Gratis netwerkhulpmiddel voor professionals. Fing is een speciale tool waarmee gebruikers in één oogopslag alle apparaten kunnen zien die verbonden zijn met hun netwerk.
super programma, Ik gebruik het om na te gaan wie of wat er op mijn netwerk zit. Verder zijn er uitgebreide tools aan boord die je kunt gebruiken om problemen in je netwerk of beveiliging op te sporen en te verhelpen. kom je er zelf niet uit staat er een heel team klaar om je te helpen. in een woord geweldig.
De werking van Fing is simpel. Start de app en tik op het verversingspictogram linksboven in beeld. Doe dat telkens na opnieuw starten en gebruik van de app, zodat je altijd een actueel overzicht hebt van actieve apparaten op je netwerk. De oude, eerder gevonden apparaten worden ook bewaard.
IOT Fingbox network security in a box
Het is een IOT box wat alle functionaliteit van Fing 24/7 beschikbaar maakt, zoals bedraad en draadloze scan mogelijkheden door een ingebouwde wifi (niet voor beheer).
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Wie kunnen meekijken met wat ik online doe? Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Gratis netwerkhulpmiddel voor professionals
Fing is een speciale tool waarmee gebruikers in één oogopslag alle apparaten kunnen zien die verbonden zijn met hun netwerk.
Het commando om de IP adressen te achterhalen is arp, arp is een afkorting van Address Resolution Protocol. In het overzicht zie je het IP adres van een apparaat en het bijbehorende unieke MAC adres, gevolgd door de netwerkinterface waarop het IP adres is gedetecteerd.
In de meeste gevallen kunt u deze procedure volgen om uw MAC-adres te vinden: Selecteer Instellingen > over apparaat > Status. Er wordt een WiFi-adres of WiFi-MAC-adres weergegeven. Dit is het MAC-adres van uw apparaat.
Vertel de helpdeskmedewerker dat iemand je draadloze verbinding gebruikt. Als je draadloze modem/router geleverd is door je ISP, dan kunnen ze erop inloggen en onbevoegde gebruikers verwijderen. Beslis of je het draadloze netwerkwachtwoord wilt wijzigen.
Ga naar het Configuratiescherm. Klik op Netwerkstatus. Klik vervolgens op Draadloze netwerken beheren. De beveiligingsmethodiek staat naast het draadloze netwerk dat je gebruikt.
De enige manier om er achter te komen of er een hacker actief is op je pc, is door je netwerk te monitoren. Daar zijn middelen voor, zowel software als hardware. Er bestaat ook speciale apparatuur die IP-adressen controleert.
Jazeker! Op het moment dat je ouderlijk toezicht niet hebt ingeschakeld verzameld jou besturingssysteem als nog wat je allemaal doet, zij hebben dus ook inzicht in bijna alles wat jij online doet. Ook bij jou besturingssysteem kun je opvragen welke gegevens zij allemaal over jou verzameld hebben, dit is jou recht.
Providers bewaren dus geen gegevens over je zoekhistorie of ander internetgebruik. Ze kunnen niet zien welke websites je bezoekt. De volgende gegevens zijn bij je provider wel geregistreerd: NAW-gegevens.
Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt. Tip: Voor andere gegevens die u toevoegt, kunt u kiezen of ze privé zijn of zichtbaar voor iedereen.
Het is goed mogelijk dat uw router gehackt is, zonder dat u daar weet van heeft. Door een techniek te gebruiken waarbij de DNS (Domain Name Server) gekaapt wordt, kunnen hackers de beveiliging van uw Wi-Fi-thuisnetwerk doorbreken en u mogelijk veel schade toebrengen.
1. Ransomware-berichten. Ransomware-berichten zijn het meest zichtbare teken van netwerkaanvallen omdat ze vaak op de openingspagina van sites verschijnen en de toegang tot inhoud beperken, tenzij slachtoffers een bepaald bedrag betalen via een online betaling aan de hacker.
Iedereen heeft toegang tot gedeelde bestanden, printers en apparaten in jouw netwerk. Je computers zijn makkelijker te infecteren met een virus of te gebruiken voor aanvallen. Iedereen kan jouw internetverkeer onderscheppen en je berichten en inloggegevens buitmaken.
De inloggegevens voor onder meer Facebook, Linkedin en Twitter, waar het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Trustwave op stuitte, zouden zijn gestolen met behulp van een computervirus. Is een computer eenmaal besmet, dan kunnen de hackers meekijken bij alles wat op het toetsenbord wordt ingetypt.
Helaas blijkt dat deze soort televisies ook eenvoudig gehackt kunnen worden. Onder andere kan de schermvergrendeling worden aangezet als de televisie is gehackt, wat nog wel het minst vervelend is. Een hacker kan bijvoorbeeld ook willekeurige YouTube-filmpjes afspelen of je tv harder of zachter zetten.
Hoe weet ik of ik gehackt ben? Controleer op https://haveibeenpwned.com/ of je e-mailadres of eventuele andere gegevens zijn buitgemaakt door hackers na een datalek. Check je recente bestanden. Ga naar Windows Verkenner en zie onder 'Snelle toegang' de lijst met bestanden die het laatst geopend zijn.
De recente explosie van gratis openbare wifi is een zegen voor de professional onderweg. Deze gratis toegangspunten zijn beschikbaar bij restaurants, hotels, luchthavens, boekwinkels en zelfs bij sommige outlets. Hierdoor ben je nooit ver verwijderd van toegang tot je netwerk en je werk.
Een openbaar wifi-netwerk gebruiken van bijvoorbeeld een café, hotel, camping, vliegveld, trein of bus is nooit veilig, of je nu een wachtwoord gebruikt of niet. Zodra je inlogt op een openbaar wifi-netwerk, kan een hacker toegang krijgen tot je apparaat en daardoor tot je persoonlijke en belangrijke gegevens.
Beveiligde verbinding
Maak, indien mogelijk, alleen gebruik van een draadloos netwerk dat beveiligd is. Het liefst met WPA of WPA2. WEP encryptie is tegenwoordig niet echt veilig meer te noemen. De gegevens via een beveiligde wifi verbinding, worden versleuteld en zijn hierdoor moeilijker te onderscheppen.