Tinder is een geosociale datingapplicatie voor smartphones die gebruikers toelaat andere gebruikers te beoordelen op basis van hun profielgegevens door naar links of naar rechts te "swipen".
“Geen ONS, dat las Maartje in profielen. “Het duurde even voordat ik snapte wat het betekent. Het betekent: geen one nights stands.” Anderen willen maar een ding en zijn daar eerlijk over: ze zoeken friends with benefits. “Het is wat de meesten willen.”
ONS = One night stand
Je komt ONS ook vaak tegen als 'geen ONS', lijkt mij duidelijk dat iemand dan juist geen sexdate wil, maar op zoek is naar iets wat in ieder geval minder vluchtig is. Een andere afkorting, die in Nederland minder vaak wordt gebruikt, is 'DTF'. Dit betekent 'Down to fuck'.
Uit onderzoek blijkt dat 22% van de mensen op Tinder een serieuze relatie heeft.
Op zoek naar een relatie, een stiefvader of gewoon een eenmalige wip. Het leuke is dat ze vaak groot uitpakken in hun bio en de foto's met hun kind. Vaak komt dit gepaard met de 'happy single mom'-tekst of iets wat daar op lijkt. Maar waarom zijn ze dan wel te vinden op Tinder?
Tinder is geen magisch middel om makkelijk de ware te vinden. Echte liefde betekent aandacht en overgave aan elkaar, een band waar vertrouwen voor nodig is. Of dat begint bij een match op Tinder of op een andere manier, het is allebei evengoed mogelijk.
Seksbuddy.nl is de grootste Nederlandse site als het om friends with benefits gaat. Geen serieuze relaties. Geen serieuze dates. De leden op Seksbuddy.nl zijn er duidelijk over: ze zijn voornamelijk op zoek naar Friends with Benefits.
Friends with benefits (fwb) worden ze in het Engels genoemd – vrienden met een beetje meer. Naast plezier en goede gesprekken delen ze af en toe ook het bed met elkaar. Denk aan die vriendin die na een aantal jaar weer single is.
Als jullie afspreken om friends with benefits te worden, zorg dan dat dit ook echt is wat je wilt. Heb je gevoelens voor de ander en zou je het liever in de richting van een serieuze relatie zien gaan, wees daar dan eerlijk over. Dan is deze vorm van relatie niet geschikt voor jou. Echt niet.
Je wilt dat je duidelijk hebt hoe jullie over bepaalde zaken denken. Het beste wat je kan doen is eerst te luisteren naar hem, zodat hij zich begrepen voelt. Vertel hem DAARNA pas hoe jij over bepaalde dingen denkt.
Vrouwen zijn onzeker, en jij kan haar zich goed laten voelen door de juiste dingen te zeggen. Benadruk dus juist wat je leuk aan haar vindt wat niet met haar uiterlijk te maken heeft. Zeg dat je bewondert hoe ambitieus ze is. Dat je het tof vindt hoe zorgzaam ze is bij haar vriendinnen.
Ze passen in elkaars leven
"Een goed teken om te zien of iemand bij je past is als je je de ander ook voor kan stellen in andere delen van je leven, en niet alleen in de microkosmos van de relatie. Stel jezelf de vraag: gaat hij/zij het kunnen vinden met andere mensen in mijn leven?
Hi, ik ben (naam), leuk je te “ontmoeten” Nogmaals, Tinder is een app om nieuwe mensen te leren kennen. Niets meer of minder. Jezelf gewoon voorstellen – zoals je normaal gesproken ook zou doen – is dus een prima manier om een gesprekje te beginnen.
Stuur haar de beste Tinder openingszin die je kan verzinnen of vinden. Bedenk hoe ze die waarschijnlijk zal antwoorden. Stuur haar een speels of plagerig berichtje terug. Stuur haar direct een tweede berichtje als ze niet makkelijk kan reageren op je eerste bericht.
Is dat het geval, dan krijg je een echtheidscertificaat in de vorm van een blauw vinkje. Dat vinkje is zichtbaar voor andere gebruikers en laat zien dat je echt bent wie je zegt te zijn. Of het op termijn mogelijk wordt om iedereen van een blauw vinkje te voorzien, blijft voorlopig onduidelijk.
Wanneer de app merkt dat je enkele weken inactief bent, gaat het algoritme ervan uit dat je niet langer geïnteresseerd bent en wordt je profiel dus niet meer getoond aan andere Tinderaars.
Je kunt een profiel opnieuw zien als deze persoon hun account heeft verwijderd en daarna een nieuw account heeft aangemaakt, of als je hebt geswipet terwijl de netwerkverbinding slecht was.
Uit de bevragingen van Tinder blijkt dat zo'n 95% van de daters het liefst afspreekt binnen twee tot zeven dagen na de (online) ontmoeting.
Zit je op Tinder en wil het maar niet lukken met het vinden van een goede match? Dan is er waarschijnlijk iets mis met je profielfoto, zegt Tinderbaas Sean Rad. Sinds de vier jaar dat de datingapp Tinder bestaat, zijn er 11 miljard matches tussen mensen gemaakt.
De slagingskans van één date is dus ongeveer 5%. Niet zo best dus. Als je op Tinder 100 mensen naar rechts zou swipen, zou je volgens de statistieken met 5 van hen een relatie kunnen krijgen. Ga je met een willekeurige persoon van die 100 op date, is de kans dat het niks wordt 95%.