Go-Tan soe-oen, ook wel vermicelli genoemd, is gemaakt van mungbonen (basis van taugé). Soe-oen wordt in gerechten (soto) gebruikt en in snacks zoals pasteitjes.
Geschikt voor een glutenvrij dieet, maar check altijd de ingrediënten declaratie op het etiket, want niet alle glasnoedels zijn glutenvrij.
Hoe te gebruiken? In de soep: ongeweekt.Anders eerst 5-15 minuten weken in heet of kokend water, uit laten lekken en de glasnoedels zijn klaar voor verder gebruik. Koud in salades, warm in roerbakgerechten, Chinese fondue, gestoomde coquilles of scheermessen.
Glasmie is een halfdoorzichtige, (meestal zeer) dunne noedel gemaakt van zetmeel van bijvoorbeeld de mungboon, zoete aardappel, aardappel, cassave of canna plant. Glasmie wordt nogal eens verward met de uit rijstbloem gemaakte mihoen (ook wel bihoen of rijstvermicelli genoemd).
Over instant noedels kunnen we wel zeggen dat ze NIET gezond zijn. Deze bevatten erg veel ongezond vet zoals palmvet en raapzaadolie én veel te veel zout én meestal ook suiker.
De minste koolhydraten vind je in de biologische en volkoren noodles van Go-Tan en de Conimex Wok noodles, namelijk 64 en 65 gram per 100 gram. De overige varianten hebben een aantal dat ligt tussen 70 en 74 gram koolhydraten (natuurlijk weer per 100 gram product).
Eet je de rijstnoedels koud? Giet er dan als je ze uit het warme water haalt meteen koud water overheen. Zo voorkom je dat ze doorkoken en spoel je het zetmeel van de noedels af. Nog beter is het om er daarna ook nog een beetje sesamolie doorheen te roeren.
Vermicelli (Italiaans voor "kleine wormen") is een type pasta dat in Italië iets dikker maar in Nederland iets dunner is dan spaghetti.
Net zoals mijn moeder altijd doet gebruikte ik spaghetti als vermicelli, maar vervang het gerust door echte vermicelli of misschien wat noedels. Voor wat betreft de kip: je kunt ook kipfilet gebruiken, maar hou er rekening mee dat dit veel minder smaakvol is dan het kippenvlees van de poten.
Go-Tan Mungo vermicelli soe-oen bestellen | Albert Heijn.
Een ketogeen dieet is vrijwel altijd glutenvrij.
Dit heeft te maken met het feit dat producten die laag in koolhydraten zijn en hoog in vet, veelal geen gluten bevatten. Denk maar eens aan tarweproducten. Deze bevatten een hoog gehalte aan koolhydraten en deze zijn nu juist niet toegestaan bij een ketogeen dieet.
Is wijn glutenvrij? Over wijn kunnen we duidelijk zijn: wijn is glutenvrij.Zowel rosé, witte wijn als rode wijn.
In tegenstelling tot de drie andere basisnoodles uit Japan (udon, somen en soba) is ramen niet zozeer de naam van de noodle, maar eerder van het gerecht waar ze in gebruikt worden, namelijk Japanse noodle soep (ramen). Ooit geïntroduceerd door de Chinezen is het eigenlijk gewoon Chinese mie.
Eiernoedels of Chinese mie
De dunne variant is ideaal voor chow mein, een populair Chinees gerecht met geroerbakte noedels, maar eiernoedels zijn ook lekker in salades, soepen of wokgerechten. Verwerk je ze in soep? Voeg ze dan meteen toe. Anders kook je ze best even voor.
De dikke Spaghetti, Spaghettoni genoemd, is een dikkere variant van een grote klassieker. Spaghettoni is lang en rond en de naam betekent “stukjes touw” in het Italiaans.
Het woord 'spaghetti' is meervoud, voor al die lekkere sliertjes pasta samen. En hoe noem je dan één sliert? 'Spaghetto'.
Als het op pasta aankomt, geloven we Italianen blindelings. Hoewel de schappen in de supermarkt vol liggen met verschillende merken pasta is er volgens de meeste Italianen maar één merk die ze kopen als ze gedroogde pasta nodig hebben. En dat is De Cecco.
Instant-noedels zijn absoluut niet het ergste wat je in je mond kunt stoppen. Maar als je het iedere dag eet, is de kans groot dat je aankomt, je de volgende ochtend uitgedroogd en lethargisch voelt, en misschien zelfs problemen krijgt met je humeur of concentratievermogen.
Daarnaast waarschuwt de site voor de voedingswaarde van deze noedels: één portie zou al 40 procent van de 'aanbevolen dagwaarde vet' bevatten.Daarnaast zit er maar liefst 2 gram zout in. Volgens vrouwendingen.com loop je al een risico als je de noedels één keer per maand eet.
Het is een Chinese noedel die is gemaakt van rijstmeel. In Nederland is dit een van de bekendste soorten en je vindt ze dan ook in iedere supermarkt. Ze worden vaak gedroogd verkocht. In tegenstelling tot andere noedels, zitten er in mihoen geen vezels.
'Het proces dat pasta doorloopt is niet anders dan dat van bijvoorbeeld brood. Bovendien kan pasta zelfs gezonder zijn,' zegt Rizzo. 'Brood bevat namelijk vaak toegevoegde suikers en vulstoffen. Pasta bestaat enkel uit tarwe en water én is verrijkt met B-vitamines.
Als je zelf noodle soep zou maken, zou het al iets gezonder zijn, maar ik raad je toch aan om het niet te vaak te eten. Beperk het tot 1-2 keer in de week, maak het dan het liefste zelf, met losse noodles, bouillonblokje en stukjes verse groente en eventueel vlees of vis er in.
Omdat een portie konjac noodles vrijwel geen calorieën bevat, kunnen ze uitstekend worden gebruikt om je calorie inname te verlagen en buikvet te verbranden. Rijstnoedels bevatten bijvoorbeeld 360 calorieën per 100 gram, terwijl een portie konjac noodles van 100 gram slechts 15 calorieën bevat.