Vanaf die leeftijd leert je baby om zelfstandig in de zithouding te komen. Zodra je baby kan zitten, merk je snel genoeg dat hij liever niet meer in de wipstoel wordt gelegd. Hij wil meer bewegingsvrijheid en het is tijd voor de gewone kinderstoel.
Een wipstoeltje kun je gebruiken vanaf dat je baby een paar weken oud is tot zo'n 6 tot 9 maanden, op het stoeltje staat tot welk gewicht je hem kunt gebruiken.
Ergonomische wipstoel die natuurlijk schommelt zonder batterijen! Je baby kan rusten en spelen in onze wipstoeltjes. Geschikt vanaf de geboorte tot 2 jaar.
Gebruik de relax vanaf de geboorte tot de leeftijd van 6 maanden, tenzij het motorisch nog verantwoord is. De relax draagt een maximaal gewicht van 9 kg. Gebruik de relax ook niet meer als een kind rechtop kan zitten. Laat je kind nooit alleen als hij of zij in de relax zit.
Een wipstoeltje is hartstikke handig om je baby eventjes op een plek te laten zitten. De wippende beweging is ook nog eens ontspannend en leuk voor de baby. Zo'n wippertje zorgt ook meteen voor een goede zit- of ligpositie. Er is ruim keuze uit verschillende soorten wipstoeltjes.
Gebruik de Maxi-Cosi niet als stoeltje thuis of als je op visite bent. Een baby is pas te groot voor het autostoeltje als de bovenkant van zijn hoofd boven de rugleuning uitkomt, hij meer dan 13 kilo weegt of groter is dan 83 cm (dat is circa 15 maanden oud).
Je mag je kindje net zolang dragen als dat jullie beiden fijn vinden! Over de hele wereld worden baby's gedragen terwijl de drager rustig verder gaat met zijn of haar activiteiten. Zorg er wel voor dat je kindje op de juiste manier in de draagdoek zit en dat de banden mooi over je schouders en rug uitgespreid zijn.
Door overmatig gebruik van wipstoeltjes komt het steeds vaker voor dat baby's afgeplatte schedels hebben of een asymmetrische houding. Per jaar zijn er 20.000 gevallen van baby's met een scheef hoofdje bekend, terwijl dit vroeger incidenteel voorkwam.
Vanaf ongeveer 3 jaar hebben je kinderen dus de leeftijd dat ze helemaal zelfstandig op een gewoon schommel zitje kunnen. Deze zitjes komen in allerlei varianten voor je schommel.
tot het moment dat je kindje zindelijk is. Dat is in de leeftijd tussen de 3 a 4 jaar. Met 4 jaar gaan ze naar de basisschool en moet je kindje zelfstandig naar het toilet kunnen gaan. Rond de 3 jaar zal je kindje ook een ander bed gaan gebruiken en ben je toe aan een peuterkamer en wordt de commode overbodig.
Train de motoriek en het evenwichtsgevoel.
Kinderen houden ervan om zacht heen en weer te wippen! Je kind leert snel, door eigen bewegingen de wipstoel te laten schommelen. Dit traint het evenwichtsgevoel en de motoriek op een volledig natuurlijke manier.
We vertellen je graag waar je op moet letten bij aankoop van een babyschommel voor je kindje; Zo is het materiaal heel belangrijk omdat dat alles zegt over de stevigheid van de schommel. De beste babyschommel van 2021 en 2022 is daarom ongetwijfeld de Smoby baby schommel met z'n metalen frame.
Wil je je kind toch graag in een hangmatje laten uitrusten? Beperk het gebruik dan tot korte perioden. Gebruik hem alleen overdag en houd je baby permanent in de gaten. Gebruik een hangmat niet na de eerste twee maanden.
Al vanaf een hele jonge leeftijd kunnen kinderen in een zandbak spelen. Eigenlijk al vanaf het moment dat ze zelf kunnen zitten en dingen vastpakken. Meestal is dit tussen de 6 en 9 maanden. Ga bij jonge kinderen (1 tot 3 jaar) voor een kleine zandbak.
De mamaRoo of rockaRoo gebruik je tot je kindje 9 kilo weegt en/of tot deze rechtop kan zitten. Dus ook als je kindje nog geen 9 kilo weegt, maar al wel rechtop kan zitten, moet je stoppen met het gebruik van de mamaRoo of rockaRoo. Dit is meestal tussen de 6-9 maanden.
Een wippertje wordt ook wel wipstoeltje of sitter genoemd. Een baby wippertje is eigenlijk het eerste stoeltje van je kindje. In een wippertje baby kunnen ze al vanaf het begin en kun je vaak gebruiken tot een maand of 9.
In het verlengde van deze vraag komt ook vaak: “Hoe lang kan ik mijn kindje dragen?” Ook voor deze vraag is er een makkelijk antwoord: Er zit geen limiet op hoe lang je je kindje draagt. De ene ouder wil graag zijn kindje alleen de eerste paar maanden dragen, terwijl de ander het kindje nog draagt met 4 jaar.
Het antwoord. Op de vraag of je je baby kan verwennen is het antwoord 'nee'. Volgens de wetenschap kan dat niet. Het is zelfs zo dat baby's de eerste maanden van hun leven in een soort survival-modus zitten: huilen is de enige manier om aandacht te vragen van hun moeder en dat gebruiken ze dan ook vaak.
Dit omdat je kindje (de eerste 3-4 maanden) nog licht en klein is. Je kindje gaat natuurlijk groeien in zowel lengte en gewicht, daarmee wordt het dragen met een rekbare doek vaak zwaarder ervaren in vergelijking met een geweven doek. Tevens kun je met een rekbare draagdoek je kindje niet op je rug dragen.
Je kunt je baby een paar minuutjes laten huilen, in de hoop dat de baby zichzelf in slaap 'jengelt', maar als de baby na een paar minuten nog niet slaapt, ga dan naar je baby toe om hem te troosten.