Kinder Maxi: de unieke smaak van Kinder Chocolade in een grotere reep. Kinder Maxi heeft een lekkere zachte melkachtige vulling en bevat geen kunstmatige kleurstoffen of transvetten. Verdeeld in enkelvoudige porties waardoor elke reep apart verpakt is.
Superieure melkchocolade 40% (suiker, melkpoeder, cacaoboter, cacaomassa, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline), suiker, magere melkpoeder, palmolie, boterconcentraat, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline. * Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kj/2000 kcal).
Superieure melkchocolade 47% (suiker, melkpoeder, cacaoboter, cacaomassa, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline), magere melkpoeder, suiker, plantaardige vetten (palm, shea), boterconcentraat, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline. * Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kj/2000 kcal).
Mogelijk kunnen de chocolaatjes salmonella-infecties veroorzaken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten. Eerder werden producten met bepaalde houdbaarheidsdata al uit de schappen gehaald.
In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn al 105 salmonellabesmettingen gelinkt aan het eten van o.a. Kinder Surprise, Schokobons, en Kinder Mini Eggs. De populaire chocolade-eieren worden in ons land gemaakt, in Aarlen. Maar hoe kunnen chocolade-eieren nu besmet worden met salmonella?
Voedingswaakhond: eet geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten.
De producent van Kinder-chocola Ferrero roept uit voorzorg verschillende producten terug na meerdere salmonellabesmettingen. Gisteren werd bekend dat twee Nederlandse kinderen zijn besmet met de bacterie.
"Kans bestaat dat het komt van besmet melkpoeder" Chocolademaker Ferrero vraagt om zijn bekende Kinder-eieren terug te brengen naar de winkel.
De Europese gezondheidsdienst ECDC heeft tot nu toe 324 salmonella-infecties vastgesteld bij kinderen. Bijna alle gevallen zijn te herleiden naar de fabriek van Ferrero in het Belgische Aarlen, waar chocola van het merk Kinder wordt gemaakt. Die chocola werd in april uit de handel gehaald.
Zo was Nutella (1964) de eerste smeerbare hazelnootpasta, Tic Tac (1969) het eerste meeneemsnoepgoed, Kinder Surprise (1974) het eerste chocolade-ei met een verrassing erin dat op industriële schaal werd geproduceerd en Ferrero Rocher (1982) de eerste ronde praline.
Ook worden Kinder Happy Moments teruggeroepen met vervaldata tussen 9 maart en 17 augustus 2022, Kinder Mix met vervaldata tussen 20 april en 21 augustus 2022, en Kinder Schokobons met vervaldata tussen 28 mei en 20 augustus 2022.
Zeker 324 mensen in twaalf verschillende landen hebben een salmonella-infectie opgelopen door het eten van Kinderchocolade van het Italiaanse bedrijf Ferrero. Dat heeft de Europese gezondheidsdienst ECDC vastgesteld.
Frankrijk heeft 73 besmettingen gerapporteerd. In Nederland zijn in april Kinder Surprise en andere producten van het merk Kinder uit de schappen gehaald. Consumenten wordt geadviseerd de chocolaatjes niet te eten. Fabrikant Ferrero trof in februari de salmonellabacterie aan in een installatie.
Toch nemen we deze zaak uiterst serieus, omdat de zorg voor de consument onze hoogste prioriteit heeft. De consumenten worden geadviseerd het product niet te eten.
Buikkrampen, misselijkheid, braken en diarree beginnen 6 tot 72 uur na inname van besmet voedsel of water.Macroscopisch kan er bloed en slijm bij de ontlasting te zien zijn. Naast de gastro-intestinale klachten kunnen koorts, hoofdpijn en spierpijn optreden.
De gastro-intestinale verschijnselen duren 3 tot 7 dagen en gaan meestal vanzelf over, de koorts verdwijnt meestal binnen 72 uur. Bij risicogroepen zoals zuigelingen en ouderen kan aanhoudende diarree leiden tot dehydratie en kan een ziekenhuisopname noodzakelijk zijn.
Veiligheidswaarschuwing: melksporen in pure chocolade Ferrero. De chocolade van Grand Ferrero Rocher Dark bevat mogelijk sporen van melk en kan daardoor potentieel gevaarlijk zijn voor mensen met een melkallergie. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
De vakbonden hekelen ook een achteruitgang van de arbeidsvoorwaarden. Zo'n drie maanden geleden lag de productie ook al eens een aantal dagen stil. Dat kwam toen niet door stakende werknemers, maar doordat er een probleem was met de kwaliteit van Nutella-chocopasta en Kinder Bueno-chocoladerepen.
Kinder Bueno is een tussendoortje met een unieke smaak, omdat het een lekkere melkachtige vulling met hazelnoot combineert met een knapperige dunne wafel, volledig overgoten met een laagje heerlijke Kinder chocolade en bovenop versierd met pure chocolade. Het wordt aangeboden in enkelvoudige, apart verpakte porties.
Ferrero, het Italiaanse moederbedrijf van Kinder-chocolade, heeft ook in Nederland producten teruggeroepen vanwege een mogelijk verband met een aantal gerapporteerde gevallen van salmonella. Dat meldt het bedrijf woensdagochtend.
Giovanni Ferrero is een telg van de bekende chocoladefamilie Ferrero en staat sinds de dood van zijn vader en broer aan het hoofd van het familiebedrijf. Je kent het bedrijf niet alleen van de snoepjes die zijn naam dragen, de ferrero rocher, maar ook van Nutella, Kinder Chocolade, Mon Chéri, en Tic Tac.
Toezichthouder: eet geen enkel Kinder-chocolaatje uit Belgische Ferrero-fabriek. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om alle Kinder chocola uit een Ferrero-fabriek in België niet te eten. Het snoepgoed kan een salmonella-besmetting veroorzaken.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: AH Queso Iberico kaas
Albert Heijn heeft besloten AH Queso Iberico kaas uit de winkels terug te halen. Het product bevat verhoogde aantallen E. coli die mogelijk behoren tot de pathogene STEC bacteriën. In enkele producten is mogelijk Listeria monocytogenes aanwezig.