Maar hoeveel verbruikt een deurbel eigenlijk? Een normale deurbel kan al veel energie verbruiken, namelijk 26,3 kWh per jaar. Dit is net zoveel stroom als 19 keer de vaatwasser aanzetten of 43 wasbeurten. En dan te bedenken dat dit gelijk staat aan 6 euro per jaar.
Een normale deurbel werkt namelijk niet op 230 Volt (stopcontact), maar op zwakstroom. Zwakstroom is ongeveer 8 Volt.
Dat lijkt niet veel, maar doordat de deurbel 24 uur per dag aanstaat is dat 3W x 24 uur x 365 dagen = 26,3 kWh. Met 7.794.075 huishoudens in Nederland is dat in totaal 204828 . Met 511,805,088 huishoudens in Europa is dat 13.450.238 MWh per jaar.
Verwarming en airconditioning systemen
In de meeste huizen zijn de verwarming en airconditioning de grootste energieverbruikers. Het kost veel energie om een aangename temperatuur in huis te behouden, vooral in gebieden met extreem weer.
Veel apparaten staan op stand-by, zoals de TV, de computer of de mediabox. Maar wist u dat deze apparaten ook op stand-by redelijk wat stroom verbruiken? Vaak bent u zich er niet bewust van dat sluipverbruik een hap uit uw energierekening is! Wij noemen sluipverbruik daarom de stiekeme stroomvreter.
Een deurbel heeft echter niet zoveel stroom nodig als het reguliere voltage dat uit een stopcontact komt (230V). Je plaatst daarom een transformator tussen de draad die van het stopcontact naar de bel loopt.
In de 'gewone' standby-stand gebruikt een tv heel weinig stroom, namelijk maximaal 0,5 Watt (dat is 3,6 kWh per jaar). Maar het standby-verbruik kan door bepaalde functies een stuk hoger zijn. Bijvoorbeeld als je tv via een netwerkverbinding oproepbaar is of een quick-start functie heeft.
Stap 1: laad de Ring deurbel volledig op
Voordat je de deurbel installeert, zorg je eerst dat de batterij voldoende stroom heeft. Gebruik hiervoor de meegeleverde oplaadkabel. Als de ledring op de deurbel volledig brandt, is de batterij volledig opgeladen. Hierna is de deurbel klaar voor gebruik.
Een adapter die nutteloos in het stopcontact zit, verbruikt elk uur ongeveer tussen de 1 en 2 watt. Op jaarbasis kan dit oplopen tot 17,52 kilowattuur. Volgens overstappen.nl kost een kilowattuur in september 2022 0,89 cent.
Als er geen apparaat meer op is aangesloten, kun je de oplader beter loshalen. Als de oplader in het stopcontact blijft zitten, verbruikt hij nog steeds wat energie. Dit noemen we ook wel sluipverbruik. Gelukkig hebben nieuwere opladers hier wel minder last van dan oudere modellen.
Ring Protect Basic, voor één camera of deurbel, kost nu 3,99 euro per maand of 39,99 euro per jaar.
Hoewel de accu in Ring-apparaten bij normaal gebruik tot zes maanden kan meegaan zonder op te laden, is dit afhankelijk van een aantal factoren. In dit artikel worden enkele factoren beschreven die ertoe kunnen leiden dat de accu vaker moet worden opgeladen.
Het kan zo'n vijf tot tien uur duren om de Ring Battery Doorbell volledig op te laden, afhankelijk van waarop de USB-kabel is aangesloten: een USB-poort of een stopcontact.
Bij een gemiddeld aantal van 4 uur per dag variëren de stroomkosten tussen de 8 en 130 euro per jaar! Daar komt dan ook nog de stroom bij van je digitale decoder, die ook al gauw een paar tientjes per jaar aan stroom verbruikt. Als je de TV de hele dag als radio gebruikt, ben je twee tot driemaal zoveel kwijt.
Een moderne tv verbruikt minder energie dan een tv die 10 jaar of ouder is. Zo was je vroeger zo'n € 50,- per jaar kwijt aan tv kijken. Inmiddels is dit bedrag gezakt naar ongeveer € 30,-. Hoeveel stroom de tv precies verbruikt, is afhankelijk van het schermformaat en energielabel.
Omdat een draadloze deurbel op batterijen werkt heb je geen kabels nodig. Plaats de ontvanger binnen zendbereik ergens in huis. De ontvanger en beldrukker communiceren via DECT of wifi. DECT-verbinding is beveiligd en storingsvrij.
Gelukkig is er nu een draadloze deurbel ZONDER batterij. Die werkt op kinetische energie: het indrukken van de deurbel levert de energie om de bel (de zender) voor altijd te laten werken. Je hoeft er nooit meer nieuwe batterijen in te doen.
Apparaten die nog stroom kunnen gebruiken als ze uit staan, zijn bijvoorbeeld: televisies, decoders, computers, transformatoren en (andere) apparaten met veel elektronica. Heb je meerdere apparaten bij elkaar staan (bijvoorbeeld computer met randapparatuur of tv met dvd-speler)?
Tv, computer, smartphone en wifi-router. Een plasmascherm verbruikt gemiddeld 480 kWh/jaar. Een tv met LED-scherm haalt dit verbruik met minstens 100 kWh naar beneden. Een desktopcomputer die 4 uur per dag wordt gebruikt, gaat met 300 kWh/jaar lopen.