De laurierolie (olie van de laurierbes) zorgt voor een goede doorbloeding van uw huid, is anti-septisch en geneest kleine wondjes. Wist je dat: wanneer de zeeppasta met water is schoongespoeld en nagenoeg loog vrij is, wordt de pasta over een voorbereide vloer heen gegoten.
Laurier etherische olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; verkoudheid, griep, voorhoofdsholte ontsteking, virusinfecties, futloos haar, vet haar, bronchitis, keelpijn, gebrek aan eetlust, flatulentie, zenuwpijn, verrekkingen, spier- en gewrichtspijn.
Laurierbesolie op de huid zou heilzaam bij gewrichtspijnen als gewrichten ermee wordt gemasseerd. Verder staat Laurierbesolie bekend bij gebruik tegen een droge huid. Daarbij werden er vroeger zweren en gezwellen mee behandeld. Bekend is het gebruik van Laurierbesolie om de doorbloeding van de huid te stimuleren.
Laurier Etherische Olie werkt bevorderlijk voor de bloedsomloop. Het stimuleert de haargroei en helpt haarbreuk te verminderen. Bij gebruik in een massageolie kan het helpen om vermoeide spieren te ontspannen.
Gedroogde laurierbladeren hebben een fijn, warm aroma, en ze zijn een stuk minder bitter dan hun verse tegenhanger. Hun smaak wordt vaak vergeleken met oregano en tijm, en de enigszins medicinale, aromatische smaak werkt bijzonder goed in combinatie met verwarmende specerijen zoals nootmuskaat en chilivlokken.
De ovale groene blaadjes geven gerechten een lekker kruidige smaak, vooral als je ze lang meestooft of kookt. Laurierblaadjes zijn zelf niet eetbaar. Gedroogde blaadjes geven een meer intense smaak dan verse blaadjes. Laurier geeft je gerechten alleen aroma.
Laurier groeit in een mild subtropisch klimaat zonder vorst. Dit klimaat vind je in het Middellandse Zeegebied en daarom is laurier afkomstig uit het oosten van het Middellandse Zeegebied. De specerij groeit oorspronkelijk in landen als Turkije, Georgië en Griekenland.
Gezondheid. Aan laurier worden vele heilzame eigenschappen toegekend. Het zou goed zijn tegen bovenste luchtweginfecties/griep, tandpijn, aften, sinusitis, keelpijn en bronchitis. Ook zou het vochtafdrijvend zijn, de eetlust opwekken en de spijsvertering bevorderen en een natuurlijk antidepressivum zijn.
Het lijkt wel of de laurier gaandeweg het productieproces steeds duurder wordt. Dat zit hem deels in de verpakkingen, maar in Nederland wordt laurier pas echt goudgeld waard. Dat komt doordat Nederlandse importeurs kleine porties laurier voor grote bedragen doorverkopen.
Qua plaagdieren zijn vaak slakken, vlooien, luizen, mijten, taxuskevers en mineervliegen de boosdoener. Laurier ziektes kunnen zijn: bladvlekkenziekte, hagelschot en valse meeldauw.
Antwoord: Er is niets mis mee om de blaadjes van een laurier (Laurus nobilis) uit eigen tuin in het eten te verwerken. Verwar de laurier niet met planten die er alleen maar op lijken of iets van laurier in hun naam hebben. Aan de onmiskenbare geur van een gekneusd blad herken je de echte.
Laurier wordt gerekend tot de “eetbare kruiden”, toch is het blad zelf niet eetbaar, het is veel te taai. Je voegt het toe aan je gerecht en haalt het er voor het opdienen weer uit. Het is niet schadelijk als je het blad per ongeluk fijn mixt met je soep, maar je kunt de harde nerven er dan beter uitzeven.
Om eventuele opkomende keukenpaniek of slecht weer op het moment dat ze laurier nodig heeft voor te zijn, droogt ze in de zomer een fiks aantal laurierbladeren voor haar wintervoorraad. En echt, ook je zelf gedroogde laurier is veel smaakvoller dan de duffe dorre blaadjes uit de supermarkt.
Zoekt u een laurier soort die zo snel mogelijk groeit? Dan is een sub soort van de Prunus Laurocerasus de beste keuze. De Novita laurier is bovendien het minst gevoelig voor vervelende plantenziektes, de Caucasica en Rotundifolia groeien daarentegen wel net iets sneller.
Doe 3 of 4 gedroogde laurierblaadjes in een theeglas (of theefilter) en giet hier kokend water op. Laat het 8-10 minuten trekken en drink het daarna op. Voeg eventueel een klein beetje honing toe als het water al iets is afgekoeld.
De beste etherische oliën om het haar te versterken en de haaruitval te remmen zijn: Atlasceder, St Thomas Bay, Pompelmoes, Gember, Ylang-ylang, Cade. Masseer de olie op de hoofdhuid, enkele druppels volstaan, en beweeg de hoofdhuid goed met uw vingers.
Als je elke dag laurierthee drinkt dan zullen de bloedsuiker-, triglyceriden en cholesterolniveaus dalen. Hierdoor is laurier erg goed voor mensen met diabetes. Tevens zullen hart- en vaatziekten minder voorkomen bij diabetespatiënten.
Kruiden zoals rozemarijn, kattenkruid, brandnetel, klis, paardenstaart en salie kunnen de haargroei stimuleren. Vooral rozemarijn zou uitstekend zijn voor de haargroei omdat het de haarzakjes stimuleert en glans zou geven aan je lokken. Bovendien zijn de polyfenolen van groene thee ook gekoppeld aan haargroei.
1. Antibacteriële eigenschappen: Laurierbladeren remmen de groei af van twee bacteriën namelijk de Staphylococus aureus (die aan de basis ligt van een stafylokokkeninfectie) en de E.Coli.
Aleppo Zeep is een zeer populaire zeep voor zowel lichaam als gezicht en haar. Aleppo zeep is gemaakt op basis van olijfolie, met verschillende hoeveelheden van laurierolie, waardoor de zeep zijn extra verzorgende eigenschappen krijgt. Hoe meer laurier olie zeep bevat, hoe zachter en verzorgender de zeep.
Een andere populaire haag waar beter niet van gegeten kan worden is de laurierhaag. Dat klinkt misschien wat vreemd, omdat we ook laurierbladeren in ons eten gebruiken, maar dat zijn bladeren van de “echte” laurier (Laurus nobilis), terwijl laurierhagen van de laurierkers (Prunus laurocerasus) zijn.
Leg de laurierblaadjes op de laden van uw voedseldroger.Zorg ervoor dat ze elkaar zo min mogelijk overlappen.Zet de voedseldroger op 38 graden en droog de laurier voor 12 tot 23 uur. Laurierblaadjes moeten volledig droog aanvoelen en als u erop duwt moeten ze breken.
Gedroogde laurier is jarenlang houdbaar. Verse laurierblaadjes kun je in een plastic zakje in de koelkast wel tot een week goed houden. Heb je verse blaadjes over, droog ze dan op een bakplaat boven de verwarming. Je kunt ze dan langer bewaren.