Zo hebben we klassiek Amerikaans snoepgoed zoals Twizzlers, Airheads en noem maar op. Daal af in onze mijn en ontdek zelf welk snoep uit Amerika u bij ons kunt vinden!
Met stipt op nummer één: de Nerds Gummy Clusters.
Van alle soorten snoep is drop in Nederland absoluut het populairst. Drop wordt van alle snoepsoorten in Nederland dus het meest gegeten. Zelfs meer dan twintig procent van alle verkochte snoep is drop. In totaal gaat er voor miljoenen euro's van over de toonbank.
Kijk dan eens naar de producten van het buitenlandse Amerikaanse eten van CandyOnline. Hier heb je ruime keuze uit Amerikaans eten met onder andere snoep, snacks, chocolade en bakproducten.
Eggnog is een winterse drank die veel in de Verenigde Staten en Canada wordt gedronken tijdens de feestdagen. Vanaf Thanksgiving tot Nieuwjaarsdag is eggnog hét drankje dat op geen feestje mag ontbreken.
Het traditionele Amerikaanse ontbijt bestaat uit cornflakes, wafels of donuts, gebakken eieren, spek en pannenkoeken. De Amerikaanse lunch is een stuk uitgebreider dan de Nederlandse: men gaat er echt voor zitten en van een simpel broodje kaas of ham is geen sprake.
De chocoladetruffel, in de vorm van een diamant, kan niet vergeleken worden met een 'gewone' praline. De bonbon is gemaakt met exclusieve ingrediënten als saffraan, witte truffel, vanille uit Madagaskar, zwarte chocolade van Valrhona, goudvlokken en een mysterieus geheim ingrediënt. Voor de lieve prijs van 7.728 euro.
Een kok in Portugal heeft het duurste chocolaatje ooit gemaakt. Het kost maar liefst 8000 euro. De bonbon is gemaakt van dure ingrediënten. Zo is hij helemaal bedekt met een laagje goud.
Chocolade. Chocolade is het snoep dat het meeste gegeten wordt in de wereld. In Nederland eten we ongeveer vijf kilo chocolade per persoon per jaar. En er zijn nog landen waar dit getal hoger is.
Wist je dat het grootste snoep ter wereld gemaakt is in. Nederland? Het was een stuk marsepein met chocolade. en woog maar liefst 2039 kg!
Gezond snoepen doe je bijvoorbeeld met fruit. Verschillende soorten fruit hebben ook nog eens veel weg van snoep, zoals kersen, sinaasappelpartjes, meloenblokjes, frambozen, druiven, aardbeien, mangostukjes en bramen. Veel klassiek snoep wordt namelijk op smaak gebracht met fruitextracten en vruchtenconcentraten.
Drop is het populairste snoepgoed in Nederland. Er is een speciale organisatie die bijhoudt welk snoep het meest verkocht wordt. Kauwgom, winegums, fruitgums, gomballen en andere snoepjes met 'gom' zijn bijna net zo populair.
In 1731 ontwikkelde het Italiaanse bedrijf Amarelli een methode om het sap uit de zoethoutwortel te winnen. Een kleine 30 jaar later vermengde de Britse scheikundige George Dunhill suiker met drop en verkocht het voor de eerste keer als snoepgoed.
Eerste echte snoep
Pas vanaf de zestiende eeuw werd er in Europa ook echt een soort snoep van suiker gemaakt. Dit snoep was vooral voor de rijken en heette 'suikerwerk'. Later werd er suiker uit bieten gehaald, maar dit was vrij duur. Suiker werd goedkoper toen de speciale suikerbiet ontstond.
Zoethout, toverballen, zwart wit poeder en schuimblokken zijn snoepsoorten uit de jaren 80. Hakhoning, zuurstokjes, zeeuwse babbelaars, haagse hopjes, framboosjes en trekdrop zijn heerlijke snoepsoorten uit de jaren 70.
Bekende en unieke merken
Typisch Duits snoep kennen we van twee ontzettend populaire merken: Haribo en Milka.
Honing en rietsuiker werden dus al gebruikt om dingen zoet te maken, maar op het eerste snoep moeten we nog even wachten, dat kwam pas in de 16e eeuw!! Het idee om van rietsuiker allerlei soorten snoep te maken,ontstond rond 1510 in de Zuidelijke Nederlanden.
Toxic waste Candy is volgens kenners de zuurste snoepjes die er bestaan.
Candylicious - Dubai
Een winkel waar je voortdurend je ogen uitkijkt, dat is Candylicious in Dubai. Met een oppervlakte van 1.000 vierkante meter is het bovendien de grootste snoepwinkel ter wereld volgens het Guinness Book of World Records.
Beschouwd als een nationaal gerecht in de VS, mag de burger onder geen enkele omstandigheid ontbreken!
Een gemiddelde werkweek in Amerika bestaat uit 40 uur. Een werkdag start meestal om 9.00 uur en eindigt om 18.00, met een uur pauze in de middag.