De 4 meest voorkomende SMS verkorte nummers in België zijn 8810, 8850, 8128 en 8686. Deze worden gebruikt door duizenden bedrijven uit België en buitenland voor notificaties, authenticatie en SMS marketing.
In de sms - die verstuurd wordt via het nummer 8810 - wordt verwezen naar een domiciliëring van Apple Store. De oplichters vragen om op een link te klikken om de domiciliëring te blokkeren. Het bericht wordt verstuurd in naam van de helpdesk van Argenta. “Ga hier niet op in.
Dit nummer zal enkel berichten van openbaar belang versturen zoals bijvoorbeeld een wijziging van de vuilnisophaling. 8686 is een commercieel nummer. Het is dus zeker mogelijk dat andere bedrijven ook gebruik maken van dit nummer.
Het Parket Oost-Vlaanderen is in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen een onderzoek gestart naar frauduleuze SMS berichten die sinds de ochtend van 18 april 2019 in naam van AXA worden verstuurd vanuit het verkort nummer 8128.
Zijn deze berichten betrouwbaar? Ja, in de meeste gevallen komen deze SMS berichten van echte bedrijven. Helaas zijn er ook altijd oplichters of scammers die gebruik zullen maken van deze diensten. Bent u niet zeker, aarzel dan niet het bedrijf waarvan u het bericht heeft gekregen te contacteren.
Het Nationaal Crisiscentrum test op 6 januari 2022 het alarmeringssysteem BE-Alert. Op die dag zal het NCCN een locatiegebaseerde SMS uitsturen naar heel Wallonië. Dit betekent concreet dat iedereen die op het moment van de verzending aanwezig is in Wallonië een SMS zal krijgen van het nummer 1789.
Hoe werkt het? Bel 1919. Je hoort het telefoonnummer (behalve bij een geheim nummer), de datum en het tijdstip van de laatste oproep. Goed om te weten: De taal van de boodschap op 1919 is afhankelijk van de regio waar je woont.
Je kan ook sms-berichten ontvangen, die komen van het nummer 8811. Sms'en doen we om je een code te sturen die je aan de huisarts moet tonen voor een "PCR-test" die COVID-19 opspoort. Wanneer het te druk is, sturen we ook sms'en naar de hoogrisicocontactpersonen van een patiënt. De inhoud van die sms'en leest u hier.
Controleer of je het juiste telefoonnummer hebt ingevoerd, en zorg dat je je landcode gebruikt. Voor Nederland is dit +31, en dan gevolgd door je nummer. Afhankelijk van de provider kan het soms wat langer duren voordat een SMS daadwerkelijk binnenkomt.
Stel dat het telefoonnummer +31 6 1234 5678 is, dan ga je naar https://www.api.whatsapp.com/31612345678. Houd er rekening mee dat dit alleen werkt op een smartphone waarop WhatsApp geïnstalleerd is. Op de smartphone en computer (met WhatsApp toepassing) kun je ook de link http://wa.me/31612345678 gebruiken.
Onbekende nummers weergeven of blokkeren
Als je gebeld wordt door een nummer wat niet anoniem is, maar ook niet in je contactenlijst staat, dan kun je beller-id op Android inschakelen. Deze functie vergelijkt het telefoonnummer met informatie die bij Google bekend is en met nummers in het telefoonboek.
Sms-berichten zijn niet specifiek beveiligd. Ze worden wel verzonden en ontvangen via een afgeschermd netwerk. Het betekent niet dat jan en alleman uw berichtjes kan aftappen, maar wel dat er geen speciale techniek wordt gebruikt om het sms-verkeer te versleutelen. Voor normaal gebruik is sms prima geschikt.
Bijvoorbeeld door omgekeerd te zoeken via telefoonboek.nl. Deze zoekmachine voor telefoonnummers is je beste kans om te achterhalen wie je belt. Heb je resultaat? Dan zie je welk bedrijf of persoon je probeerde te bellen.
Vaak voorkomende klachten coronavirus
hoesten; benauwdheid; verhoging of koorts. plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
Het is namelijk gekend dat PCR testen nog lange tijd na de besmettelijke periode positief kunnen blijven. Wel kan men eventueel een zelftest uitvoeren na dag 7. Indien die positief zou zijn is dit een teken dat men meer dan waarschijnlijk nog besmettelijk is.
Zo kunt u via de website telefoonboek.nl zoeken naar nummers en via de website wieheeftgebeld.nl kunnen mensen elkaar helpen bij het vinden van onbekende bellers. Op deze website zijn ook veel spam-nummers te vinden.
Voor alle Android toestellen heeft Google de vind mijn apparaat app ontwikkeld. Google heeft dit meestal standaard ingeschakeld. De locatie achterhalen? Ga naar android.com/find, log in met je Google-account en traceer de exacte locatie van je telefoon.
Jouw gegevens worden gebruikt om je in een noodsituatie te verwittigen. Zowel jouw inschrijving als de berichten die je zal ontvangen zijn gratis.
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. Een burgemeester, gouverneur of minister activeert BE-Alert, om een bericht uit te sturen via sms, e-mail of gesproken oproep naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft.
Sms-aanvallen en mobiele malwaredreigingen
Sms-aanvallen omvatten het maken en distribueren van malware die gericht is op mobiele apparaten. Deze trojans zijn op hun beurt ontworpen om ongeautoriseerd te bellen of berichten te sturen zonder medeweten of toestemming van de gebruiker.
Hoe herken je valse linkjes? Een phishing-sms herken je aan de valse link in het bericht. Een valse link is een verkeerd webadres. Dit lijkt soms op het echte adres van een bedrijf, maar is net even anders.