Wat staat er in zo'n draaiboek? In het draaiboek noteer je alle activiteiten die tijdens de uitvoeringsfase moeten worden verricht. Het draaiboek bestaat uit een algemeen deel met contactgegevens van de organisatie, betrokken partijen, leveranciers en andere relevante (hulp)organisaties.
Een draaiboek is een planning voor uw evenement, met nauwkeurige tijdstippen waarop werkzaamheden moeten worden verricht en door wie. Een evenementendraaiboek is opgebouwd uit de onderdelen die op de dag van het evenement zullen plaatsvinden.
Een draaiboek zorgt er voor dat alle mensen die bij de organisatie betrokken zijn, precies weten wat ze waar en wanneer moeten doen. Het zorgt er bovendien voor dat er geen praktische zaken worden vergeten, zoals op welke plek decoraties komen of wanneer er presentjes worden uitgedeeld aan de gasten.
Planning is dus een dynamisch gebeuren, waar mensen en middelen in tijd worden ingezet op activiteiten. Een stappenplan of een draaiboek is de beschrijving van activiteiten, mensen en middelen die moet leiden tot het vooraf bedachte resultaat.
Een draaiboek voorkomt dat je zaken over het hoofd ziet.Het helpt bij het ordenen en verdelen van taken. In het draaiboek staat alles wat er gebeurt tijdens het traject: alle taken en werkzaamheden. In het draaiboek gaat het om afspraken over tijdpad en taakverdeling.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten draaiboeken, namelijk een script en een scenario. Een scenario wordt gebruikt voor ongeplande gebeurtenissen, zoals een brand, en een script is voor een geplande gebeurtenis.
scenario (zn) : draaiboek, filmscenario, filmscript, script. plan de campagne (zn) : draaiboek, plan, strategie, werkplan.
vakjargon / vaktaal / jargon.
Omschrijving. Twee woorden worden synoniemen genoemd als ze (ongeveer) dezelfde betekenis hebben. Voorbeelden: godsdienst – religie, ogenblik – moment, gebeuren – geschieden.
Andere woorden voor samenvatting zijn abstract, excerpt, extract, overzicht, recapitulatie, resumé, summary en uittreksel.
In het draaiboek staan de aanwijzingen voor wat iedereen moet doen en wanneer. Een film is verdeeld in scènes. Een scène is bijvoorbeeld een gesprek tussen twee mensen. In het draaiboek staat ook wanneer en waar elke scène gefilmd wordt.
Hoe eerder u kunt starten met de eventplanning, hoe beter.
Stel het doel en/of thema, type en budget van uw evenement vast. Herhaalt u een eerder evenement dan is dit hét moment om de leermomenten van de vorige keer te bestuderen, wat werkte en wat niet. Hoeveel gasten wilt u uitnodigen. Hoeveel gasten verwacht u.
Inleiding plan van aanpak
Je gaat dieper in op de organisatie of het onderwerp, zoals bijvoorbeeld de omvang van de organisatie, de activiteiten en klanten, de huidige situatie en ontwikkelingen binnen het bedrijf en de externe omgeving. Je begint altijd met een situatieschets.
Het Plan van Aanpak wordt door de werkgever samen met de werknemer opgesteld. In het Plan van Aanpak worden afspraken over de functiemogelijkheden gemaakt, het advies van de bedrijfsarts wordt hierin meegenomen. In het Plan van Aanpak moet duidelijk worden wat er gedaan gaat worden om passende arbeid te vinden.
Een samenvatting is een verkorte versie van een origineel, bijvoorbeeld een tekst, een film of een gebeurtenis. De bedoeling van zo'n vereenvoudiging is om de hoofdpunten van het veel langere onderwerp uit te lichten. Men krijgt hiermee in een korte tijd de kerngedachten ervan weergegeven.
Synopsis is Grieks voor 'samen gezien', oftewel dat je de inhoud in één oogopslag moet kunnen zien. Een synopsis is in feite een samenvatting.
Samenvattingen mogen normaal gesproken niet langer zijn dan één pagina. Vaak schrijven universiteiten zelfs een limiet voor van maximaal 200 tot 300 woorden. Je plaatst de samenvatting na je titelpagina, informatiepagina of voorwoord en vóór je inhoudsopgave.
Zelfstandige naamwoorden zijn woorden als huis, boom, vrouw, hout, liefde en vakantie. Vaak staat er de, het of een voor. Zelfstandige naamwoorden zijn woorden die een 'zelfstandigheid' aanduiden. Dat kunnen concrete zaken zijn, zoals mensen (man, Ineke), dieren (paard) en dingen (huis, brug, hout).
Homonieme woorden worden als afzonderlijke woorden in de woordenboeken opgenomen. Een woord is polyseem als het meer dan één betekenis heeft, maar de verschillende betekenissen wel met elkaar verband houden.
Twee woorden zijn elkaars antoniem als ze een tegengestelde betekenis hebben. Het woord is afgeleid uit het Grieks: anti ("tegen"), onoma ("naam, benoeming"). Beide woorden vormen een antoniemenpaar.
Sommige woorden vormen paren van tegenovergestelden, of met een vakterm antoniemen. Voorbeelden zijn klein–groot en aan-uit. Andere woorden vormen homoniemen.