Wat moet je doen als iemand je Tikkie niet betaald?

Herinneringen sturen
Wees geduldig en geef iemand op zijn minst een dag de tijd om de Tikkie netjes te betalen, zodat je niet ongeduldig en gierig overkomt. Als iemand de Tikkie dan nog steeds niet betaald heeft, kun je uiteraard een herinnering sturen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op simpc.nl

Kun je een Tikkie terug halen?

Het antwoord hierop is simpel: een Tikkie kan niet teruggeboekt worden. Dit is zowel voor de ontvanger het geval als voor degene die de Tikkie verstuurt. Volgens de website van Tikkie gaat het geld dat je via Tikkie ontvangt of betaalt namelijk via de Tikkie-tussenrekening. Je moet daar dus nooit geld op terugboeken!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nmanet.nl

Hoe snel moet je een Tikkie betalen?

Biedt jouw bank Instant Payments aan, dan staat een betaling met Tikkie binnen 5 seconden op je rekening. Ook in het weekend en op feestdagen. Doet jouw bank nog niet mee? Dan staat het geld binnen 1 werkdag op je rekening.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tikkie.me

Wat zien mensen als je een Tikkie betaald?

Als ontvanger van een verzoek betaal je via je eigen bank met iDEAL. De link die je ontvangt begint met 'https'. Dit betekent dat je gegevens versleuteld zijn. Een Tikkie betaalverzoekje ziet er altijd zo uit: https://tikkie.me/pay/.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Is het veilig om een Tikkie te sturen?

Tikkie is ontwikkeld door ABN Amro. De betaling verloopt altijd via iDEAL. Dat betekent dat je de betaling altijd afrondt via je eigen bank. Dat maakt Tikkie tot een veilige betaalmethode.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fixjeprivacy.nl

Tikkie gebruiken voor onderlinge betalingen

20 gerelateerde vragen gevonden

Kan ik opgelicht worden als ik iemand een Tikkie stuur?

Tikkie is enorm ingeburgerd om snel geld over te maken naar een bekende. Er kleeft echter ook een risico aan. De Fraudehelpdesk waarschuwt voor oplichters die de populaire betaal-app van de ABN-AMRO Bank nabouwen. Daarmee hengelen ze gegevens binnen waarmee ze bankrekeningen van hun slachtoffers kunnen plunderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferwijzer.nl

Kunnen mensen via Tikkie hacken?

Tikkie-truc

Ze zouden in totaal bijna 100.000 euro buitgemaakt hebben door namaakberichten van de populaire betaalapp in te zetten, waarbij in totaal 375 mensen zijn opgelicht. Bij de Tikkie-truc worden verkopers op Marktplaats benaderd door criminelen die zich als koper voordoen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op awareways.com

Wat is veiliger Tikkie of betaalverzoek?

Tikkie is ontwikkeld door ABN Amro. De betaling verloopt via iDEAL. Mensen ronden de betaling dus altijd af via de eigen bank. Daardoor is een Tikkie een heel veilige betaalmethode.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seniorweb.nl

Wat is het verschil tussen een Tikkie en een betaalverzoek?

Tikkie is een gratis app waarmee gebruikers gemakkelijk geld terugvragen bij anderen. Bijvoorbeeld na een etentje met een groep of een uitstapje waarbij iemand (alle) kosten vooruit heeft betaald. Via de app maakt die persoon een betaalverzoek, ook wel een tikkie genoemd, voor het juiste bedrag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seniorweb.nl

Wat kan iemand met je naam en rekeningnummer?

Zo kan een crimineel op jouw naam een lening aangaan of een pand huren en voor je het weet heb je de politie of deurwaarder voor je deur staan. Niet alleen ben je dan veel geld kwijt, maar ook je naam wordt zwart gemaakt op internet en in administraties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iban.nl

Wie betaalt wat Tikkie?

De functie van Tikkie, die Groepie heet, lijkt op de website Wie Betaalt Wat. Ook hier kan iedereen zijn bonnetjes invoeren voor bijvoorbeeld het eten of de drank. De app berekent vervolgens aan wie jij nog iets moet betalen of van wie jij nog geld krijgt. Op deze manier hoef je zelf niet ingewikkeld te doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Hoe kan ik een Tikkie verwijderen?

In het menu kun je via 'Mijn bankrekeningen' rekeningen toevoegen of verwijderen. Het is helaas nog niet mogelijk om je naam en telefoonnummer aan te passen. De tijdelijke oplossing: verwijder de app en download de app opnieuw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tikkie.me

Hoe kan ik geld terug laten boeken?

Storneren betekent dat u een automatische incasso terugboekt op uw rekening. Dit kunt u zelf doen via internetbankieren. Of neem contact op met uw bank. De bank controleert niet of de incasso terecht of onterecht was.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consuwijzer.nl

Kan je een overschrijving ongedaan maken?

Een overschrijving kan je niet annuleren, hoe snel je er ook bij bent. Betaald is betaald. Zelfs een betaling in het kader van een doorlopende opdracht is onomkeerbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wikifin.be

Kan je geld terug laten storten?

Bij een automatische incasso kun je een overboeking storneren, wel zo handig. Tot acht weken na de datum van afboeking kan je - in principe zonder reden op te geven - daar je bank opdracht toe geven. Helaas kan dit bij een foute (losse) overboeking naar een rekeningnummer niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bieb.knab.nl

Kan ik zien of er een betaling onderweg is?

De bank van de koper geeft geen informatie ivm privacy. Zij geven ook niet aan of een bankrekeningnummer uberhaupt bestaat. De bank van de verkoper ziet pas of er een transactie heeft plaatsgevonden als het geld op de rekening van de verkoper staat, maw de bank van de verkoper ziet evenveel als de verkoper zelf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kassa.bnnvara.nl

Is het veilig om je rekeningnummer te geven?

Je rekeningnummer is een gegeven van dezelfde orde als bijvoorbeeld je naam en adres. Deze informatie publiek maken houdt in principe geen gevaar in. Wanneer bijvoorbeeld liefdadigheidsorganisaties een geldinzameling organiseren, zullen ze langs zoveel mogelijk kanalen hun rekeningnummer verspreiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ikhebeenvraag.be

Waarom 1 cent overmaken?

Het betalen van 1 cent in het aanvraagproces van een abonnement is ter verificatie van uw identiteit. Dit is helaas nodig om fraude zoveel mogelijk te beperken. Fraudeurs hebben als hoofddoel om een nieuw abonnement of nieuwe mobiele telefoon te verkrijgen, zonder de provider hier ooit voor te betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unitedconsumers.com

Kun je opgelicht worden met gelijk oversteken?

Oplichters gaan op zeer geraffineerde wijze te werk via gepersonaliseerde sms-berichten en proberen je naar een valse Marktplaats-website te lokken met een vervalste 'Gelijk Oversteken'-module.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op opgelicht.avrotros.nl

Is het veilig om je rekeningnummer te geven via Marktplaats?

Wees voorzichtig met een platform zoals Marktplaats

Als je bijvoorbeeld via marktplaats iets verkoopt, dan is het doorgeven van jouw bankrekeningnummer gebruikelijk om de betaling te ontvangen. In ieder geval is het doorgeven van naam en rekeningnummer iets om mee uit te kijken op die manier.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedkoopstebankrekening.nl

Hoe kunnen criminelen je bankrekening plunderen?

Bij identiteitsfraude (id-fraude) misbruiken criminelen persoonlijke gegevens die ze bemachtigen via een online advertentie, social engineering of met een phishing e-mail. Hiermee worden bijvoorbeeld bankrekeningen geopend op uw naam, waarnaar crimineel geld kan worden doorgesluisd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiligbankieren.nl

Wat gebeurt er als je incasso weigert?

Via de procedure Melding Onterechte Incasso kun je het bedrag tot 13 maanden nadat het afgeschreven is, laten terugboeken. Jouw bank zal contact opnemen met de bank van het bedrijf dat geld heeft afgeschreven. Dit is de incassant. Die bank vraagt aan de incassant de machtiging te laten zien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Wat te doen bij een onterechte incasso?

Vertel het incassobureau of bedrijf met welk deel u het niet eens bent en waarom. Stuur onze voorbeeldbrief onjuiste rekening. Is het incassobureau of bedrijf het niet met u eens? Dan moeten zij bewijzen waarom de rekening wel klopt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Kan er zomaar geld van je rekening halen?

Bedrijven kunnen geld van uw rekening halen met automatische incasso's. Vaak werkt dat handig, maar soms wordt er onterecht of teveel afgeschreven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op plusonline.nl

Hoe lang is een betaalverzoek geldig?

Een betaalverzoek is geldig tot 2 maanden na aanmaken van het verzoek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabobank.nl

Populaire vragen

  Vorige artikel
Kun je ziek de WW in?