Activiteit vindenTik onder Geschiedenisinstellingen op Mijn activiteit. Zo krijg je toegang tot je activiteit: Browse door je activiteit, geordend op datum en tijd. Gebruik de zoekbalk en filters bovenaan om specifieke activiteiten te vinden.
Activiteit vinden
Ga naar je Google-account.Klik in het navigatievenster links op Gegevens en privacy.Klik onder Geschiedenisinstellingen op Mijn activiteit.
Soms heb je misschien niet eens door dat een dienst van Google is, zoals bij YouTube. Google maakt een profiel van al je data. Elke video die je bekijkt, term die je opzoekt en aankoop die je doet, geeft Google meer informatie over jou.
Als Web- en app-activiteit aanstaat, worden je zoekopdrachten en activiteit uit andere Google-services opgeslagen in je Google-account. Zo kunnen we je meer gepersonaliseerde functionaliteit bieden, zoals snellere zoekopdrachten en relevantere aanbevelingen voor apps en content.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Belangrijk: Als je de zoekgeschiedenis verwijdert die is opgeslagen in je Google-account, kun je deze niet meer herstellen. Je kunt een specifieke activiteit verwijderen of de zoekgeschiedenis verwijderen voor een bepaalde dag, een bepaalde periode of altijd. Open de Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
Naast een zeer veilig wachtwoord die voor elke website verschillend is, helpt het ook al om regelmatig je browsergeschiedenis te wissen. Op die manier kunnen de hackers niet zo makkelijk op het spoor komen van je andere vaak gebruikte websites en online accounts.
Je browsergegevens verwijderen
Als je een gegevenstype synchroniseert en dit verwijdert op je Android-apparaat, wordt het overal verwijderd waar het wordt gesynchroniseerd. Het wordt dus ook verwijderd van andere apparaten en uit je Google-account.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Via myactivity.google.com kun je 'Locatiegeschiedenis' inschakelen. Je ziet direct welke apparaten verbonden zijn met je account. Zolang je op een mobiel apparaat bent ingelogd met je Google-account en je Google Maps toestemming geeft om je locatie te volgen, kun je gebruikmaken van de dienst.
WiFi routers hebben meestal niet de mogelijkheid om precies te zien wat iemand op het internet doet. Daarnaast is dit zelfs als je toegang hebt tot het "ruwe verkeer" vaak niet mogelijk. Dit heeft te maken met de technologie, waarbij het verkeer vaak versleuteld is.
Het enige wat je hoeft te doen is naar history.google.com/history gaan en zorgen dat je inlogt. Dan kun je precies vinden welke YouTube-filmpjes je hebt gekeken, wat voor zoektermen je hebt gebruikt en op welke plekken je vaak komt.
Google-gebruikers kunnen zien en beheren welke gegevens het bedrijf bewaart. Ga naar Google - Mijn activiteit. Indien nodig, log in. Google bundelt de opgeslagen informatie in verschillende categorieën: 'Web- en app-activiteit', 'Locatiegeschiedenis' en 'YouTube-geschiedenis'.
Veelgestelde vragen over de zoekgeschiedenis. Hoelang bewaart Google gegevens in de Google Workspace-zoekgeschiedenis? Standaard verwijdert Google deze gegevens na 18 maanden. Maar uw gebruikers kunnen de verwijderperiode wijzigen in 3, 18 of 36 maanden, of instellen dat gegevens nooit worden verwijderd.
Gelukkig behoedt de Prullenbak (of Prullenmand op de Mac) u in de meeste gevallen voor problemen. Verwijderde bestanden belanden namelijk in deze digitale vuilnisemmer. Ze blijven daar staan tot iemand de prullenbak leegmaakt, tenzij u 'automatisch legen' hebt ingeschakeld op uw Windows-pc of Mac.
Log in met je Google account.Klik rechtsboven op je profielfoto.Klik op 'Zoekgeschiedenis'. Bekijk vervolgens je zoekgeschiedenis in chronologische volgorde.
Foto's en video's terugzetten
Als je een item hebt verwijderd en dit wilt terugzetten, check je of het in de prullenbak staat. op je Android-telefoon of -tablet. Houd je vinger op de foto of video die je wilt terugzetten. Tik onderaan op Herstellen.