Picanha is een prachtig stuk vlees dat qua malsheid ligt tussen rosbief en de dikke lende. Wellicht ken je het beter als staartstuk. Picanha wordt gekenmerkt door zijn driehoekige vorm en dikke vetlaag. Laat je hierdoor niet afschrikken, dit vet zorgt er juist voor dat het vlees heerlijk mals is.
Bij een BBQ speelt vlees een grotere rol en wordt 400 gram vlees per persoon gegeten. Dit zijn ongeveer 3 stukken vlees per persoon. Wil je zeker weten dat je genoeg hebt, koop dan wat extra vlees dat niet alleen bereid kan worden op een BBQ. Laat het extra vlees in de koelkast liggen.
De Picanha heet in Nederland staartstuk en is een driehoekig stuk vlees van 1.300 tot ongeveer 1.500 gram met een duidelijke roomwitte vetlaag erboven op. Het vlees komt van de achterkant van de rug boven de staart.
Een Bavette is minder mals dan een Picanha. Een bavette heeft een intense biefstuksmaak, maar kan soms moeilijk te kauwen zijn door zijn dikte en de nerf waartegen hij gesneden is.
Picanha rund | €26.74 - www.DeVleesboerderij.nl.
Barbecue pakket compleet Royal – 20 personen – voor € 8,80 per persoon.
Barbecue pakket compleet Populair – 40 personen – voor € 7,20 per persoon.
Een lekker bijgerecht of hapje maakt de BBQ helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan stokbrood met wat kruidenboter, tapenade, aioli of een lekkere spread. Verder is een salade ook altijd een goed idee. Een heerlijke pasta salade, couscoussalade of een frisse aardappelsalade bijvoorbeeld.
Vlees dat je rood kunt eten (zoals ribeye, entrecote, bavette, biefstuk) Vlees dat je rood kunt eten zit op en rond spieren die weinig inspanning hebben geleverd. Hierdoor is het lekker zacht.
Ook biefstuk, dat iets minder mals is dan een kogelbiefstuk, is erg lekker mits je hem goed klaarmaakt. Het staartstuk, dat vooral populair is in Brazilië, is een sappig stuk vlees, met een mooi stukje vet. Lekker om mee te barbecueën. Daarnaast is er nog de staart, waarvan je een heerlijke bouillon kunt trekken.
De Tomahawk steak is het geportioneerde deel van de laatste zes ribben van het rib rack. Het rib rack bevindt zich aan de voorzijde van de rug. De voorzijde van het rund is minder gespierd, waardoor het vlees fijn is van draad en het een zachte structuur heeft.
Deze vleessoorten zijn ideaal voor een winterbarbecue: Hamburgers. Grillworst. Saté
1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
Een gemiddeld persoon eet tijdens een BBQ ongeveer 550 gram. Dat klinkt veel, maar dit is inclusief stokbrood, salades en sauzen. Dit betekent dan ook dat je vaak genoeg hebt aan 400 gram vlees per persoon. Afhankelijk van het soort vlees (of vis / vega) wat je inkoopt komt dit neer op 3 tot 4 stuks per persoon.
Neem een minder aantal en kies voor meer soorten. Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon. Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden.
Wanneer u thuis uw barbecue organiseert houdt dan extra rekening met parkeergelegenheid. Leg voor degene die gaan barbecueën kleding (schort) klaar waar eventueel vet of marinade op mag komen. Kies vooraf of u met kolen of gas gaat barbecueën. Denk eraan dat de kolen BBQ 1 uur van tevoren moet worden aangestoken.
Barbecue pakket compleet Royal – 12 personen – voor € 9,75 per persoon.
Daarnaast wordt er tijdens de barbecue natuurlijk ook gegeten van bijgerechten zoals stokbrood, fruit en salades. Als je rekening houdt met 150 gram salade, een kwart stokbrood en 75 gram fruit per persoon, zit je altijd goed! Qua drinken kun je rekening houden met ongeveer 3 glazen drank per persoon, per uur.
Doordat wij onze runderen graan voeren is het vlees mooi gemarmerd en tijdens de bereiding zal het vet in het vlees smelten. In combinatie met de aanwezige vetkap zal dit zorgen voor een ongeëvenaarde smaakbeleving. Picanha is het staartstuk van een rund.
Dit bijzondere stuk vlees is afkomstig uit het bovenste stuk van de staart van het rund. Hierdoor ook wel het staartstuk genoemd. De picanha kenmerkt zich door een mooie grote vetkap en rijke marmering, waar het vlees zijn overheerlijke en rijke smaak aan te danken heeft.