Meestal wordt de standaard Mocha gemaakt met melkchocoladesiroop, en een witte/donkere Mocha verwijst naar twee andere soorten chocoladesiroop: witte chocoladesiroop en pure chocoladesiroop.
Voor degenen die niet weten wat een White Caffe Mocha is, het is een van de warme koffies van de Starbucks. Naast sterke koffie zit er ook warme melk en witte chocolade in, bovenop zit een toef slagroom. Het is een erg zoete koffie, maar wel erg lekker.
Een café mocca is een heerlijk zoete koffievariatie. Deze variatie wordt gemaakt van cacao, koffie en melk. Door de melk en cacao heeft deze variatie een heerlijk romige zoete smaak en milde afdronk.
Mokka heeft een hele bittere, maar toch zoete koffiesmaak. En daar verklappen we meteen wat het in feite is: een koffiesoort, afkomstig uit Jemen. Grappig is dat daar dus écht een stadje is dat Mokka heet. En dat is meteen de geboorteplaats van deze koffie.
De flat white heeft namelijk net als de latte een melklaag op de koffie. Wat maakt een flat white dan zo speciaal? De kleine, sterke espresso en de textuur van de melk: een zijdezachte schuimlaag bovenop de koffie. Een heerlijke koffie met gestoomde melk, zonder bubbeltjes.
Mokka is een koffiesoort, dat kan dus puur zijn (mokka koffie) maar ook een mengsel (slagroom met mokka smaak). Hij zal het dus wel kunnen eten/drinken.
Het verschil zit vooral in de melk. Een flat white wordt doorgaans met minder melkschuim gezet. Bij een cappuccino wordt er meer melkschuim gebruikt en ligt deze normaal gezien mooi op de crema van je espresso, maar tegenwoordig wordt ook bij een cappuccino latte art gemaakt met het melkschuim.
WAT IS EEN FLAT WHITE? In de meeste cafés en koffiebars is een flat white niets anders dan een kleine latte met iets minder melk. Net zoals bij een caffè latte gebruik je een dubbele espresso. De flat white wordt op twee manieren geserveerd: met vrijwel geen schuim of net met een hele toef schuim.
Wat is het verschil tussen een koffie verkeerd en latte macchiato? “Koffie verkeerd en latte macchiato is toch hetzelfde?” Nee, dat is niet waar! Het verschil is dat je bij een latte macchiato espresso over de melk schenkt. Bij een koffie verkeerd is het precies andersom en gebruik je zwarte koffie.
Koffieliefhebbers beginnen op zoek te gaan naar authentieke koffiebonen. En de Lavazza Super Crema Medium Roast is de beste om te proberen. Het wijst in de richting van een originele en persoonlijke koffiebeleving. Voor Moka-pot, waarmee u de beste smaak en aroma van koffie kunt extraheren.
Hoeveelheid koffie en melk voor 1 glas caffè latte: 16 tot 21 gram vers gemalen koffie voor een dubbele shot espresso. Je hebt maar een enkel shot nodig, maar een dubbele is makkelijker om te zetten. 200 ml melk (volle of halfvolle)
De flat white bestaat uit een deel sterke espresso, een deel gestoomde melk en een laagje melkschuim. Zorg ervoor dat de flat white 2,5 keer zoveel melk bevat als espresso. Je hebt zo'n 50 ml espresso nodig en ongeveer 130 ml melk.
Dit terwijl de doorlooptijd en de hoeveelheid gemalen koffie hetzelfde blijft. Hierdoor komen er meer oliën en aroma's vrij bij een ristretto. Dit maakt de koffie zeer geconcentreerd. Daarom heeft een ristretto een vollere en sterkere smaak dan een espresso.
Als je een sterkere koffiesmaak wilt, vraag je barista om een caffè macchiato. Maar als je een beetje koffie in de melk wilt, vraag dan om een cappuccino of een schuimige latte macchiato. Wil je iets dat er een beetje tussenin zit?
Een latte macchiato en cappuccino bevatten ongeveer evenveel koffie, dus daar komt het verschil in calorieën niet vandaan. Überhaupt is zwarte koffie geen boosdoener tijdens je dieet: het bevat nagenoeg geen calorieën. Waar de calorieën wel vandaan komen, is de melk.
Mokka wordt gemaakt van suiker en koffie. Hierbij wordt de suiker gekaramelliseerd en gemengd met de koffie. De smaak en kleur die ontstaan zijn afhankelijk van hoe donker de suiker wordt gekaramelliseerd, de soort koffie die wordt toegevoegd en de verhoudingen tussen de gekaramelliseerde suiker en de koffie.
Mokka (Arabisch: المخا, Al-Mokha of Al-Mukha) is een type eerste kwaliteit koffieboon vernoemd naar de Jemenitische stad Mokka. Jemen was de belangrijkste producent van koffie die via de havenstad Mokka verhandeld werd.
Mokka boontjes van pure chocolade
Onze mokka boontjes, ookwel koffieboontjes genoemd, zijn kleine chocolaatjes in de vorm van een koffieboon. De chocolade is op smaak gebracht met mokka en heeft een heerlijke lichtzoete koffiesmaak. Deze pure mokka boontjes zijn lekker om uit het vuistje te eten en voor bij de koffie.
Het fundamentele verschil met de Caffè latte is dat er bij de Latte macchiato een shot Espresso wordt toegevoegd aan de melk, daar waar bij de latte melk aan de koffie wordt toegevoegd; de nadruk ligt op de melk. De Latte macchiato veronderstelt ook de aanwezigheid van melkschuim, eerder dan gewoon warme melk.
Bij een cortado wordt de espresso 'gesneden' door warme melk. Er gaat net zoveel als of soms net iets meer melk dan espresso in deze koffie. Deze melk heeft geen schuim; in tegenstelling tot een macchiato, waarbij schuim ondenkbaar is.
Americano. Een americano is een espresso met een klein beetje heet water. Door het water wordt hij zacht van smaak en is hij net iets minder sterk dan een espresso.
Daarnaast gebruikt je voor een latte macchiato meer melk dan voor een cappuccino. Vanwege de heerlijk dikke schuimlaag wordt een latte macchiato geserveerd in een doorzichtig glas: zo is de dikte van de schuimlaag extra goed zichtbaar.
Hmm, wat vinden we dit lekker na het eten: een chocolade koffie, ook wel bambino genoemd. Een espresso met chocolademelk en, als je wilt, een grote toef slagroom. Zo simpel!