Eten doet de blobvis niet vaak en dit is ook niet belangrijk, omdat hij bijna niet beweegt en weinig energie verbruikt. Als hij eet, eet hij voornamelijk zeedieren zoals zee-egels, kreeften en krabben.
Niemand heeft de blobvis ooit zien eten. Men vermoed dat hij schaaldieren, zee-egels, krabben en zeeveren eet.
De blobvis leeft 600 tot 1200 meter onder de zeespiegel. Het wereldrecord diepzeeduiken staat op naam van Ahmed Gabr. De Egyptenaar dook in 2014 wel 332,35 meter diep.
Reacties. In feite alleen de mens oa nl de visser:Deze vis wordt mogelijk in zijn voortbestaan bedreigd door het gebruik van sleepnetten over de bodem in zijn leefgebied, waarschijnlijk zijn enige leefgebied. Hij wordt er vaak als bijvangst gevangen.
De blobvis (Psychrolutes marcidus) is een vissoort die in diepe wateren voor de kusten van het vasteland van Australië en Tasmanië leeft.
De vissen maken de geluiden door hun zwemblaas (een met gas gevulde blaas op de buik) te laten trillen. “Alle vissen kunnen het horen, maar ze kunnen het geluid niet allemaal maken,” weet onderzoeker Shahriman Ghazali.
Het dier wordt ongeveer 30 cm lang en zwemt op een diepte tussen de 600 en 1200 meter. De vis heeft geen tanden en eet alles wat toevallig langs komt.
Als ze te lang alleen zijn, gaan ze gezelschap missen. Ook de meeste vissoorten zoeken elkaar op en zwemmen bij elkaar in scholen. Uiteraard doet de blobvis dat heel anders. Hij zwemt altijd alleen.
In plaats daarvan ontleent de vis zijn drijfvermogen aan zijn lichaam, dat voor een groot deel uit een soort gelatine bestaat met een dichtheid iets lager dan die van water. Een blobvis wordt ongeveer 30 centimeter en leeft op een diepte van 600 tot 1200 meter.
Helaas is er nog niet zoveel over de blobvis bekend, omdat hij nog niet vaak is gespot. Dat is natuurlijk ook niet gek voor een dier dat boven de zeebodem leeft. Het is wel bekend dat de blobvis zich voortplant, maar hoe dat gebeurt is nog niet helemaal duidelijk.
1. Blobvis. De Blobvis, ook wel bekend als het lelijkste dier ter wereld. Naast lelijk is de blobvis ook nog eens lui, hij zwemt niet, maar zweeft een beetje over de bodem van de zee terwijl hij alles wat levend is opslokt.
“Meneer Blobby.” Dat was de naam die Kerryn Parkinson aan het dier gaf dat ze vond aan de kust van Nieuw-Zeeland tijdens een expeditie in 2003. Tien jaar later werd de vis geselecteerd in de zoektocht naar “het lelijkste wezen ooit op aarde”.
Koala – buideldier
Het is lief wanneer je met een koala kunt knuffelen maar wanneer je naar zijn uiterlijk kijkt behoort hij echt tot de schattigste dieren ter wereld.
1. Paradijsvogel. De paradijsvogel is de mooiste vogel ter wereld en tegelijk het mooiste dier. Er bestaan ruim 70 soorten van.
De blobvis mag zich officieel het lelijkste beest op aarde te noemen. De vis is in een verkiezing verkozen tot meest afzichtelijke diersoort. Met zijn slijmerige uiterlijk en droevige gezichtsuitdrukking is de blobvis inderdaad niet moeders mooiste.
Ademen. Vissen op het droge houden het normaal gesproken niet lang uit. Met hun kieuwen ademen ze prima onder water, maar boven water stikken ze snel.
Anders dan veel mensen denken gaat een vis niet snel dood wanneer hij op het droge gebracht wordt. Haringen zijn bijvoorbeeld pas na ongeveer 35 minuten gestikt, kabeljauwen en wijtingen tot na 60 minuten. Tongen en schollen doen er nog langer over. Ze kunnen er ongeveer vier uur over doen om dood te gaan.
Net als de mens heeft een vis zuurstof nodig om te leven. Die zuurstof moeten ze uit 't water halen want daar zwemmen ze in. Die zuurstof komt in het water door licht dat schijnt op planten...in oceanen, zeeën en rivieren. Bijvoorbeeld op algen of zeewier.
Het korte antwoord is ja, vissen slapen. De manier waarop ze slapen is echter totaal anders dan bij mensen, zoogdieren en de meeste andere dieren. Tijdens het slapen komen de meeste vissen in een rusttoestand waarin ze stil blijven, een lagere stofwisseling hebben, minder ademhalen en minder hersenactiviteit hebben.
Een vis heeft kieuwen, die dezelfde functie hebben als de longen bij een mens. Komt een vis uit het water, dan zijn de kieuwen niet in staat om zuurstof op te nemen en zal de vis stikken. Ergo: een vis uit het water 'verdrinkt' op dezelfde manier als een mens in het water.
Gewervelde dieren zoals honden, katten, vissen en vogels hebben bijvoorbeeld hersenen, maar ook krabben, insecten en inktvissen. Dieren zoals ringwormen, slakken, sponzen, anemonen en kwallen hebben geen hersenen. De grote hersenen Het grootste deel van onze hersenen noemen we (niet verrassend) de grote hersenen.
De neusaap uit Borneo, wie kent hem niet? De aap heeft een lange staart, een bolle buik en zwemvliezen tussen zijn tenen. Maar het is vooral de enorme augurkvormige neus van de mannetjes neusaap waar je niet omheen kunt.
Wetenschappers hebben in gesteenten die 640 miljoen jaar oud zijn sporen van zeesponzen ontdekt. En dat betekent dat ze wel eens de eerste dieren op aarde kunnen zijn geweest.