Zet uw oud papier op de ophaaldag uiterlijk om 07:00 uur aan de straat. Dit mag u ook de avond voor de ophaaldag doen. Zet het oud papier aan de straat op de plaats waar u uw groene of grijze container aanbiedt.
Hoe kom ik aan transparante zakken voor pmd? Transparante zakken voor pmd die aan de straat worden gezet, zijn via de afvalbeheerder of gemeente verkrijgbaar. Neem hiervoor contact op met jouw afvalbeheerder of gemeente.
Grote stukken piepschuim verpakkingen en piepschuim isolatiemateriaal kun je apart inleveren bij de milieustraat voor recycling. Vervuilde piepschuim verpakkingen zoals vleesschaaltjes horen bij het restafval. Ook kleine stukken piepschuim die in je vuilniszak passen kunnen bij het restafval.
De voorwaarden voor het aanbieden van snoeiafval zijn: U mag op de afgesproken dag maximaal 3m2 snoeiafval per keer gratis aanbieden. Takken moeten gebundeld zijn en mogen niet dikker zijn dan 10 cm en niet langer dat 1,5 meter en niet zwaarder dan 25 kilo. Het snoeiafval moet uiterlijk om 7.00 buiten staan.
Luiers en incontinentiemateriaal kan ook worden ingeleverd bij de Ir. Diddewerf aan de Singel 1940-1945 300 in Oss en bij de Milieustraat aan de Maaskade 28 in Oss. Hier zijn ook luierzakken verkrijgbaar. Voor vragen en/of opmerkingen is de gemeente Oss bereikbaar via telefoonnummer: (14) 0412.
Luiers en incontinentiemateriaal kunt u apart inleveren, maar het mag ook bij het restafval.
Ongeopend incontinentiemateriaal verzamelpunt. Als u ongeopende pakken incontinentiemateriaal over heeft dan kunt u dit bij ons inleveren. Wij kunnen dit dan weer weggeven aan mensen die dit goed kunnen gebruiken. Het is zonde als dit nieuwe incontinentiemateriaal wordt weggegooid.
In de luiercontainer mogen luiers, billendoekjes en plastic zakken.
U kunt de apparaten inleveren bij een gemeentelijke verzamelplaats; U kunt de apparaten op de stoep zetten bij het huisvuil; U kunt een afspraak maken met de gemeentelijke ophaaldienst (voor grofvuil).
Grof snoeiafval is tuinafval dat niet in de GFT kliko past. Boomstammen dikker dan 10 centimeter en stobben horen niet bij het grof snoeiafval. Grond en aarde worden niet geaccepteerd.
De meest voorkomende keuze is om het restafval te vernietigen. Alle overgebleven restafval bestaande uit laminaat, hout of pvc vallen onder 'grofvuil'. Daarnaast zal je ook plastic, karton, ondervloer en wellicht lege tubes kit of lijm overhouden. Dit kan eveneens weg gedaan worden als grofvuil.
Piepschuim kun je op de meeste milieustraten inleveren; kijk voor het actuele overzicht bij de milieustraat. Inleveren als grofvuil of thuis in de grijze container. Inleveren als grofvuil of thuis in de grijze container.
Kleine stukken piepschuim horen bij het restafval. Piepschuim mag niet bij het PBD (Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken), omdat dit op een andere wijze verwerkt wordt. Het piepschuim wordt verwerkt tot nieuw verpakkings- of isolatiemateriaal.
Kaarsresten en waxinelichtcupjes moeten gewoon in de vuilnisbak.
Zand en aarde: wegbrengen naar Afvalpunt
Zand en tuinaarde is geen tuinafval en halen we niet op. Het mag ook niet bij het gft of restafval. Dit kunt u zelf gratis wegbrengen naar een Afvalpunt.
Tuin- en snoeiafval: wat met een snoeischaar doorgeknipt kan worden, mag in de gft-bak. Anders is het grof tuinafval. Kerstbomen mogen in de gft-bak als je ze klein maakt. Sommige planten mogen wel bij het gft maar niet op de eigen composthoop om verdere verspreiding van de plaag te voorkomen.
In de meeste gemeenten kun je je oude matras (soms tegen vergoeding, vaak is het gratis) inleveren bij de milieustraat. Die hebben speciale containers waar ze oude matrassen in verzamelen.
Een oude bank of sofa bij u thuis ophalen, inclusief sjouwers en afvoeren, kost gemiddeld € 150,- voor bruikbare banken en € 200,- voor niet-bruikbare banken.
Kun je een oude fiets bij het grofvuil zetten? Nee. Als er bruikbare onderdelen op zitten, kun je hem altijd nog weggeven aan de kringloop of lokale tweedehands fietsenwinkel voor onderdelen. Is de fiets echt niet meer te redden, breng hem dan naar de vuilstort - afdeling oud ijzer.
Denk bijvoorbeeld aan luiers, kattenbakvulling, koffiecupjes en een kapot wijnglas. Deze producten kunnen niet gerecycled worden en gaan naar een afvalenergiecentrale. Restafval wordt in de afvalenergiecentrale verbrand. Dit levert energie op die wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken of voor stadsverwarming.