Privé: alleen zichtbaar voor jou. Iedereen: zichtbaar voor iedereen. Mensen met wie je communiceert: zichtbaar voor mensen met wie je communiceert, bijvoorbeeld via Chat en gedeelde fotoalbums in Google Foto's. Je organisatie: zichtbaar voor iedereen in je organisatie, zoals werk of school.
Ze kunnen bijvoorbeeld je wachtwoorden resetten, je identiteit stelen en mogelijk financiële gegevens misbruiken. Ook kunnen ze berichten sturen naar je contacten met phishing links of andere kwaadaardige links. Als je e-mailaccount gehackt wordt, kunnen de gevolgen verstrekkend zijn.
Op al je online accounts geeft de inlogpagina toegang tot je persoonlijke informatie. Het is belangrijk om de inlogpagina te beschermen omdat hier het risico het grootst is. We beveiligen standaard het inloggen bij Google en al je andere apps en services.
Nee, u kunt YouTube, Google Cast, Voice Search en basis-tv-functies gebruiken zonder een Google-account. Om diensten van Google te gebruiken zoals Google Movies, Google Music, Google Games en om nieuwe toepassingen te installeren vanuit Google Play, hebt u een Google-account nodig.
Wanneer je niet inlogt met een Google-account op een Android-apparaat, dan kun je nog steeds apps downloaden en updaten. Meestal download je je apps uit Google Play (daar later meer over), maar daarnaast bestaat nog een aantal downloadwinkels. Denk dan aan de Galaxy Store op Samsung-toestellen en de Amazon Appstore.
Hackers kunnen je e-mailgegevens hebben verkregen via een datalek. Als je voor meerdere accounts hetzelfde wachtwoord gebruikt, kan een hacker met één gecompromitteerd account toegang krijgen tot al die accounts.
Meld het bij de meldpunten die online te vinden zijn: Discriminatie: mindnederland.nl. Fraude: fraudehelpdesk.nl. Spam: spamklacht.nl (OPTA)
Hoe weet ik of ik gehackt ben? Controleer op https://haveibeenpwned.com/ of je e-mailadres of eventuele andere gegevens zijn buitgemaakt door hackers na een datalek. Check je recente bestanden.
Iedereen die jouw internetverkeer kan zien - een school, werkgever, internetprovider, overheidsinstanties of mensen die meekijken op een openbare draadloze verbinding - kan je surfactiviteiten zien.
WiFi routers hebben meestal niet de mogelijkheid om precies te zien wat iemand op het internet doet. Daarnaast is dit zelfs als je toegang hebt tot het "ruwe verkeer" vaak niet mogelijk. Dit heeft te maken met de technologie, waarbij het verkeer vaak versleuteld is.
Je internetprovider, of ISP, is jouw poort tot het internet. Alles wat jij online doet, gaat via je provider. Dit betekent dat zij automatisch een hoop informatie over jou krijgen. Zolang jouw internetverkeer niet voldoende versleuteld is, kan jouw internetprovider het zien.
Google-accounts (persoonlijk):
Kunnen worden gemaakt met elk e-mailadres, zoals dat van uw organisatie, en met elk webmailadres (voorbeeld: @yahoo.com, @hotmail.com, enzovoort). Als u zich aanmeldt voor Gmail, wordt er automatisch een Google-account gemaakt met het e-mailadres @gmail.com.
Back-ups van WhatsApp zijn gekoppeld aan het telefoonnummer en de Google-account waarmee ze gemaakt zijn. Back-ups van WhatsApp die na vijf maanden niet zijn bijgewerkt, kunnen automatisch worden verwijderd door Google.
Je hebt twee opties om meerdere account/ smartphones te koppelen. Je kan iemand aan je woning of kantoor toevoegen diegene heeft dan de meeste rechten, machtigingen en toegang tot alle apparaten in de app. Jij blijft wel altijd hoofdbeheerder van je eigen woning en de apparaten die erin zijn gekoppeld.
Gmail gebruikt toonaangevende versleuteling voor alle berichten die je krijgt en stuurt. Je Gmail-content wordt nooit gebruikt voor advertentiepersonalisatie. Gmail zorgt ervoor dat 99,9% van de spamberichten, malware en gevaarlijke links nooit je inbox bereiken.
Doe aangifte bij politie
Bij het vermoeden van een strafbaar feit kunt u als slachtoffer aangifte doen bij de politie. Ook als getuige kunt u aangifte doen. Zonder aangifte kan de politie geen opsporingsonderzoek instellen naar identiteitsfraude.
E-mail spoofing is een vorm van (online) oplichting waarbij een cybercrimineel zich voordoet als iemand anders, in dit geval door het vervalsen van de afzender van een e-mail. Op deze manier lijkt het of de e-mail afkomstig is van een bekende en betrouwbare afzender.
Als iemand je account hackt, breekt diegene online in in jouw privé-omgeving. Dit kan je e-mail-account zijn, of sociale-media-account of online opslagplek, zoals Dropbox. Ook je computer, tablet en smartphone kan gehackt worden.
Hacken betekent digitaal inbreken. Dat kan zijn op computers, maar ook websites of (mail)accounts. Hackers kunnen deze dan voor eigen doeleinden te gebruiken. Wanneer uw computer, mailaccount of ander account is gehackt, kan dat nare gevolgen hebben. Oplichters kunnen uit uw naam anderen mailen met een verzoek om geld.
Een account geeft je vaak ook toegang tot andere en veiligere betaalmogelijkheden, zoals creditcards en PayPal. Je voorkeuren zullen worden opgeslagen bij websites waar je een account hebt, denk aan favoriete onderwerpen op websites zoals Quora of Reddit, YouTube en Google.
Je account toevoegen of verwijderen
Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.Tik rechtsboven op je profielfoto.Tik op Nog een account toevoegen.Kies het type account dat je wilt toevoegen.