Wat kosten Fermacell platen? Je kunt kiezen uit verschillende soorten Fermacell platen. De prijzen lopen uiteen van 13,78* per plaat voor een standaard gipsvezelplaat van 1500x1000 mm tot 79,16* per plaat voor de cementgebonden Powerpanel H2O.
Fermacell legservice: montage vanaf € 15,95 per m2.
Fermacell gipsvezelplaten zijn circa drie keer duurder dan gewone gipsplaten, maar zijn wel aanzienlijk steviger en stabieler. Als de platen niet mogen uitzakken en sterkte nodig hebben zijn deze platen geschikt. Anders gaat de voorkeur uit naar gewone gipsplaten.
Warmte-isolerend: uiteraard zijn de vloerelementen van Fermacell ook warmte-isolerend. Ze hebben een warmteweerstand van tussen de 0,06 en 0,56 m2K/W. Geluidsisolerend: de vloerelementen van Fermacell isoleren ook geluid erg goed.
Fermacell platen kunnen prima worden voorzien van een wandafwerking als stucwerk, dunpleister, spackspuitwerk of renovliesbehang. Maar het blijven op het gebied van scheuren lastige platen.
Zodra de Fermacell montagelijm droog is kun je over de Fermacell vloerplaten lopen en direct starten met het leggen van de vloer. Door de dikte van 30 mm zorgen ze voor extra warmte isolatie.
Net als klei zijn de fermacell® Gipsvezelplaten zeer goed in het reguleren van de luchtvochtigheid (waterdampadsorptieklasse WS II). Ze nemen overtollig vocht op en geven het vertraagd weer af wanneer de lucht in de ruimte droog is.
Fermacell platen zijn multi inzetbare platen die dankzij de unieke samenstelling en het productieproces brandwerend, geluidswerend en tegelijkertijd vochtbestendig zijn. De afbouwplaten kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden, zoals het bekleden van vloeren, plafond, voorzet- en scheidingswanden.
De Fermacell-plaatwanden dienen glad, strak, vast en naadloos te worden opgeleverd volgens voorschrift van de fabrikant, zodanig dat ze geschikt zijn voor schilderwerk.
De fermacell® Powerpanel H2O is uitermate geschikt voor toepassing in ruimtes met hoge vocht- of waterbelasting. Deze cementgebonden wandplaat is honderd procent waterbestendig en voorkomt schimmelvorming.
Algemeen. Fermacell® Vloerelementen bestaan uit twee in de fabriek verlijmde fermacell platen van 150 x 50 cm met een dikte van 10 mm of 12,5 mm. Het handige formaat, het lage gewicht en een 5 cm brede liplas rondom zorgen voor een snelle en eenvoudige verwerking.
Fermacell platen zijn in verschillende afmetingen te leveren. De vloerelementen hebben een afmeting van 1500x500 mm. De standaard Fermacell gipsvezelplaten zijn in twee afmetingen verkrijgbaar: 1500x1000 mm en 2600x1200 mm. Ook de Fermacell Powerpanel H2O platen zijn leverbaar met een afmeting van 2600x1200 mm.
Verwerking van de Fermacell brandwerende plaat
Wordt gekozen voor het zagen van de plaat dan dient gebruik gemaakt te worden van een hardmetalen zaag. Het dragen van een stofmasker wordt aangeraden om inademing van vrijgekomen stof te voorkomen.
Heeft u plaatmateriaal nodig voor een natte en extreem vochtige ruimte? Dan is de Powerpanel H2O plaat ideaal. Deze fermacell platen zijn cementgebonden en daardoor vochtbestendig en 100% bestand tegen water en schimmelvorming. Met een Powerpanel H2O plaat kunt u vloeren, scheidings- en voorzetwanden én plafonds maken.
Uiterst sterk :
FERMACELL is volledig vezelversterkt. Door de homogene structuur is FERMACELL bijzonder sterk en bestand tegen hoge mechanische belasting.
Fermacell Powerpanel H2O is een uitstekende ondergrond voor tegelwerk op binnenwanden in vochtige ruimtes. De lineaire uitzetting van Fermacell Powerpanel H2O is 0,0011 mm per meter per °C. In de praktijk komt dit neer op een lengteverandering van bijv. 0,033 mm per m1 plaat bij een temperatuurverandering van 30° C.
Veel werkvloeren zijn prima geschikt als ondervloer voor een PVC vloer. Egaliseren is wel een eerste vereiste. Voor het egaliseren van de verschillende ondergronden – denk aan plavuizen, zandcement, fermacell of anhydriet werkvloeren – zijn speciale primers en egalines ontwikkeld.
In geval van brand zorgen deze platen ervoor dat de brand minder snel om zich heen grijpt en verder gaat. Afhankelijk van het type Fermacell brandwerende plaat kan de brand met 30 tot wel 60 minuten vertraagd worden.
Het hoge soortelijke gewicht van de fermacell Gipsvezelplaten zorgt voor een opmerkelijke geluidsweerstand. Een enkele wandconstructie van 100 mm dik realiseert een geluidsisolatiewaarde van Rw=52dB.
Met het platenvoor- snijmes, afbreken, zagen, schaven, boren, frezen, schroeven, nieten, nagelen en schuren. Aanbrengen op onderconstructies met schroeven, nieten of draadnagels, op metselwerk met FERMACELL gipslijm. FERMACELL voegen- lijm lijmt en voegt tegelijk.
Het verbruik is ca. 4 schroeven per strekkende meter profiel. Afstand en verbruik van bevestigingsmiddelen bij de bevestiging plaat in plaat.
Wand: 10 stuks/m2 (per zijde) Plafond: 21 stuks/m2 79121 3,9 x 40 mm met boorpunt 250 stuks/pak + bit Corrosievaste schroef voor beplating op versterkte onderconstructie van metaal.