Huishoudelijk afval en groente-, fruit- en tuinafval kunnen niet bij de milieustraat worden gebracht. Dit dien je via de restafvalcontainer (Sortibak) en gft-container (Biobak) aan te bieden en wordt bij je thuis opgehaald.
Wat kost het? U kunt wit- en bruingoed gratis afgeven. Bedrijven mogen geen wit- en bruingoed naar de Milieustraat brengen. Zij moeten hun eigen afvoer regelen.
Afval dat u zelf moet wegbrengen naar een afvalbrengstation. Voorbeelden zijn klein chemisch afval (kca) zoals spaarlampen, batterijen, verfresten en gootsteenontstopper, accu's, bielzen, gasflessen, brandblussers, graszoden of steen. Deze soorten afval mag u niet als grofvuil aanbieden.
Uit veiligheidsoverwegingen accepteren wij geen contant geld op de milieustraat. U kunt alleen met uw pinpas betalen. De maximumsnelheid op de milieustraat is 15 kilometer per uur.
Grof huishoudelijk afval is afval dat uit de inboedel van de woning komt. Bijvoorbeeld: huisraad, stoelen, tafels, bankstellen, kasten, bedden, lattenbodems, tuinmeubels, tapijt of laminaat. U kunt grof huishoudelijk afval gratis inleveren bij het milieustation, of tegen betaling op laten halen.
Oude apparaten inleveren bij gemeenten
Er zijn 3 mogelijkheden: U kunt de apparaten inleveren bij een gemeentelijke verzamelplaats; U kunt de apparaten op de stoep zetten bij het huisvuil; U kunt een afspraak maken met de gemeentelijke ophaaldienst (voor grofvuil).
U kunt grofvuil laten ophalen door uw gemeente. Of het afval zelf wegbrengen naar de milieustraat of het milieustation van uw gemeente.
Als je de keuken gaat verbouwen of renoveren is het goed om rekening te houden met het afval dat vrij komt en de afvoer hiervan. Alle onderdelen van een keuken zoals het aanrecht, kastjes, fornuis, wasbak en inbouwapparatuur mogen in een bouwafval container of grofvuil container.
Grofvuil bestaat meestal uit samengestelde materialen en kan niet op een normale manier via het huishoudelijk afval worden afgevoerd. Denk hierbij aan bankstellen, huisraad en andere meubelstukken. Grofvuil kunt u inleveren bij de milieustraat of laten ophalen door de grofvuil ophaaldienst.
Hiervoor vragen wij 15 euro voor een eenpersoons matras en 30 euro voor een tweepersoons matras. Wij zorgen er dan voor dat dit bij de juiste recyclebedrijven terecht komt.
De meest voorkomende keuze is om het restafval te vernietigen. Alle overgebleven restafval bestaande uit laminaat, hout of pvc vallen onder 'grofvuil'. Daarnaast zal je ook plastic, karton, ondervloer en wellicht lege tubes kit of lijm overhouden. Dit kan eveneens weg gedaan worden als grofvuil.
Kun je een oude fiets bij het grofvuil zetten? Nee. Als er bruikbare onderdelen op zitten, kun je hem altijd nog weggeven aan de kringloop of lokale tweedehands fietsenwinkel voor onderdelen. Is de fiets echt niet meer te redden, breng hem dan naar de vuilstort - afdeling oud ijzer.
Geïmpregneerd hout, zoals van tuinschuttingen, mag u niet verbranden of weggooien bij het restafval. U brengt geïmpregneerd hout weg naar de milieustraat van uw gemeente.
De afvalscheidingswijzer geeft aan dat een oud matras bij grof huishoudelijk afval hoort. Je kunt een oude matras naar de milieustraat brengen om het matras te laten recyclen. Na inzameling wordt grof huishoudelijk afval gescheiden. Matrassen kunnen alleen gerecycled worden als deze schoon en droog worden aangeleverd!
Een oude bank of sofa bij u thuis ophalen, inclusief sjouwers en afvoeren, kost gemiddeld € 150,- voor bruikbare banken en € 200,- voor niet-bruikbare banken.
wat hoort niet bij bouw- en sloopafval
parket. laminaat. tapijt/zeil.
Breng ze naar de kringloopwinkel
Misschien wil je niet de moeite doen om de meubels zelf te verkopen, of je hebt de tijd niet om te wachten, dan kun je ze altijd nog naar de kringloopwinkel brengen. Ook hiervoor moeten de meubels wel verkoopbaar zijn en dus schoon zijn en werkend.
Jouw oude zetels wegdoen, jouw oude zetels laten ophalen en jouw oude salon ophalen vallen dus onder grof huisvuil. Dit kan in principe door de gemeente opgehaald worden. De gemeente kan oude zetels laten ophalen of een oude salon ophalen. Kijk eens hoe het in jouw gemeente werkt, want dit is vaak enkel op afspraak.
Gips is een afvalstroom die zoveel mogelijk apart van andere afvalstoffen ingezameld dient te worden, dit omdat het vermengen van gips in bouwafval sloopafval of puin kan leiden tot een afkeur van het materiaal vanwege de sulfaatvervuiling.
Traditioneel wordt de afvalbak onder de spoelbak geplaatst, maar door de bak onder de werkruimte te plaatsen, kan het afval van groente, vlees en vis gemakkelijker weggegooid worden zonder morsen.
In een puincontainer kunt u veel verschillende soorten tegels kwijt, waaronder cementtegels, betontegels, straatstenen, natuurstenen tegels (zoals leisteen, kalksteen graniet en marmer) en keramische tegels.
Woon je in de buurt van een vestiging van Het Goed en heb je spullen die je niet meer gebruikt? Laat dan je herbruikbare meubels en spullen gratis ophalen. Wij zijn namelijk heel blij met jouw gebruikte spullen. De Ophaalservice van kringloopwarenhuis Het Goed staat GRATIS voor je klaar.
Een driezitsbank weegt ongeveer 60 kilo. Een hoekbank en een 4-zitsbank bestaat uit 2 pakketten: 1 pakket weegt ongeveer 45 kilo.
Grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is voor de normale container of afvalemmer. Dit hoort bij grofvuil: Meubels (zoals stoelen, bankstellen en tafels); Apparaten (zoals koelkasten, magnetrons en tv's);