Het grootste voordeel van een combi-oven is dat je nagenoeg dezelfde functies hebt als een conventionele oven. Daarnaast beschik je over de basisfuncties van een magnetron. Zo kun je dus altijd eten opwarmen, melk verwarmen of brood ontdooien.
Met een combi oven is je maaltijd sneller klaar dan bij een solo oven. Veel combi ovens combineren oven- en magnetron functies tegelijk. Door de combinatie van hete lucht en microgolven warmt je eten sneller op. Zo is je gerecht niet alleen een stuk sneller klaar, maar bespaar je ook energie.
Kook meer met één oven: Combi ovens kunnen braden, stomen, sous vide, roken, braden, bakken, opwarmen en in de oven frituren . Dit maakt ze een geweldige manier om de capaciteit te vergroten of ruimte te besparen door meerdere units op uw kooklijn volledig te vervangen.
Een combi oven of combimagnetron is een combinatie van een oven en magnetron. Zo heb je maar één apparaat in je keuken nodig om te bakken, te grillen en te verwarmen.
In een combimagnetron kun je ovenschotels maken en gerechten bakken, maar het is minder ideaal. De combimagnetron bakt met hetelucht en bovenwarmte. Er zijn combimagnetrons die een crispfunctie hebben. Deze functie maakt het mogelijk om de onderkant krokant te bakken.
Kan ik broodjes afbakken in een combimagnetron? Ja, dat kan.
COMBI-MODUS: Gebruik om vlees te braden en te stoven, gevogelte en vis te bakken en bereide gerechten op te warmen . De combinatie van stoom en hete lucht verbetert de opbrengst en verkort de algehele kooktijd. Gebruik voor OVENFRY voedingsmiddelen die door de fabrikant als "ovengeschikt" zijn gemarkeerd. Raadpleeg de kookrichtlijnen voor het bakken van afzonderlijke items in de oven.
Het grootste nadeel van een combi-oven in vergelijking met een combimagnetron is het hogere prijskaartje. Voor het geld dat je kwijt bent aan een instapmodel combi-oven kun je vaak een heel uitgebreide combimagnetron kopen.
Op een basisniveau gebruikt een combi convectie om warmte door de ovenkamer te verplaatsen, maar een aparte stoommodus kan een nauwkeurig vochtigheidspercentage in de oven instellen . Hiermee kunt u de temperatuur en vochtigheid afzonderlijk instellen, wat een ongekend niveau van kookcontrole is.
Met een combi magnetron kun je verschillende kooktechnieken toepassen zonder dat je meerdere keukenapparaten nodig hebt. Naast het bakken van afbakbroodjes, is een pizza bakken in een combi-magnetron met crispfunctie een eitje!
Combi-ovens hebben een afzuigkap nodig om condensatie, vet en rook van het koken op te vangen . Ze kunnen echter ruimte delen met andere apparatuur onder een Type I-afzuigkap.
Voordelen combi-oven
Het grootste voordeel van een combi-oven is dat je nagenoeg dezelfde functies hebt als een conventionele oven. Daarnaast beschik je over de basisfuncties van een magnetron. Zo kun je dus altijd eten opwarmen, melk verwarmen of brood ontdooien.
De gemiddelde levensduur van een commerciële combi-oven is 7-10 jaar , hoewel dat bereik afhankelijk is van verschillende factoren. De gebruiksfrequentie kan bepalen hoe snel of langzaam een apparaat veroudert. Regelmatig onderhoud, of het ontbreken daarvan, kan ook van invloed zijn op de levensduur van uw apparaat.
Bak heerlijke krokante frietjes en pizza's in een combi-oven én in een combi magnetron. Op de crispschaal van een combimagnetron met crispfunctie wordt de patat of de pizza in een paar minuten tijd van onderen op hoge temperatuur bereid.
Een inbouw magnetron kan niet zomaar in een kast worden geplaatst, en een vrijstaande magnetrons is niet geschikt om in te bouwen. Een magnetron heeft namelijk voldoende ruimte nodig om te kunnen ventileren. Denk bij de aanschaf van een magnetron na over waar je hem neerzet.
Heb je geen oven? Dan maak je toch gewoon een cake in de combi-magnetron! Snel en makkelijk, zo gepiept.
Combi-ovens kunnen voor verschillende kooktechnieken worden gebruikt, zoals braden, bakken, grillen, stomen, frituren en zelfs sous-vide koken .
In de meeste combimagnetrons kun je de magnetronstand en ovenstand tegelijkertijd gebruiken in de combistand. De microgolven van de magnetronstand warmen het eten snel op. De ovenstand zorgt voor een knapperig korstje. Zo gaat het bakken van bijvoorbeeld een quiche of lasagne sneller dan in een gewone oven.
Professionele chefs staan erom bekend dat ze thuis vaak gasfornuizen gebruiken. De luxe van hoge-warmtebranders, extra grote ovens en aanpasbare opties geven hen de flexibiliteit om grote maaltijden te bereiden en te entertainen. Veel professionele chefs kiezen ook voor convectieovens die hen helpen om gelijkmatig over meerdere rekken te koken.
De combinatie van hitte en stoom helpt om smaken te behouden, de opbrengst te verbeteren en sneller te koken . Combi-ovens kunnen ook vocht uit voedsel verwijderen. Door vocht af te voeren (stoom vrij te laten), wordt voedsel sneller gekookt en perfect knapperig – ideaal voor spek of varkenszwoerd. Zo simpel is het.
Wanneer je bijvoorbeeld broodjes afbakt in je combi magnetron en enkel de heteluchtfunctie wil gebruiken, dan volstaat het om de broodjes in de oven te leggen en de ovendeur gewoon te sluiten. Je moet dus NIET op de START knop drukken!
De combimagnetron is niet de beste keus voor de echte bakliefhebbers. Dit apparaat heeft namelijk vaak maar één verwarmingselement, terwijl de oven variant zowel boven als onder eentje heeft. Hierdoor komen koekjes en andere baksels vaak iets beter tot hun recht.
Ook kunnen exploitanten pasta koken in de combi-oven en Aziatische noedels of ramen, pastasalades, ovenschotels en nog veel meer produceren.
Wanneer een recept voor Koken met stoom de stoommodus vereist, gebruikt het recept alleen stoom, zonder droge hitte. Zet daarom de stoominstelling aan en pas de temperatuur van de oven aan op de temperatuur die in het recept is aangegeven . Als uw specifieke oven u toestaat om het vochtpercentage van de stoom aan te passen, stel deze dan in op 100%.