Ook kan het zijn dat de fitting defect is waar de lamp ingedraaid wordt. Vocht is ook vaak een boosdoener in deze situaties.
Veruit de meeste led-lampen werken echter op een lagere spanning van ca. 1 tot ca.64 Volt. Deze laatste led-lampen onderscheidt men in twee groepen: CC (Constant Current: 350mA, 700mA of 1000mA) en CV (Constant Voltage: meestal 12V, 24V of 28V).
Blefarospasme is een vorm van dystonie die de ooglidspieren (en soms omliggende spieren) aantast. Letterlijk vertaald betekent dystonie “een storing in de spanning van een spier”. Vaak is de spierspanning te hoog. Dystonieën zorgen ervoor dat je spieren zich opeens aanspannen of gekke bewegingen maken, zoals spasmen.
Zo knipperen mensen als ze praten vaak tussen zinnen door en aan het einde van een zin, maar niet in het midden van een zin. Hoe vaak je knippert hangt ook af van je emotionele staat. Mensen die vermoeid, gestrest, gefrustreerd of angstig zijn knipperen vaker. Als we dagdromen knipperen we juist minder vaak.
Knipperen is een van de snelste bewegingen
De uitdrukking in een oogwenk komt niet uit het niets: oogknipperen duurt eentiende van een seconde en is daarmee één van de snelste bewegingen van de mens.
Het lampje gaat na elke 100 gebruiksuren knipperen als herinnering dat je het koolstoffilter moet reinigen of vervangen.
Als je graag jouw dimbare ledlampen wilt dimmen, dan heb je hiervoor een speciale leddimmer nodig. Een conventionele dimmer ('normale' dimmer) is helaas vaak niet te gebruiken in combinatie met ledlampen. Deze zijn vaak alleen geschikt voor de gewone traditionele halogeen- of gloeilamp.
Als je namelijk direct 220/230V op een klein LED lampje plaatst, dan blaas je het direct op. Bij LED verlichting moet er dus altijd een trafo tussen het netstroom en jouw lamp. Alle spots in onze webwinkel zijn complete producten.