IPRATROPIUM NEUSSPRAY 20MCG/DO FLACON 120DOSES DMB€ 61,35 exclusief afleverkosten.
Ipratropiumbromide blokkeert de zenuwsignalen die naar de spieren rond de luchtwegen gaan, en salbutamol stimuleert specifieke receptoren (bèta2-receptoren) in de spieren.
Drie tot viermaal daags 1 of 2 inhalaties. In het begin van de behandeling kan er tot 4 inhalaties per keer worden gebruikt. Inhaleer niet meer dan 12 pufjes per dag.
Ipratropium is sinds 1974 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar onder de merknaam Atrovent en Ipraxa en als het merkloze Ipratropiumbromide. Het is te verkrijgen in inhalatiespray (dosisaërosol), inhalatievloeistof en inhalatiepoeder.
Acetylcysteïne (oraal,inhalatie) wordt ontraden bij COPD; het is onzeker of acetylcysteïne een voordeel heeft boven placebo voor patiënten met COPD 1. Onderhoudsbehandeling met antibiotica wordt in het algemeen niet aanbevolen vanwege mogelijke resistentieontwikkeling en ernstige bijwerkingen 2.
Mensen met COPD gebruiken vooral luchtwegverwijders om hun klachten te verminderen. Als gebruik van één luchtwegverwijder onvoldoende helpt, kan uw arts deze combinatie van luchtwegverwijders voorschrijven. Dit medicijn werkt binnen vijf minuten na inhalatie. De werking houdt ongeveer zes tot acht uur aan.
Ipratropiumbromide Sandoz 20 microgram/dosis is een luchtwegverwijder die is geïndiceerd voor de behandeling van reversibel bronchospasme. Bij chronische obstructieve longziekte (COPD) is het geïndiceerd al naar gelang de behoefte of op regelmatige basis om symptomen te voorkomen of te verminderen.
Volgorde van de medicijnen
Als uw kind last heeft van benauwdheidsklachten moet er vijf minuten zitten tussen het inhaleren van de twee soorten medicijnen.
Uw geneesmiddel heet Ipratropiumbromide/Salbutamol Cipla. De werkzame stoffen in dit middel zijn ipratropiumbromide en salbutamol. Beide behoren tot een groep geneesmiddelen die 'luchtwegverwijders' (bronchodilatoren) worden genoemd. Ze kunnen de ademhaling verbeteren door het verwijden van de luchtwegen.
Ipratropium en fenoterol behoren tot de luchtwegverwijders. Artsen schrijven de combinatie voor bij chronisch obstructieve longziekte (COPD) en astma.
Je hebt een voorschrift nodig om dit geneesmiddel te verkrijgen bij je apotheker.
Er zijn kortwerkende luchtwegverwijders zoals salbutamol (Ventolin®, Salbutamol Cyclocaps®, Airomir®), terbutaline (Bricanyl®) en fenoterol (Berotec®, fenoterol+ipratropium = Berodual®,).
Ipratropium is sinds 1974 internationaal op de markt. Salbutamol sinds 1968. Deze combinatie is op recept verkrijgbaar onder de merknamen Combivent en Ipramol en als het merkloze Ipratropium/Salbutamol FNA. Het is verkrijgbaar in inhalatievloeistof.
Patiënten met astma reageerden in het algemeen beter op salbutamol dan op ipratropium (responsklasse 1 en 2) en patiënten met chronische bronchitis reageerden in het algemeen beter op ipratropium (responsklasse 4 en 5).
Als je niet goed inhaleert, komt het medicijn bijvoorbeeld in de keel terecht. Helaas gaat er bij 70 procent iets mis in het gebruik van de inhalatoren. Denk aan het niet volledig uitademen naast het mondstuk of de adem niet lang genoeg vasthouden.
Gebruik inhalatiemedicijnen Gebruikt u meerdere inhalatiemedicijnen tegelijk? U kunt dan het beste beginnen met een luchtwegverwijder. Daarna inhaleert u de ontstekingsremmer. Tussen elke groep inhalatie medicijnen wacht u 5 tot 10 minuten voordat het volgende medicijn inhaleert.
Het tweede slokje kun je doorslikken of je kunt zo nodig iets eten. (Water drinken of iets eten is nodig om schimmelinfecties in de mond of heesheid te voorkomen). Het tandglazuur wordt door het medicijn tijdelijk zachter en is daardoor makkelijk te beschadigen door tandenpoetsen.
Medicijn. Tijdens het vernevelen krijgt u het medicijn Ipramol®. Dit bestaat uit Ipratropium® en Salbutamol®. Beide behoren tot de luchtwegverwijders.
Inhaleren via een voorzetkamer. De verstuiver goed rechtop schudden. De inhoud van een verstuiver bestaat uit drijfgas en medicijn. Als u deze niet schudt, dan komt er alleen een pufje drijfgas uit en krijgt uw kind dus geen medicijn binnen.
Via de voorzetkamer kan de patiënt gewoon een aantal malen rustig inademen – volwassenen vijf keer, kinderen tien keer. De meeste voorzetkamers hebben een klep of ventiel zodat de patiënt niet kan uitademen via de voorzetkamer.
Haal het dopje van de inhaler af en schud het medicijn goed. Zet daarna de inhaler op de achterkant van de voorzetkamer. Let er altijd goed op dat het masker goed over neus en mond geplaatst is. Druk vervolgens de puffer in en laat je kindje rustig 5 keer in en uit ademen.