De eigenaar van een auto valt niet te checken op basis van een kenteken. Op de website van de RDW zijn alleen de autogegevens te achterhalen van de eigenaar. Alleen overheidsinstanties of verzekeraars van een autoverzekering kunnen op basis van een kenteken zoeken wie de eigenaar van een auto is.
Iedereen kan gegevens uit het kentekenregister opvragen, zoals het merk van de auto, de vervaldatum van de algemene periodieke keuring (apk) en het bouwjaar.
In het kentekenregister staan gegevens van voertuigen geregistreerd.Zoals het merk van het voertuig.Maar ook de vervaldatum van de algemene periodieke keuring (apk).En het zuinigheidslabel.
Dit kentekenbewijs moet je niet in de auto bewaren maar op een veilige plek los van de andere kentekenbewijzen. Als iemand in het bezit komt van zowel deel I als deel II van het kentekenbewijs, kan hij zonder moeite de auto op zijn naam zetten.
Doe dan persoonlijk aangifte bij de politie. Met het proces-verbaal kunt u tijdelijke (witte) kentekenplaten kopen. Zodra u de nieuwe kentekencard heeft, kunt u de nieuwe kentekenplaten kopen.
Steeds vaker waarschuwt de politie voor diefstal van kentekenplaten. Dieven stelen kentekenplaten zodat ze kunnen tanken zonder te betalen.
€23,76 incl.B.T.W. Officiële kentekenplaat lang geel voor uw auto, aanhanger etc. Deze nummerborden zijn RDW goedgekeurd.
Identiteitsfraude. Identiteitsfraude betekent dat iemand anders dan uzelf gebruik maakt van uw identiteitsgegevens. Dit gebeurt vaak met een kopie van uw identiteitsbewijs, bijvoorbeeld een rijbewijs. Hiermee kan iemand op uw naam bijvoorbeeld een auto huren of een telefoonabonnement afsluiten.
Bij het verkopen van een auto heb je officieel gezien maar één ding nodig: het volledige kentekenbewijs. Je gaat de auto namelijk op naam van de nieuwe eigenaar zetten, dit heet ook wel het overschrijven van het kenteken.
Wat is een kentekenbewijs? Je hebt een kentekenbewijs nodig om aan te tonen dat je in het bezit bent van een voertuig. In 2014 is het papieren bewijs vervangen door een kentekencard.
De politie kan, net als andere overheidsinstanties, de eigenaar van een auto achterhalen. Zij kunnen dit doen op basis van een kenteken. Het is altijd raadzaam om naar de politie te gaan als je schade hebt en je hebt het kenteken van degene die de schade heeft veroorzaakt.
Opvragen kentekengegevens door organisaties
Bepaalde organisaties kunnen gegevens opvragen uit het kentekenregister zonder toestemming van de geregistreerde eigenaar/houder. Bijvoorbeeld de Belastingdienst of de politie. Zij mogen de gegevens alleen gebruiken waarvoor deze zijn opgevraagd.
De Nederlandse kentekenplaat is er in verschillende soorten. Iedere plaat heeft een unieke code en echtheidskenmerken.
Het op naam zetten van een auto moet altijd persoonlijk gebeuren, je kunt dit dus niet door iemand anders laten doen. Daarnaast moet je ook minimaal 18 jaar zijn en een Nederlandse identiteit hebben om een auto op naam te laten zetten.
De conclusie is dat kentekens bij de RDW persoonsgegevens zijn. Dit geldt ook voor daaraan gerelateerde gegevens, zoals de overige voertuiggegevens. situaties zijn waarin RDW bepaalde gegevens niet mag verstrekken, maar het RDC daarentegen wel.
U moet wel zelf de verzekering van uw voertuig opzeggen, of omzetten naar uw nieuwe voertuig. Als u een auto gaat kopen, moet u het kenteken op uw naam laten zetten. Dat heet overschrijven. Na de overschrijving bent u verantwoordelijk voor de motorrijtuigenbelasting, een WA-verzekering en de apk goedkeuring.
Is een kopie van het kentekenbewijs voldoende? Het is volgens de wet verplicht om het originele kentekenbewijs bij te hebben. Je moet dus het originele document bij hebben. Zoals bij het rijbewijs, kan de politie ook een boete geven als het kenteken ”niet behoorlijk leesbaar is”.
Een tekenbevoegde van een bedrijf kan een particulier/werknemer machtigen om zijn/haar auto van de zaak aan ons te verkopen. Hij of zij dient dan een particulier/werknemer te machtigen om de betreffende auto aan ons te verkopen.
Wat kan iemand met mijn IBAN en naam (zonder bankpas)
Hiervoor moet je de betaalpas daadwerkelijk in het bezit hebben. Wat iemand wél met jouw bankrekeningnummer kan doen, is het misbruiken voor het afsluiten van abonnementen en het aangaan van aankopen bij bedrijven die de mogelijkheid tot eenmalige machtiging hebben.
Iedereen met een rijbewijs kan met identiteitsfraude te maken krijgen. Fraudeurs gebruiken bijvoorbeeld de kopieën van identiteitsbewijzen. Geef daarom nooit zomaar uw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument af.
Bij identiteitsfraude (id-fraude) misbruiken criminelen persoonlijke gegevens die ze bemachtigen via een online advertentie, social engineering of met een phishing e-mail. Hiermee worden bijvoorbeeld bankrekeningen geopend op uw naam, waarnaar crimineel geld kan worden doorgesluisd.
Het Dubai-kenteken 'P7' werd afgehamerd voor 55 miljoen dirham, wat neerkomt op 13,74 miljoen euro. Dit is nu dus het duurste kenteken ter wereld.
Tijdens een door Emirates Auction georganiseerde veiling heeft iemand 55 miljoen Dubai dirham (AED) neergeteld voor een kenteken met helemaal links een P en rechts van het midden het cijfer 7. Omgerekend heeft iemand dus maar liefst 13,6 miljoen euro afgetikt voor dit P7-kenteken.
Het aanvragen van een blauw kentekenplaat kan via de RDW en via de FEHAC worden gedaan. Wij raden u wel aan om eerst te informeren bij de RDW of uw oldtimer ook écht in aanmerking komt voor een blauw kentekenplaat voordat u deze procedure opstart. De kosten voor dit proces bedragen ongeveer €40,00.