Brisket Flat Cut | Bommelerwaard | €15.49 - www.DeVleesboerderij.nl.
Brisket is de borst van een rund. Het vlees bevat nogal veel pezen, hierdoor is het vrij taai. Het vlees is dan ook perfect voor slow cooking (lange tijd garen op lage temperatuur), daar wordt het heerlijk mals van!
Brisket kopen bij www.aalvink.nl
Online een heerlijke brisket kopen is heel eenvoudig. Kies het gewenste aantal en gewicht van het vlees. Voeg het toe aan uw winkelmandje en reken online af.
Klapstuk | Bommelerwaard | €12.91 - www.DeVleesboerderij.nl.
Wat is brisket? Brisket is een deel van de runderborst die bestaat uit twee spieren de magere 'flat' en de vettere 'point'. Het is een Amerikaanse klassieker die – met dank aan de barbecuewedstrijden – in Europa steeds bekender wordt. Brisket maken is niet veel werk, je hebt er vooral geduld voor nodig.
Hierdoor bevat het vlees relatief veel pezen en collageen, wat het vrij taai kan maken. Dit is dan ook gelijk de reden dat brisket, in Nederland ook wel borst- of klapstuk genoemd, zich uitermate leent voor langzame bereidingen op een relatief lage temperatuur.
Ik heb wel de hele Brisket in dunne plakjes gesneden. Maar mocht je ervoor kiezen om deze op te warmen, kan dit prima in de magnetron of in de oven. Voeg wel een klein beetje van het opgevangen vet eraan toe. Mocht je niks meer hebben, maak dan een klein beetje runderbouillon aan voeg hier een klein beetje aan toe.
Picanha rund | €26.74 - www.DeVleesboerderij.nl.
Riblappen worden door ons vacuüm verpakt per ca. 500 gram. Prijs per kilo € 14,95.
De Bavette wordt uit de flank van het Black Angus rund gesneden. Dit zijn runderen die minimaal 120 dagen graangevoerd worden op de Australische ranches. De bavette, of flap meat, is te herkennen aan een grove structuur en een goede vet dooradering. Dit geeft de kenmerkende malsheid en textuur.
Wat is brisket-puntborst? Brisket (borststuk) is een stuk rundvlees dat langzaam is gegaard op de barbecue. Het stuk Brisket wordt gesneden uit de borst van het rund en laat zich onderverdelen in de point en de flat. De point is het vetste stuk en heeft de meeste smaak.
Welke soorten vlees kunnen op de barbecue? Rundvlees, varkensvlees, kip en lamsvlees worden allemaal extra lekker als je ze boven hete kolen grilt. De wat taaiere soorten vlees, zoals rundersukade, kun je beter garen in de pan. Verder is het goed om te letten op hoeveel tijd vlees nodig heeft.
Maar dan, wat een smaakbeleving! Moet je zeker eens proberen. De genoemde prijs is per kilo. Een brisket weegt zo tussen de 800 gram en 1,5 kg.
Allereerst stellen we hem in op 77°C. Dat is de temperatuur dat het vlees moet hebben als we de brisket willen gaan inpakken. Het vlees heeft dan al genoeg rook gehad en de dry rub zit lekker vast. Dus relax, pak een goed boek en ga naast je barbecue zitten.
Bavette wordt dikwijls 'werkvlees' genoemd. Net als de longhaas en de inside skirt is het een spier die het rund altijd gebruikt. Het vlees heeft een grove structuur met een lange draad, is zeer goed doorbloed en heeft daardoor een intense smaak.
De Tomahawk steak is het geportioneerde deel van de laatste zes ribben van het rib rack. Het rib rack bevindt zich aan de voorzijde van de rug. De voorzijde van het rund is minder gespierd, waardoor het vlees fijn is van draad en het een zachte structuur heeft.
Doordat wij onze runderen graan voeren is het vlees mooi gemarmerd en tijdens de bereiding zal het vet in het vlees smelten. In combinatie met de aanwezige vetkap zal dit zorgen voor een ongeëvenaarde smaakbeleving. Picanha is het staartstuk van een rund.
De picanha, in het Nederlands ook wel staartstuk genoemd, is sinds een aantal jaren erg populair geworden in Nederland. Gebraden zonder vetkap kan je het kennen als rosbief. Het is een zeer mooi stuk vlees en met de juiste bereiding een hit om te serveren.
Tomahawk Steak (~ 1,1 kilo)
De kiloprijs is € 23,75. We snijden steaks van ongeveer 1,1 kilo, maar dat is geen vast gewicht, de prijs per steak kan dus afwijken van de prijs in de webshop. Als u wilt weten welke maten wij op voorraad hebben kunt u het best even bellen.
Prijs per kilo 52,36. Haas is het malste en mooiste deel van het rund. Biefstuk van de haas wordt ook wel tournedos genoemd.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Picanha gebruik je normaal gesproken echt als een braadstuk, dus bij groente en aardappelen of rijst. Toch kun je met de restje ook nog andere gerechten maken. Als je bijvoorbeeld zelf pizza maakt, kun je het overgebleven vlees aan stukjes erop doen.
Dat doe je best op een niet al te hoge temperatuur in de oven. Dek het vlees af met een stukje aluminiumfolie en steek het een minuut of tien in een voorverwarmde oven van 140°C. Hou er wel rekening mee dat het vlees al een bepaalde bakwijze heeft, dus de kans blijft bestaan dat het een beetje verder gaart.