Wat is koe loe?

Golauyoek, veelal geschreven als ku lo yuk (met varianten als: koe lu/loe/lou/low yok/yoek) is een Chinees gerecht dat bestaat uit gepaneerde en gefrituurde varkensvleesblokjes in zoetzure saus, traditioneel gecombineerd met onder andere ananas, paprika en ui. Het gerecht is populair in de Kantonese keuken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is het verschil tussen koe loe yuk en koe loe kai?

Koe loe yuk bestaat uit malse blokjes varkensvlees in een deegjasje, plus een zoetzure saus met ananas en knapperige paprika. Samen maken ze koe loe yuk een van de meest bekende Chinese gerechten op de wereld. Koe loe kai is de kipversie van koe loe yuk: in plaats van varkensvlees worden blokjes kipfilet gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisbezorgd.nl

Wat is koe loe kai bij de Chinees?

achtergrondinfoKoe lo kai is van oorsprong een Kantonees gerecht van gefrituurde kip in een zoetzure saus. Er zijn in Nederlands-Chinese gerechten grofweg twee versies van dit gerecht: de Kantonese versie met een dunner laagje deeg, en de vernederlandste versie waarbij het eerder balletjes deeg zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Waar is koe loe yuk van gemaakt?

Ku lo yuk bestaat uit gepaneerde en gefrituurde varkensvleesblokjes in zoetzure saus, met ananas, paprika en ui.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op boodschappen.nl

Wat voor vlees is koe loe yuk?

Koe loe yuk (of Koe lo yuk) is een Chinees gerecht van gefrituurde stukjes varkensvlees die worden geserveerd in of met een zoetzure saus. Vaak wordt er ananas toegevoegd aan de saus en soms ook groenten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op keukenliefde.nl

24Kitchen | Job & Perry’s koe lo yuk met ananas en witte rijst | Wat Eten We Vandaag? | Afl. 129

15 gerelateerde vragen gevonden

Hoe koe loe kai opwarmen?

Oven: op lage temperatuur 100 – max.120 graden, 25 minuten. Let op - Oven: De bakken zijn niet specifiek voor de oven. Maar opwarmen met de oven kan met deksel tot maximaal 120 graden gedurende 15 - 20 minuten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pasundan.nl

Wat is ketjap yuk?

'Ku lo yuk' is een ontzettend smaakvol Chinees gerecht van gefrituurde stukjes varkensvlees in een zoetzure saus met ananas. Serveer het gerecht met gestoomde rijst en groenten voor een complete maaltijd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Wat is Tjap Tjoy Chinees?

Tjap tjoy oftewel cap cai betekent letterlijk gemengde (tjap) groenten (tjoy) en is een vernederlandst Chinees gerecht gemaakt van, inderdaad, gemengde groenten – vaak paprika, komkommer, taugé, wortel en champignons – gebakken met naar wens kip, varkensvlees, rundvlees of tofu in een milde, zoutige saus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisbezorgd.nl

Wat is yoek Chinees?

Golauyoek, veelal geschreven als ku lo yuk (met varianten als: koe lu/loe/lou/low yok/yoek) is een Chinees gerecht dat bestaat uit gepaneerde en gefrituurde varkensvleesblokjes in zoetzure saus, traditioneel gecombineerd met onder andere ananas, paprika en ui.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Welke saus bij kip krokant?

Serveer de crispy chicken strips met een lekker sausje zoals sweet chilisaus, barbecuesaus of een ander saus naar keuze. Zo lekker!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op brendakookt.nl

Wat is coole yuk?

Koe lo yuk is een populair Chinees gerecht waarbij het varkensvlees bestrooid wordt met maizena, ei, knoflook en gebakken wordt tot het lichtbruin is. De groenten en vruchten in de saus en de gember maken het gerecht af en geeft een exotisch smaakvol resultaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Wat is gong bao kip?

achtergrondinfoGon bao (of gong bao of kung po) is een gerecht uit de provincie Sichuan, in Zuidwest-China. In de meeste varianten zit kip, pinda's, Shaoxing-rijstwijn, rode peper en Szechuan peperkorrels. De Shaoxing-rijstwijn is hier vervangen door rijstwijn en de Szechuan peperkorrels door chilivlokken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Hoe heet kip in het Chinees?

kip (zn):

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op synoniemen.net

Wat is het verschil tussen rendang en roedjak?

Daging roedjak (Indisch stoofgerecht) met frisse zuren

De kruiden in daging roedjak zijn vaak wat frisser van smaak, terwijl rendang bekendstaat om zijn diepe, krachtige specerijenmengsel. Hierdoor is daging roedjak perfect voor iedereen die van een subtielere smaak houdt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aantafelmettammie.nl

Wat is tau foe?

Tau Foe = tahoe (vleesvervanger op soja-basis) in een stoofpotje (po) Ji Tin. Kipblokjes met groenten en cashewnoten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat zit er in foe yong hai?

Het gerecht bestaat meestal uit een omelet.Dat omelet wordt gevuld met verschillende ingrediënten zoals groenten, vlees (zoals kip, varkensvlees of garnalen) en soms zelfs krab. De omelet wordt vaak geserveerd met een zoetzure saus die het gerecht een kenmerkende smaak geeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op brendakookt.nl

Wat is chop suey?

Tjaptjoi (Nederland) of Chop choy (Vlaanderen) is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat 'gemengd' betekent, en tjoi, dat 'groente' betekent. In het Hokkien betekent tjap echter 'tien' en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het 'tien groenten'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is babi ketjap?

Babi ketjap is een populair Indonesisch gerecht dat bestaat uit stukken varkensvlees die langzaam gekookt worden in een rijke saus op basis van ketjap manis, een Indonesische sojasaus die dikker en zoeter is dan de meeste andere sojasauzen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 15gram.be

Wat is Kantonese nasi?

Kantonese nasi met kip, prei en doperwten, gegarneerd met ei. Rijk aan smaken en snel te maken. Marineer de kipreepjes met ketjap manis, bak de ui tot deze gaat kleuren, voeg de prei en doperwten toe aan de wok en kruid met djahe en laos.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Is ketjap Indonesisch?

Indonesische sojasaus, beter bekend als ketjap of kecap, is een onmisbare smaakmaker in de Indonesische keuken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tjinstoko.eu

Wat zit er in koe loe kai?

De ingrediënten
  • Kip. De 'kai' in 'koe loe kai' staat voor kip. ...
  • Sojasaus. De kip wordt voor het frituren eerst op smaak gebracht met wat peper en zout en een beetje sojasaus. ...
  • Maizena. Het deegjasje waarin de kip wordt gefrituurd bestaat uit maizena. ...
  • Ei. ...
  • Gembersiroop. ...
  • Ketchup. ...
  • Ananas en ananassap. ...
  • Sinaasappelsap.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blijebuikrecepten.nl

Kun je Chinees na 2 dagen nog eten?

Er blijft vaak genoeg over voor een hele nieuwe maaltijd. Hoe lang kun je de restjes bewaren? Het Voedingscentrum heeft als vuistregel dat restjes eten twee dagen in de koelkast bewaard kunnen worden op 4°C. Na deze twee dagen neemt de kans toe dat er ziekmakende bacteriën in het eten aanwezig zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Kan een plastic bakje van de Chinees in de magnetron?

De witte Chinese bakjes zijn gemaakt van polypropeen, wat stevige en tegelijkertijd wendbare eigenschappen heeft. Hierin kunnen gerechten warm worden gehouden, bewaard of meegegeven worden. De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horecarama.nl

Hoe heten de kipballetjes bij de Chinees?

Ku lo kai, lekker bij de chinees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op buikjerond.nl

Populaire vragen

Volgende artikel  
Welke leeftijd is het knapst?