Wat kost een Tempo 100-keuring? 165 euro bij inspectie bij u thuis.45 euro indien uw caravan, vouwwagen of aanhangwagen niet aan de Tempo 100-eisen voldoet en wij dus geen certificaat kunnen uitreiken.
Deze vergunning kan je in Nederland aanschaffen voor ruim 100 euro als de auto en caravan aan een aantal voorwaarden voldoet. Je krijgt dan een sticker om achterop de caravan te plakken en een bestätigung.
De caravan of aanhanger moet gekeurd worden (dit kan op het keuringsstation van de TÜV Nederland of de Dekra); Een keuring kost € 115,=.
De Tempo 100-ontheffing is na afgifte onbeperkt geldig, mits de auto en de aanhangwagen aan de voorwaarden blijven voldoen. Houd hier rekening mee als je een andere trekauto koopt. Let daarnaast ook goed op de (maximum) leeftijd van de caravanbanden.
In Duitsland is de maximum snelheid van een auto-aanhangwagen (Caravan, aanhangwagen, vouwwagen) combinatie 80 km/u, tenzij u over een 'Tempo 100-ontheffing' beschikt. Door middel van de tempo-100 ontheffing mag u met uw combinatie 100 km/u rijden op de autosnelweg in Duitsland.
De snelheid in Frankrijk voor een auto met caravan op de snelweg is voor onder de 3500kg max 130 km/u en boven de 3500kg max 90.
Wij kunnen deze onafhankelijke technische keuring in Duitsland voor u laten uitvoeren door de DEKRA c.q. TÜV of GTU. Wij rekenen hier €200,- voor. Na de keuring van de eventueel in te voeren auto ontvangt u een objectief rapport over de actuele conditie van de auto.
Heeft u een aanhangwagen of een caravan? Dan is de maximumsnelheid op de snelwegen 90 kilometer per uur als het gewicht van de aanhanger onder de 3500 kg blijft. Is het gewicht hoger dan 3500 kg, dan is de maximumsnelheid 80 kilometer per uur.
Hoe hard mag je maximaal in Nederland met de caravan? In Nederland geldt een maximale snelheid van 90 kilometer per uur als het gewicht van de caravan (of aanhanger) onder de 3500 kg is. Is het gewicht hoger? Dan mag je 80 km/uur rijden.
In Nederland mag je met een caravan nooit sneller rijden dan 90 km/u (op een autosnelweg).
Qua snelheid gelden de regels van een aanhanger, eigenlijk hetzelfde als voor een caravan. Daarom is de maximumsnelheid op de snelwegen 90 kilometer per uur als het gewicht van de aanhanger onder de 3500 kg blijft. Is het gewicht hoger dan 3500 kg, dan is de maximumsnelheid 80 kilometer per uur.
Een kampeerwagen dient vóór ingebruikname voorgereden te worden in een keuringsstation voor een administratieve keuring en weging en dit na elke nieuwe inschrijving volgend op de tweedehandskeuring van het voertuig. Na afloop zal een (nieuw) identificatieverslag uitgereikt worden.
Waar moet ik de sticker plaatsen zodra ik deze ontvangen heb? De sticker dient goed zichtbaar op de achterzijde van het getrokken voertuig bevestigd te worden. Let er hierbij eventueel goed op dat deze dus niet achter een fietsendrager of kentekenplaathouder bevestigd wordt.
Aanhangwagens met een MTM van >750kg dienen wel ingeschreven én periodiek gekeurd te worden. Wanneer u een nieuwe (of tweedehands) aanhangwagen koopt, dient deze na aankoop ingeschreven te worden bij het DIV (Dienst Inschrijvingen van Voertuigen).
Als uw caravan goed onderhouden is, heeft u daar op de camping geen zorgen over. Het advies is om elke twee jaar een BOVAG Onderhoudsbeurt te doen, zodat u zeker weet dat uw caravan, vouwwagen of camper in goede conditie blijft.
Sinds maandag 16 maart 2020 is op alle Nederlandse snelwegen de maximumsnelheid overdag (tussen 06.00 en 19.00 uur ) 100 km/u. 's Avonds en 's nachts (tussen 19.00 tot 06.00 uur) mag op veel snelwegen nog 120 dan wel 130 km/u worden gereden.
Hoe lang is mijn milieusticker geldig? De geldigheid van uw milieusticker is onbeperkt, in combinatie met uw kenteken. Als uw kenteken verandert dient u wel een nieuwe milieusticker aan te vragen.
Voor de aanpassingen, de TUV keuring en het aanvragen van de Duitse kentekenpapieren rekenen we 250 euro commissie.
In Nederland wordt gemiddeld 20 euro neergeteld voor de algemene periodieke keuring, in Duitsland kan het tarief oplopen tot wel 120 euro. Wel vindt in Duitsland de keuring om de twee jaar plaats, terwijl in Nederland een auto elk jaar apk moeten worden gekeurd.
In Frankrijk wil de overheid graag snel haar geld hebben, en wil men daar best iets tegenover stellen. De officiële boete voor een snelheidsovertreding tot en met 20 km/u bedraagt 68 euro. Betaal je die meteen of binnen 15 dagen, dan wordt het 45 euro. Doe je er langer dan 45 dagen over, dan ben je 180 euro kwijt.
Voertuigen met een aanhangwagen/caravan mogen maximaal: 80 km/u op autosnelwegen. 70 km/u op autowegen. 70 km/u wegen buiten bebouwde kom.