Ga een leuk spel doen. Bijvoorbeeld airsoften, paintballen, taggen, GPS tocht, voetballen, noem het maar op! Er zijn zoveel leuke dingen die je buiten kan doen, en wat ook nog is sportief is! Wil je buiten iets origineels doen?
Den Ouden: “Het concept van MUST steunt op drie pijlers: mens, locatie en beleving. Normaal gesproken boekt een organisatie een dj, vocalist of instrumentalist, waarna het feest wordt opgehangen aan diens aanwezigheid, zowel in de promotie als tijdens de avond zelf.
100 gasten is een mooi uitgangspunt om een globaal idee van kosten te krijgen. Als de gastenlijst vervolgens groeit, dan kun je eenvoudig je begroting daarop aanpassen. Gemiddeld genomen kosten recepties voor 100 personen ongeveer € 5.000 tot € 10.000.
Waarom een themafeest? Met een themafeest idee kan je een uniek feest geven vergeleken met die van anderen! Bij een themafeest komen mensen namelijk verkleed, de feestlocatie voorzien van speciale decoratie en andere hapjes en drankjes dan normaal! Ook kan een themafeest op een speciale locatie worden gegeven.
Het makkelijkste zou zijn om voor het "ik voel mij niet zo goed"- excuus te opteren en dat is ook oké, zolang je er niet over aan het liegen bent. Dat mag trouwens ook gewoon zijn dat je het niet ziet zitten om buiten te komen, omdat je wat tijd voor jezelf nodig hebt of moe bent.
Je hebt bijvoorbeeld geen problemen met praten met andere mensen op school. Maar je klapt dicht wanneer je op feesten praat. ... Gebruik zelfverzekerde lichaamstaal.
Geen zin of tijd om zelf iets te bereiden? Snacks uit de oven of de frituur vallen goed in de smaak: denk aan bitterballen, kaasstengels of minipizza's. Ook stokbrood met dips kun je altijd op tafel zetten. Als je voor voldoende afwisseling zorgt, is er voor iedereen iets lekkers om te pakken.
Een lekker hapje bij het aperitief lust iedereen. Maar het is ook niet de bedoeling dat de gasten geen pap meer kunnen zeggen voor ze aan tafel gaan. Overdrijf dus niet met de hapjes. 5 à 6 stuks per persoon – en daar rekenen we ook chips en blokjes kaas bij – is ruim voldoende.
1 Drinks. Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per deelnemer voor een receptie of drankfeest. Daarna is dat gemiddeld twee drankjes per persoon. Voor een ontvangst met koffie en thee of een koffiepauze neem je als richtlijn anderhalf kopje per persoon.
Binnenlands gedestilleerd (bier, wijn, fris, jenever,Vieux) kun je gemiddeld rekenen met € 4,- tot € 7,50 per persoon per uur. Buitenlands gedestilleerd (whiskey, gin, Bacardi (rum), etc) kun je gemiddeld rekenenen met € 6,50 tot € 15,- per persoon per uur.