Dit zijn de regels over vliegen met baby's bij de KLM: Baby's tot 1 jaar oud vliegen mee op schoot van de ouder. Eén volwassene mag maximaal met twee baby's vliegen. In het geval van vliegen met twee baby's, mag er slechts één op schoot plaatsnemen en dien je voor de andere baby een apart stoel te boeken.
Als u bij KLM reist met een baby (jonger dan 2 jaar), dan mag u 12 kg handbagage meenemen. Bewaart u liever alles op een plek? Ruimbagage die zowel uw spullen als dat van uw baby bevat, dient u in te checken bij onze check-in balie volgens uw ticketvoorwaarden.
Wanneer je met een baby vliegt met KLM mag je gratis een kinderwagen/buggy mee nemen en een autostoeltje. Je baby heeft recht om maximaal 10 kilo ruimbagage (naast de buggy en het autostoeltje) en op max 1 stuk handbagage tot 12 kilo.
Officieel mag je al 7 dagen na de geboorte vliegen met je baby, mits je een normale bevalling zonder complicaties hebt gehad. Het wordt echter aangeraden om op z'n vroegst te gaan vliegen met je baby als hij 6 weken of ouder is.
Voor KLM geldt het volgende: voor elk kind mag je zonder extra kosten een buggy, kinderwagen of rugdrager meenemen. Een opvouwbare kinderwagen van maximaal 15 x 30 x 100 cm mag als handbagage mee de cabine in.
Op lange vluchten van grote luchtvaartmaatschappijen kun je vaak gebruikmaken van een bassinet (Engels voor wieg). Dat is een klein bedje voor je baby dat uit de muur voor je eigen zitplaats klapt. Daarin kan je baby tijdens de vlucht heerlijk slapen. Bovendien is het erg handig bij het verschonen.
Verschoon luiers op de babytafel op het toilet, niet in de cabine tussen de andere passagiers! Als je wilt kolven of borstvoeding wilt geven, doe dat dan discreet om eventuele negatieve reacties van andere passagiers te voorkomen.
Vliegen met een baby is vaak (bijna) gratis. Zodra je kind een eigen stoel heeft (verplicht vanaf 2 jaar of optioneel tot die tijd) is de pret voorbij. Sommige maatschappijen geven kinderkorting voor kinderen tussen van 2-11 jaar.
Handbagage: stuk handbagage van maximaal 10 kilo Let op: alleen als je baby een eigen geboekte stoel heeft. Buggy en Kinderwagen: een buggy (max. 10 kilo) tot de gate. Kinderwagen word bij de check-in balie ingenomen.
Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je gratis een buggy of kinderwagen mee in het vliegtuig nemen maar niet bij allemaal. Het maakt ook nog uit of je met een baby vliegt of met een peuter die al een betaalde stoel heeft. Soms moet je kiezen of een buggy of een Maxi Cosi.
Van de groep 0+stoelen zijn alleen de Maxi-Cosi Pebble, Pebble Plus en City SPS wettelijk goedgekeurd om mee te nemen in het vliegtuig. Op de sticker aan de achterkant staat dan een TÜV of FAA logo en de tekst 'Airtravel certified', 'Aircraft approved' of 'For use in Aircraft'.
Zowel potjesvoeding als flesjes melk met een inhoud van meer dan 100 milliliter zijn toegelaten in de handbagage. De voorwaarde is wel dat je je baby zelf ook bij hebt op het vliegtuig – nogal logisch, lijkt ons.
Water meenemen voor flesjes
Voor koud water kun je een leeg waterflesje meenemen en deze ná de bagagecontrole vullen bij de toiletten op het vliegveld. In het vliegtuig kun je vaak wel warm water krijgen om de flesvoeding te aan maken, maar geef dit wel op tijd aan bij het cabinepersoneel.
Kindermaaltijd. Voor kinderen van 2 jaar en ouder is het avondeten een ware traktatie! Reserveer minimaal 24 uur voor vertrek een maaltijdbox om er zeker van te zijn dat ze een heerlijke maaltijd krijgen. De menukaart verschilt per vlucht maar bevat vaak een mini-hamburger en patat.
Daar zijn natuurlijk regels aan verbonden, zeker als het om vloeistoffen gaat. Reis je met een baby (tot 1,5 jaar) dan mag babyvoeding zonder probleem mee in je handbagage en geldt niet de beperking van 100 milliliter vloeistof. Zorg er wel voor dat je vloeibare of kant-en-klare babyvoeding meeneemt.
Over het algemeen mag u tien kilo bagage meenemen voor een baby tot twee jaar (zonder stoel). Baby's tot twee jaar hebben geen recht op een eigen stoel. Daarnaast mag er maximaal 1 buggy, kinderwagen of maxicosi per kind gratis worden meegenomen.
“Eén van de belangrijkste redenen waarom baby's in vliegtuigen huilen, is omdat ze niet goed zijn in drukvereffening in het middenoor, omdat de buis van Eustachius nog niet zo goed functioneert als bij volwassenen”, aldus Baer. De KNO-arts voegt daaraan toe dat het dalen problematischer is dan het opstijgen.
Hoeveel babyvoeding mag ik meenemen? Je mag zoveel vloeibare (potjes) of kant-en-klare babyvoeding (b.v. nutrilon) meenemen aan boord als je baby tijdens de vlucht dit nodig heeft. Je mag maximaal 100 ml gekookt water om te mengen met de babyvoeding meenemen in je handbagage.
Neem je bijvoorbeeld een bus melkpoeder mee vanuit Nederland, dan zou ik deze dichte verpakking in je handbagage doen en verdeeltorentjes vullen met melkpoeder dat je tijdens de vlucht gaat gebruiken. ➌ Door de droge lucht merk ik dat Manuel altijd iets meer dorst heeft.
Vloeistoffen en gels in handbagage
Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.
Tijdens de veiligheidscontroles moeten deze afzonderlijk worden aangeboden. Wij raden u aan om voedsel voor kinderen gewoon mee te nemen op reis. In de meeste vliegtuigen is er de mogelijkheid om voedsel in een magnetron te verwarmen.
Je mag de maxicosi alleen meenemen als handbagage als je daadwerkelijk een stoel voor je kindje hebt in het vliegtuig. Als zij bij jou op schoot zit, dan mag dat niet en moet ie worden ingecheckt.