Noppenfolie of bubbelfolie is misschien wel het meest gebruikte verpakkingsmateriaal. Je kan het gebruiken om producten in te verpakken, te beschermen tegen krassen of stoten, je kan er ruimtes mee opvullen en je kan het gebruiken voor isolatie van temperatuur en geluid.
Het stilstaande lucht, wat in de bubbeltjesplastic zit, is een goede isolator. Hier moet je dus zoveel mogelijk gebruik van maken. Als je de noppenfolie niet direct tegen de muur of het dak aanbreng, ontstaat er een extra ruimte met stilstaande lucht.
Het antwoord op die vraag is erg simpel; de noppenfolie moet met de lucht bubbeltjes aan de binnenzijde worden geplaatst. Dit heeft diverse redenen. De voornaamste reden is dat het hiermee de meeste bescherming biedt. Een andere reden is dat de verpakte goederen hiermee op hun plaats worden gehouden.
Isolerende werking
Noppenfolie bestaat uit twee of meer lagen folie. Daartussen zitten kleine, geïsoleerde ruimtes met lucht. Deze lucht staat stil en kan nergens heen. Dit zorgt voor een thermische isolatie en houdt stralingskou tegen.
Daar waar weinig ruimte is om te isoleren, is noppenfolie met een aluminium laag de ideale oplossing. Voor optimale thermische isolatie voor spouwmuren / daken / schuurtjes is noppenfolie met een gemetalliseerde lag aluminium de ideale oplossing.
De noppenfolie bevat luchtkamers van 31 mm in diameter en van 12 mm dik. Zoals iedereen wellicht weet isoleert stilstaande lucht het beste. Breng de professionele noppenfolie dan ook niet koud tegen een muur of dak aan, maar zorg dat er een luchtspouw van tenminste 2 cm tussen zit. Goed isoleren is ook ventileren!!!
Een werkvloer van noppenfolie kan bijvoorbeeld een traditionele werkvloer uit stampbeton vervangen. Noppenfolie voorkomt dat het naderhand te storen beton in contact komt met de ondergrond. Zo voorkom je dat vocht, zuren, schimmels, druk en plantwortels de fundering onder de grond kunnen beschadigingen.
Bubbelfolie/ noppenfolie met aluminium beschermt producten tegen externe temperaturen. Hierdoor dienen deze rollen als perfect isolatiemateriaal voor transport.
Het grootste voordeel van een kelderdrainage met noppenfolie is dat de oplossing letterlijk waterdicht is. Je zal niet langer last hebben van vocht op de kelder. Het pompsysteem en het noppenmembraan werken uitstekend. Het is hét redmiddel voor kelders die met erg grote vochtproblemen kampen.
De lagen aluminium kaatsen de warmste straling terug in de kan.Samen zorgen de laag lucht (anti-geleiding) en aluminiumfolie (anti-straling) ervoor dat de warmte in de kan blijft.
Het beste isolatiemateriaal tegen warmte is PIR. Dit isolatiemateriaal heeft de hoogste warmteweerstand. Echter, is de uiteindelijke warmteweerstand afhankelijk van het type materiaal en de dikte. Het type isolatiemateriaal (bijvoorbeeld glaswol of PIR) bepaalt hoe goed het materiaal zelf de warmte doorgeeft.
Ja! Sommige items zijn verpakt in noppenfolie ('bubbeltjesplastic') om hen te beschermen tijdens het transport. Noppenfolie is een voorbeeld van huishoudelijke plastic verpakking en mag dus bij PMD!
Planten in potten kunt u beschermen door de binnenkant van de pot of bak te bekleden me noppenfolie. Maakt u wel op de bodem wat gaten in de folie, zodat het regenwater gemakkelijk kan weglopen.
Het zijn twee lagen doorzichtig plastic waarvan één gladde laag en een laag met luchtbolletjes wat zo karakteristiek is voor noppenfolie. Bij het verpakken plaats je de noppen, luchtbolletjes, aan de binnenzijde. Wikkel de noppenfolie vervolgens om het product en zet het vast met een goede tape.
De ontwikkeling van transparant kunststof bubbeltjes plastic begint met kleine bolletjes van een soort hars. Deze bolletjes hebben de afmetingen van een grindkorrel en worden geplaatst in een zogenaamde 'extruder'. Dat is een soort kan, waarin de harsbolletjes worden verhit en het mengsel wordt gemixt.
Luchtbelfolie: noppenfolie, is luchtdicht, maar wegens zijn zeer geringe gewicht ongeschikt voor geluidsisolatie. Zie ook Polyethyleenfolie .
De noppenfolie wordt voornamelijk toegepast voor binnenisolatie en is dampdicht.
Noppenfolie dubbel gelamineerd 1.2x10m (=12m2)
Een dampdicht reflecterend, isolerend isolatiemateriaal met een R-waarde van 1,4 m²K/W.
Voor het isoleren van de bodem wordt gebruik gemaakt van dampremmende folie, zoals bijvoorbeeld de dampremmende Miofol folie of een stevige PE folie. De daadwerkelijke isolatie dient direct onder de vloer te worden aangebracht. Bij een houten vloer kunt u denken aan Rockwool 210 of Rockwool 123. Rockwool.
Drukvaste isolatieplaten zijn een uitstekende keuze wanneer je je betonnen vloer wilt isoleren.Je kiest best voor platen uit PIR, EPS of XPS. Deze isolatieplaten zakken of deuken niet in en zijn snel te plaatsen. Je kan isolatieplaten gebruiken om je betonvloer zowel langs boven als langs onder te isoleren.
Luchtkussenfolie is in de basis gemaakt van LDPE folie. LDPE staat voor 'low density polyethylene'. Dit is een sterke, flexibele en doorzichtige foliesoort. De noppenfolie bestaat uit meerdere lagen folie, en in de bovenste laag zitten kleine luchtkussentjes die gevuld zijn met lucht.
Het isoleren van je ramen kan op meerdere manieren. Zo kun je isolatiefolie aanbrengen, dubbelglas laten plaatsen, tochtstrips aanbrengen of misschien wel voorzetramen plaatsen. Iedere mogelijkheid heeft zo zijn voor- en nadelen en die zetten we graag voor jou op een rijtje.