Google Authenticator is codegenerator ten behoeve van tweefactor- authenticatie: het is een (gratis) app die u op een smartphone of een tablet (maar niet op een PC) kunt installeren en die op basis van een ingevoerde sleutel een code produceert.
Mocht de verificatiecode uit de Google Authenticator app onverhoopt nog steeds niet geaccepteerd worden, dan kan je altijd de juiste code via SMS opvragen. Log hiervoor eerst in via de inlogpagina door je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Je wordt nu gevraagd om de verificatiecode in te voeren.
Mijn Google Authenticator-codes werken niet (tweefactorauthenticatie op Android) Dit kan zijn omdat de tijd in uw Google Authenticator-app niet correct is gesynchroniseerd. U kunt er als volgt voor zorgen dat u de juiste tijd heeft: Ga naar het hoofdmenu in de Google Authenticator-app.
Eerst krijg je de vraag of je een iPhone of Android gebruikt. Vervolgens komt er een QR-code in beeld te staan. Open nu de applicatie op je nieuwe smartphone en druk op de knop voor het scannen van een barcode. Eerst moet je nog toegang geven tot de camera van je telefoon, maar daarna kun je de code scannen.
Als je een bericht ziet waarin staat dat je account om beveiligingsredenen is vergrendeld, betekent dit dat we verdachte activiteiten hebben gedetecteerd en dat je account mogelijk is gehackt.
Een driecijferig beveiligingsnummer dat gewoonlijk wordt weergegeven op de achterkant van uw creditcard of betaalpas. Dit nummer, dat soms een kaartbeveiligingscode of kaartverificatiewaarde wordt genoemd, biedt extra beveiliging tegen fraude.
Ga naar Beveiligingsinstellingen enmeld u aan met uw Microsoft-account. Kies onder de sectie Verificatie in twee stappen de optie Verificatie in twee stappen instellen om deze in te schakelen of kies Verificatie in twee stappen uitschakelen om deze uit te schakelen.
Wanneer u een Google-account instelt met een e-mailadres dat niet van Google is, sturen we een verificatiecode naar het e-mailadres dat u heeft gebruikt om het account te maken. Als u uw adres niet verifieert, kunt u geen Google-account maken.
Twee factor authenticatie (2FA) is een veilige(re) manier van inloggen. De identiteit van jou als gebruiker wordt hierbij vastgesteld door middel van twee factoren. Je opent het digitale slot als het ware niet met één sleutel, maar met twee sleutels.
Open de Google Authenticator-app op je Android, tik op `Een streepjescode scannen` en scan de code in. Google Authenticator geeft nu een zescijferige code terug. Voer deze in op je pc en druk op `Opslaan` op het proces te voltooien.
Een authenticator is een app die je koppelt aan je account, zodat je een andere manier hebt om in twee stappen in te loggen. Zodra de app aan je account is gekoppeld, levert deze een wisselende en unieke 6-cijferige code die toegang geeft tot je account, op dezelfde manier als de SMS-codes dat doen.
Op het verificatiecodescherm kun je de code opnieuw aanvragen. Als je geen sms ontvangt, tik je op Sms opnieuw verzenden. Als je een mobiele verbinding hebt en de sms niet ontvangt, kun je vragen om gebeld te worden door op Bel me te tikken.
Waarom moet ik mezelf online identificeren? Door uw identiteit te controleren weten we zeker dat elke klant van ons de persoon is die hij zegt te zijn. Wij als verantwoord kredietverstrekker vinden het belangrijk om over de juiste gegevens te beschikken.
Voortaan kun je al je accounts overzetten door simpelweg met je nieuwe telefoon een qr-code te scannen, die op het scherm van je oude toestel verschijnt. Hieronder lees je hoe het werkt. Dat was het! Nu zijn al je accounts geïmporteerd en kun je Google Authenticator simpel en snel gebruiken voor tweestapsverificatie.
Er zijn versies van de Google Authenticator beschikbaar voor Android, Blackberry en iOS. De Authenticator regelt tweestapsverificatie voor de apps. Wanneer je inlogt moet je naast je wachtwoord ook een zescijferige code invullen die je via de Authenticator krijgt.
Één of meerdere regels zijn overtreden.
Een tijdelijke blokkade betekent dat je binnenkort weer kunt inloggen. Een permanente blokkade betekent dat je niet langer toegang hebt tot je gebruiker.
Wat is de reden van de blokkade
De meest voorkomende reden is dat het wachtwoord van jou e-mail is gehackt. Er wordt dan veel spam verstuurd vanuit jouw e-mailadres door iemand anders.
Als u uw toegangscode niet meer weet wanneer u het opnieuw probeert, gebruikt u een computer om uw iPhone in de herstelmodus te zetten. In de herstelmodus kunt u de iPhone wissen, waarna u deze opnieuw kunt configureren. Nadat u uw iPhone hebt gewist, kunt u uw gegevens en instellingen terugzetten met een reservekopie.
De meestgebruikte apps zijn Authy (Android, Apple), Google Authenticator (Android, Apple) en Microsoft Authenticator (Android, Apple). Ze werken met alle websites en diensten die een tweefactorauthenticatie-app ondersteunen.
Google Authenticator geeft codes voor al uw accounts, waardoor authenticatie in twee stappen op uw telefoon mogelijk is. Google Authenticator is gratis te gebruiken en beschikbaar voor iOS en Android.