Drink geen alcohol op de dag voordat of de dag waarop je de tatoeage laat zetten. Je kunt voor of tijdens het zetten van je tattoo gerust paracetamol of Ibuprofen nemen. Scheer je huid niet van tevoren.
In de eerste paar dagen na het zetten van de tatoeage kan de huid rondom de tattoo gezwollen en rood worden, en kan er wat pijn en jeuk optreden. Na ongeveer een week zal de tatoeage beginnen te vervellen en kunnen er kleine stukjes inkt worden afgestoten.
Geen pijnstillers slikken zoals paracetamol, ibuprofen e.d. hiervan ga je meer bloeden. Wat een negatief effect heeft op de behandeling. Als je bloedverdunners gebruikt dit overleggen met je arts om deze aan te passen. Nabehandeling informatie van je tatoeage.
Doordat jouw huid reageert op de crème kan deze stugger of juist slapper worden, waardoor de naaldjes dus meer moeite hebben om de huid te bewerken. Hierdoor wordt ook de uitkomst van jou tattoo bepaald. En door de stoffen in de crème kan het genezingsproces anders zijn.
Lidocaïne en prilocaïne zijn verdovende medicijnen. Deze combinatie wordt in crème en pleisters gebruikt om de huid of slijmvliezen te verdoven. Artsen schrijven het voor om pijn te voorkomen bij medische ingrepen of bij wondverzorging. Het wordt ook gebruikt bij seksuele stoornissen (voortijdige zaadlozing).
1x per dag) en insmeert met Bepanthen Tattoo Zalf (min. 2x per dag) waardoor je huid niet uitdroogt. Je beschermt je huid daarmee tegen invloeden van buitenaf. Smeer niet te dik, maar ook niet te dun met Bepanthen Tattoo Zalf.
De meest pijnlijke plek voor een tattoo
Een tattoo in je gezicht, op je hoofd of in je nek zijn gevoelig. Ook de onderrug, de borst, de buik, de ribben, de ellenboog en de handen zijn gevoelig. Om de lijst af te maken zijn de knieën, de scheen en de enkel plekken die wat pijnlijker worden ervaren.
Drink geen alcohol 24 uur van tevoren.Alcohol zorgt ervoor dat je bloed dunner wordt en het lastiger wordt om te tatoeëren. Als je een lange sessie hebt, zorg altijd dat je wat te eten en drinken bij je hebt. Het kost je lichaam erg veel energie om getatoeëerd te worden.
Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). De eerste twee weken moet u de tatoeage afdekken als u onder de zonnebank gaat. In de zomer moet u de tatoeage zeker 2 tot 3 weken goed insmeren met een zonnebrand crème mocht u toch de zon in gaan.
De eerste paar nachten is het het beste om niet op de getatoeëerde plek te slapen. Zo voorkom je een geïrriteerde, pijnlijke huid. Het is ook belangrijk om de tattoo te laten ademen, dus bedek je tattoo niet met folie of strakke kleding. Tijdens het slapen kun je het beste losse kleren dragen die ademen.
Gebruik altijd een crème die speciaal gemaakt is voor het verzorgen van nieuwe tattoos en ga niet lopen klooien met vaseline.
'Het voelt alsof je flink verbrand bent door de zon, maar dan alleen tijdens het zetten van de tattoo. ' 'Als je weet hoe een krab van een kat voelt, zo voelt het zetten van een tattoo. ' 'Het voelt alsof iemand constant met een mesje over je huid schraapt.
Zeer regelmatig krijgen wij de vraag of het mogelijk is een behandeling te ondergaan met verdoving. In principe geven wij altijd aan dat de behandeling met verdoving niet noodzakelijk is. Het plaatsen van een tatoeage en/of piercing wordt over het algemeen namelijk alleen als gevoelig en niet zeer pijnlijk ervaren.
De bovenarm doet voor velen het minst pijn. Het prikt enkel een beetje. Jouw beleving bij een bovenarm tattoo is ook afhankelijk van de duur van de sessie. Iemand die een kleine tattoo laat plaatsen, zal na 15 minuten niet veel pijn hebben vergeleken met een half sleeve.
Tatoeëren vergt veel energie van je lichaam. Het is dus belangrijk dat je je energielevel op peil houdt. Suikers zijn hiervoor je beste vriend dus neem voor tijdens het tatoeëren bijvoorbeeld druiven mee of een banaan.Mueslirepen zijn ook handig om mee te nemen.
Hoeveel pijn doet een tattoo
De pijn die je voelt bij het zetten van een tattoo kan in verschillende pijnniveaus vallen. Het hangt natuurlijk af van de tatoeëerder en hoe voorzichtig – of juist niet – hij of zij werkt. Het hangt er ook vanaf hoe lang het duurt om je tattoo te zetten.
De uurtarieven van de tatoeëerder spelen natuurlijk een grote rol bij het bepalen van de kosten van een tattoo. De tarieven lopen erg uit een. Zo zijn er tattoo shops waar het uurtarief op +/- 40 euro ligt. Bij de meeste tattoo shops ligt het tarief echter hoger, namelijk tussen 40 en 100 euro per uur.
Na ongeveer een maand is je tattoo geheeld en dan voelt het alsof de tattookleuren al deel uitmaken van je huid. De huid voelt zacht en de opperhuid is helemaal geheeld. De onderliggende huidlagen (lederhuid) doen er dan echter nog even over om helemaal te helen en de kleur helemaal op te nemen.
Je artiest kan je zelfs aanraden om de folie er 24 uur op te laten en je adviseren om de eerste nacht met de folie te slapen. Als je echt heel erg veel wondvocht verliest, kan je je tattoo inpakken met folie voordat je gaat slapen. Zo voorkom je dat je beddengoed of kleding vastplakt aan je tattoo.
Vaseline is een zalf op petroleum basis en legt een laagje over de huid. Het voordeel is dat je huid zo minder snel uitdroogt en soepeler aan lijkt te voelen. Vaseline bevat echter geen ingredienten die kunnen helpen bij de genezing, dus de barrièrewerking is het enige voordeel van deze zalf.
Douchen mag wel natuurlijk.Maar niet te lang en liefst niet met te heet water, anders kan de tattoo uitdrogen.
Lidocaïne zalf en crème
Lidocaïne zalf of crème breng je aan op de huid. Het werkt verdovend, het maakt de huid plaatselijk gevoelloos. Artsen gebruiken lidocaïne zalf of crème bij plaatselijke pijn, branderigheid en jeuk.
Verdoving in een crème vorm
Daarom dien je dit zelf aan te vragen bij je huisarts (op recept). Deze crème, op recept, dien je mee te nemen naar de salon. Omdat deze verdoving minimaal 30 minuten moet inwerken, is het advies deze thuis al aan te brengen voordat je komt.