Turkse pizza, oftewel Lahmacun, staat bekend om de knapperige bodem met gehakt, ui, tomaat en paprika. Met kant-en-klaar Street Food Pizza's zet je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel.
Beschrijving. Lahmacun heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven.
Turkse pizza is een dunne pizza belegd met een pittige rode saus en lams- of rundergehakt. Hij heeft een dunnere bodem dan de Italiaanse pizza. Ook heeft het alleen een laag saus en wordt de pizza niet afgetopt, en al helemaal niet met kaas.
De Turkse pizza wordt koud bezorgd, opwarmen kan in de voorverwarmde oven op 180 graden 3-4 minuten.
In de magnetron
Leg de turkze pizza (zonder aluminiumfolie) op een bord en dek dit af met een ander omgekeerd bord. Zet de magnetron op vol vermogen en verwarm de turkse pizza voor ongeveer 1 minuut.
Opwarmen. Ik raad sterk aan om deze Turkse pizza's op te warmen in de magnetron of op te rollen in aluminiumfolie en deze rol te verwarmen in een grill/tosti-ijzer. In de oven wordt de pizza namelijk té krokant, waardoor het minder lekker is om te eten.
Halal is namelijk ook gezond, er zit beduidend minder vet en zout in. We gebruiken alleen kip- en rundvlees. Verder doen we de naam van ons concern eer aan. We gebruiken dus alleen maar pure ingrediënten gebruiken we en daar doen we geen concessies in.
Het aantal calorieën in een Turkse pizza is relatief hoog. Het Voedingscentrum heeft bepaald dat er in een stukje pizza van 160 g zo'n 430 kcal zitten.
Lahmacun (spreek uit: 'lach-MAA-dzjoen') staat in ons land bekend onder de naam Turkse pizza. Deze snack is een Midden-Oosterse allemansvriend en bestaat uit een dunne ovale deegbodem belegd met een pittige lams- of rundergehaktmix.
Een dürüm met döner (dürüm döner) is een populair gerecht in Turkije, maar ook in veel Westerse landen. Lahmacun (afgeleid uit het Arabisch: لحم بعجين, lahm bi `adjien; vlees op deeg), ook wel de Turkse pizza genoemd, is een traditioneel oosters gerecht van Arabische origine. Het heeft een typisch pikante smaak.
Volgens onze Turk spreek je lahmacun uit als la-ma-tjoen.
Lahmacun (Turkse pizza)
Je kan namelijk heel makkelijk Turkse pizza vegetarisch maken. En dit recept is zelfs veganistisch. Turkse pizza (lahmacun in het Turks) is een traditioneel oosters gerecht. De zachte deegbodem is van origine belegd met een saus van gehakt, fijngemalen ui, tomaten, pepers en peterselie.
Pizza's staan bekend als echte caloriebommen. Er zijn dan ook zeker pizza's verkrijgbaar die meer calorieën bevatten dan je op een dag nodig hebt. Zolang je niet dagelijks pizza eet is het ook niet heel erg om af en toe eens een calorierijke maaltijd te eten. Toch is het ook mogelijk om de calorieën beperkt te houden.
Er zijn 1030 calorieën in een portie Turkse Pizza met kip.
Hoelang moet een bevroren Turkse pizza in de oven? Ze moeten 3 minuten in de oven. Genoeg tijd om zelf even snel de salade en saus te maken.
De pizza's zijn prima geschikt om in te vriezen. Bij een temperatuur van -18°C zijn de producten ten minste houdbaar tot 6 maanden na productiedatum. Na het ontdooien kunnen de producten maximaal 3 dagen gekoeld worden bewaard, bij een temperatuur van maximaal 7°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
Eenmaal afgekoeld kun je de Turkse pizza's het beste één keer dubbelvouwen en dan bewaren in plastic of aluminiumfolie. Zo houd je ze een dag vers (volgende dag even opwarmen in de magnetron, niet in de oven, dan worden ze hard). Wil je ze langer bewaren, dan kun je ze ook prima invriezen.
Er zitten 1184 kilocalorieën in 1 portie (440 gram) kapsalon. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kapsalon'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.